Μύκονος: Πατέρας περιμένει τρία χρόνια δικαίωση για τον γιο του που έμεινε τετραπληγικός και σε άγρυπνο κώμα από τροχαίο

Ο 18χρονος Μάρκος εργαζόταν ως διανομέας και ενεπλάκη σε τροχαίο με όχημα που επέβαινε τουρίστρια από την Ελβετία – Σοβαρές καταγγελίες για εργασία υπό ακατάλληλες συνθήκες και ανασφάλιστη απασχόληση στη Μύκονο.

Στις 30 Ιουνίου 2021, σε ένα τραγικό περιστατικό που συνέβη στο 3ο χιλιόμετρο της περιφερειακής οδού Μυκόνου - Άνω Μεράς, ο 18χρονος Μάρκος, εργαζόμενος ως διανομέας, ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα με όχημα στο οποίο επέβαινε Ελβετίδα τουρίστρια . Έκτοτε, βρίσκεται σε κατάσταση άγρυπνου κώματος, τετραπληγικός, με αναπηρία 95%. Η οικογένειά του, και ειδικότερα ο πατέρας του, Κωνσταντίνος Κονιόρδος, προσπαθεί μάταια εδώ και τρία χρόνια να βρει δικαίωση, καθώς το δυστύχημα έφερε στο φως σοβαρά ζητήματα γύρω από την απασχόληση και τις πρακτικές επιχειρήσεων στη Μύκονο.

Το ατύχημα συνέβη στην περιοχή«του Γλύνα» - Κλουβάς - Ταξιάρχης, όταν η Ελβετίδα τουρίστρια που οδηγούσε το έτερο όχημα έκανε αριστερή επιτόπια αναστροφή, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με τον νεαρό διανομέα, ο οποίος επέστρεφε από διανομή. Τρία χρόνια μετά, το παλικάρι παραμένει σε κατάσταση άγρυπνου κώματος στο σπίτι του, στη Μύκονο, με την αδιάκοπη φροντίδα της μητέρας του. Η φυσική και ψυχική εξάντληση της οικογένειας είναι αδιανόητη, με τον πατέρα του Μάρκου να έχει αναλάβει τον ρόλο του δικαστικού συμπαραστάτη και να μάχεται για τη δικαίωση του γιου του.

troxaio1

Οι καταγγελίες


Η επιχείρηση στην οποία εργαζόταν ο Μάρκος, φέρεται να τον απασχολούσε ανασφάλιστο για επτά μήνες, παρά το γεγονός ότι ήταν ανήλικος και δεν διέθετε δίπλωμα οδήγησης. Παρά τα σοβαρά αυτά ζητήματα, η εταιρεία αρνείται οποιαδήποτε ευθύνη στην εκκρεμούσα δικαστική διαμάχη, ενώ φέρεται να αμφισβητεί ακόμα και τη σχέση εργασίας του Μάρκου. Η κατάσταση αυτή έχει εξοργίσει τόσο την οικογένεια όσο και την τοπική κοινωνία, ενώ γεννιούνται ερωτήματα σχετικά με τις πρακτικές ορισμένων επιχειρήσεων στη Μύκονο.

Πρόσφατα, η επιχείρηση, σύμφωνα με τον πάτερα του Μάρκου , φέρεται να άλλαξε επωνυμία, ενώ συνεχίζει να λειτουργεί στην ίδια τοποθεσία με το ίδιο προσωπικό και τηλέφωνο. Αν και το όνομα έχει αλλάξει, οι ενδείξεις δείχνουν ότι η επιχείρηση συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία της με ίδιες πρακτικές, δημιουργώντας ερωτήματα σχετικά με το αν πρόκειται για μια εικονική αλλαγή προκειμένου να αποφύγει τυχόν νομικές συνέπειες.

Ο Κωνσταντίνος Κονιόρδος, πατέρας του Μάρκου, δηλώνει εξοργισμένος με την ανομία και την αδιαφορία ορισμένων επιχειρήσεων. Κάνει λόγο για «πειρατές» της εστίασης και του τουρισμού που συνεχίζουν τις δραστηριότητές τους χωρίς καμία συνείδηση, εκμεταλλευόμενοι νέους ανθρώπους σε επισφαλείς συνθήκες. Για τον ίδιο, η υπόθεση του γιου του είναι μια προσωπική τραγωδία, αλλά ταυτόχρονα αντιπροσωπεύει ένα ευρύτερο κοινωνικό πρόβλημα που απαιτεί άμεση αντιμετώπιση. «Πρέπει να απομονωθούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά», δηλώνει χαρακτηριστικά.

Το τραγικό αυτό περιστατικό, που άφησε έναν νεαρό άνδρα καθηλωμένο σε άγρυπνο κώμα, είναι μια υπενθύμιση της ανάγκης για αυστηρότερη τήρηση των νόμων και προστασία των εργαζομένων. Επιχειρήσεις που εκμεταλλεύονται τις αδυναμίες του συστήματος και δεν σέβονται τους εργαζομένους τους, προσβάλλουν το νησί και υπονομεύουν την ποιότητα του τουριστικού προϊόντος.

Η οικογένεια του Μάρκου ζητά δικαίωση και ελπίζει ότι η δικαστική διαμάχη θα φέρει στο φως την αλήθεια, ενώ παράλληλα προσδοκά να αποτελέσει το περιστατικό αυτό παράδειγμα για την προστασία των νέων εργαζομένων στη Μύκονο και αλλού.

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos