300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

deyap new 252

calypso new 256

Τα τρία 5άστερα projects που θα «τρέξουν» μέσα στην επόμενη πενταετία σε Μύκονο και Πεταλιούς

20 Σεπτεμβρίου 2024 08:26
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • 5ΑΣΤΕΡΑ
  • ΜΥΚΟΝΟΣ
Τα τρία 5άστερα projects που θα «τρέξουν» μέσα στην επόμενη πενταετία σε Μύκονο και Πεταλιούς

test2

test2

Επενδύσεις ύψους 450 εκατ. ευρώ σχεδιάζει να υλοποιήσει μέσα στην επόμενη πενταετία η Grivalia Hospitality, έχοντας στα «σκαριά» δύο μεγάλα 5άστερα τουριστικά projects στη Μύκονο και στους Πεταλιούς.

Παράλληλα, μέσα στα σχέδια της είναι και η επέκταση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος του Amanzoe, η οποία αφορά την κατασκευή και την πώληση επιπλέον 10 με 15 Aman branded κατοικιών. Προτεραιότητα για τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Grivalia Hospitality, Γιώργο Χρυσικό, είναι να προχωρήσουν μετά από σημαντικές καθυστερήσεις και εμπόδια το project «Blue» στο Καλό Λιβάδι Μυκόνου και το αντίστοιχο έργο στους Πεταλιούς.

Συγκεκριμένα, για το Project Blue, το οποίο θυμίζουμε ότι το ΣτΕ δεν είχε εγκρίνει το αρχικό πλάνο της επένδυσης, με αποτέλεσμα να χρειαστεί εναπασχεδιασμός, η εταιρεία έχει υποβάλει νέο σχέδιο ηπιότερης ανάπτυξης στα αρμόδια υπουργεία, προκειμένου να το ελέγξουν και να το εγκρίνουν. Συγκεκριμένα, το ΣτΕ «έκοψε» τη δημιουργία μαρίνας μετά τη προσφυγή του Δήμου Μυκόνου.

Υπενθυμίζεται ότι προτεινόμενη επένδυση περιλαμβάνει τη δημιουργία μίας ξενοδοχειακής μονάδας 5 αστέρων, δυναμικότητας 192 κλινών με συνοδευτικές εγκαταστάσεις άθλησης, κέντρου ευεξίας (spa), πολυχώρο εκδηλώσεων και καταστήματα. H επένδυση περιλαμβάνει την κατασκευή 65 κατοικιών ενός δωματίου επιφάνειας 45-50 τ.μ., 15 κατοικιών επιφάνειας 70 τ.μ., 9 κατοικιών των 2 δωματίων επιφάνειας 100 τ.μ., 5 κατοικιών των 3 δωματίων επιφάνειας 130 τ.μ., και μιας βίλας 160 τ.μ. Το ύψος της επένδυσης υπολογίζεται πλέον ότι θα ανέλθει σε 120 εκατ. ευρώ και οι εργασίες εφόσον ξεκινήσουν εκτιμάται ότι θα διαρκέσουν συνολικά τρία χρόνια.

Για το συγκεκριμένο έργο, επίσης η Grivalia έχει συμφωνία με τη Mandarin. Ωστόσο, πέρα από το «κόλλημα» που έχει δημιουργήσει το ΣτΕ, στην Μύκονο τους τελευταίους μήνες υπάρχει παύση των οικοδομικών αδειών με αποτέλεσμα να μην προχωρούν οι κατασκευαστικές εργασίες. Οι επενδυτές μάλιστα περιμένουν με αγωνία να εγκριθεί το συντομότερο δυνατόν το νέο ειδικό χωροταξικό πλαίσιο του τουρισμού, ώστε να λυθεί το «χειρόφρενο» για την υλοποίηση των projects.

Ταυτόχρονα, η Grivalia προσπαθεί να εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση και για το project «Πεταλιοί», όπου έχει επενδύσει ως την 31η Δεκεμβρίου 2023 το ποσό των 38,8 εκατ. ευρώ για αγορές οικοπέδων, επί των οποίων επιδιώκεται να αναγερθεί πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα, που θα το λειτουργήσει η Six Senses. Όπως είχε δηλώσει μάλιστα και κατά το παρελθόν ο Γιώργος Χρυσικός: «Το έργο εντάχτηκε ήδη στις στρατηγικές επενδύσεις από το Enterprise Greece και αναμένουμε την έγκρισή του από τη διυπουργική. Δεν περιμέναμε όμως άπραγοι· έχουμε ολοκληρώσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τις περιβαλλοντικές, αρχιτεκτονικές και άλλες απαιτούμενες μελέτες, και μόλις πάρουμε τις απαραίτητες εγκρίσεις είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε το έργο».

Σύμφωνα με το επενδυτικό πλάνο, η τουριστική ανάπτυξη θα βρίσκεται στη Μεγαλόνησο, το μεγαλύτερο νησί του συμπλέγματος των Πεταλιών, στη νότια πλευρά του νησιού για τη δημιουργία και λειτουργία ενός υπερπολυτελούς θέρετρου πολύ υψηλών προδιαγραφών. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η έκταση στην οποία θα αναπτυχθεί το project έχει ήδη αγοραστεί και ξεπερνά τα 500 στρέμματα, ενώ στόχος είναι το νέο resort να έχει απολύτως «πράσινο» αποτύπωμα, με πλήρη ενεργειακή αυτονομία.

Το νέο οικολογικό θέρετρο θα περιλαμβάνει πολυτελή ξενοδοχειακή εγκατάσταση, εστιατόρια, χώρους ευεξίας και εκγύμνασης, καθώς και beach club, προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών ιδιαίτερα υψηλής ποιότητας σε Έλληνες και διεθνείς επισκέπτες. Προβλέπεται, επιπλέον, η ανάπτυξη πολυτελών branded κατοικιών, οι ιδιοκτήτες των οποίων θα έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν ιδιωτικότητα και πολυτέλεια, σε συνδυασμό με μια ολοκληρωμένη σειρά ξενοδοχειακών υπηρεσιών υψηλού επιπέδου.

Σήμερα, η Grivalia Hospitality έχει αξία χαρτοφυλακίου που φτάνει το 1 δισ. ευρώ, διατηρώντας έξι πολυτελή ξενοδοχειακά έργα σε λειτουργία, συνολικής δυναμικότητας περίπου 500 κλειδιών σε Αθήνα, Πόρτο Χέλι, Πάρο, Θεσσαλονίκη και Κρήτη. Τα δύο από αυτά εγκαινιάστηκαν μέσα στο 2023, -τον Ιούλιο του 2023 το ξενοδοχείο Avant Mar στην Πάρο, μέλος των Luxury Hotels of the World, και το Νοέμβριο του 2023 το υπερπολυτελές ξενοδοχείο O&O Aesthesis στη Γλυφάδα (πρώην Αστέρια Γλυφάδας). Τον Ιούνιο του 2024 ξεκίνησε την λειτουργία του το 91 Athens Riviera, που εισάγει ένα νέο concept στην Αθηναϊκή Ριβιέρα συνδυάζοντας ένα Private Members Club με την εμπειρία ενός “Luxury Glamping”.

Ήδη λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη το ξενοδοχείο On Residence, μέλος των Small Luxury Hotels of the World, το Meli Palace στην Κρήτη καθώς και το πολυτελές θέρετρο Amanzoe στο Πόρτο Χέλι, με τα δύο ξενοδοχεία να αποτελούν τις ναυαρχίδες του Ομίλου. Σε επίπεδο οικονομικών μεγεθών, για το 2023, ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 44 εκατ. ευρώ έναντι 31,6 εκατ. ευρώ το 2022, παρουσιάζοντας αύξηση, γεγονός το οποίο οφείλεται κυρίως από την αύξηση των εσόδων του ξενοδοχείου Amanzoe στην Πελοπόννησο.

Την ίδια στιγμή, η εύλογη αξία των επενδύσεων σε ακίνητα του ομίλου ανέρχεται σε ζημιά κυρίως από την αποτίμηση των επενδυτικών ακινήτων των εταιρειών του ομίλου «PEARL Island Holdings» με το φερώνυμο, προς πώληση project στον Παναμά και την αποτίμηση του επενδυτικού ακινήτου των εταιρειών του ομίλου «Wellcy Ventures» που συνδέεται με το προωθούμενο project της Μυκόνου και έχει παρουσιάσει καθυστερήσεις στην αδειοδότησή του.

Ο συνολικός δανεισμός ανερχόταν στο τέλος του 2023 σε 189 εκατ. ευρώ και οι υποχρεώσεις από λειτουργικές μισθώσεις σε 44 εκατ. ευρώ. Τα ταμειακά διαθέσιμα στις 31/12/2023 ανέρχονταν σε 105 εκατ. ευρώ καθώς κατά τη διάρκεια της χρονιάς οι μέτοχοι κατέβαλαν, μέσω αυξήσεων κεφαλαίου, περίπου 155 εκατ. ευρώ, ενώ εισπράχθηκαν νέα δάνεια 72 εκατ. ευρώ.

newsit.gr

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Συλλήψεις σε Μύκονο και Νάξο
  • Θαλάσσιες διακομιδές από το λιμάνι της Μυκόνου
  • Μύκονος: Σύλληψη αλλοδαπού για κατοχή ναρκωτικών ουσιών
  • «Θα πω στον δήμαρχο να τους κάνω τις στολές»: Ο Λάκης Γαβαλάς για την άνοδο του AO Μυκόνου στην Α1
  • Η ομάδα της Μυκόνου κατέκτησε το πρωτάθλημα στην Elite League και αποθεώθηκε (βίντεο)
  • Μύκονος: Αστυνομικοί χτύπησαν διαβητικό γιατί τον πέρασαν για τοξικομανή (βίντεο)
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Στο Λύκειο Μυκόνου υπηρετούν 1...
Μηχανική βλάβη στο πλοίο «Τάλω... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

kdepap xristougenna 2020

agnantio new 23

xaniotis gallika

banneraki

kdepap xristougenna 2020

react pasxa 25

cavo doro 22

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Μάιος 2025 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Logo leuko

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Νέα

Πάρος: Αυτά είναι τα κρουαζιερόπλοια που θα καταπλεύσουν φέτος – 70 αφίξεις, 8 μήνες τουρισμός κρουαζιέρας

Πάρος: Αυτά είναι τα κρουαζιερόπλοι...

08 Μαϊος 2025
Τοποθέτηση πλωτής εξέδρας στη θαλάσσια περιοχή «Κριός» της Παροικίας Πάρου, για την πρόσδεση σκαφών

Τοποθέτηση πλωτής εξέδρας στη θαλάσ...

09 Μαϊος 2025
Πάρος: Διευκρινίσεις από Βελέντζειο Ίδρυμα/SKY HOPE για το ελικόπτερο αεροδιακομιδών

Πάρος: Διευκρινίσεις από Βελέντζειο...

08 Μαϊος 2025

Τελευταία Νέα

Eurovision 2025: Εκτός τελικού η Κύπρος – Οι 10 χώρες που πέρασαν

Eurovision 2025: Εκτός τελικού η Κύ...

14 Μαϊος 2025
Κλήρωση Τζόκερ 13/05/2025: Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν

Κλήρωση Τζόκερ 13/05/2025: Αυτοί εί...

14 Μαϊος 2025
Ουρουγουάη: Πέθανε ο «φτωχότερος πρόεδρος του κόσμου» Χοσέ Μουχίκα

Ουρουγουάη: Πέθανε ο «φτωχότερος πρ...

14 Μαϊος 2025

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διακριτικός Τίτλος: Asknet
Τίτλος:  Psts.gr (Parianostypos.gr)
Έδρα: Ναρκίσσων 9, Ν. Ηράκλειο
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Ν. Ιωνίας
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] – [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2024  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ