Σε τροχιά αναβάθμισης οι μετεωρολογικοί σταθμοί της Τήνου

Στη σύναψη προγραμματικής σύμβασης με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών προχωρά ο Δήμος Τήνου με αντικείμενο την αποκατάσταση λειτουργίας και συντήρηση των μετεωρολογικών σταθμών του νησιού.

Ειδικότερα, στην παρούσα Προγραμματική Σύμβαση συντελούν οι αλληλοσυμπληρούμενοι στόχοι του Δήμου Τήνου και του Ε.Α.Α. οι οποίοι αφορούν:

Στην δημιουργία ενός Συστήματος Ενημέρωσης των πολιτών αλλά και των Δημόσιων Υπηρεσιών σχετικά με τις μετεωρολογικές συνθήκες που επικρατούν στην Τήνο.

Την συντήρηση και παρακολούθηση τριών μετεωρολογικών σταθμών ιδιοκτησίας του Δήμου Τήνου, σε συνδυασμό με τους 2 υπάρχοντες σταθμούς του ΕΑΑ στο νησί, για την μέγιστη δυνατή παρακολούθηση των τρεχουσών καιρικών συνθηκών.

Για την καλύτερη καταγραφή των μετεωρολογικών συνθηκών της περιοχής θα δημιουργηθεί ένα δίκτυο 3 μετεωρολογικών σταθμών στην Τήνο. Οι μετρήσεις όλων των σταθμών θα παρουσιάζονται μέσω διαδικτυακής εφαρμογής, η οποία θα περιλαμβάνει τις μετρήσεις των σταθμών καθώς και προγνώσεις καιρού στο νησί, συμπεριλαμβανομένων των παραλιών του.

πηγή: tinostoday.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos