Motor Oil: Σε συνεργασία με την Ομάδα Αιγαίου η ανακατασκευή του σπιτιού της κυρίας Ρηνιώς στην Κίναρο

Ο Όμιλος Motor Oil με υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης ταξιδεύει μέχρι τα Δωδεκάνησα, αποδεικνύοντας έμπρακτα τη διαχρονική φροντίδα και προσφορά του εκεί που υπάρχει ανάγκη. 

Και στην συγκεκριμένη περίπτωση η ανάγκη εντοπίζεται στην ακριτική Κίναρο. Ένα νησί στο βόρειο τμήμα των Δωδεκανήσων, με έκταση 4.577 στρέμματα, με μία και μοναδική κάτοικο. Την κυρία Ειρήνη Κατσοτούρχη ή αλλιώς κυρά Ρηνιώ.

Ειδικότερα, η Εταιρεία ανέλαβε όλα τα έξοδα, για την πλήρη ανακατασκευή του σπιτιού της κυρίας Ειρήνης Κατσοτούρχη. Του καταφυγίου της μοναδικής κατοίκου του νησιού, η οποία παραμένει στον τόπο της, δίνοντας καθημερινά τον αγώνα της απέναντι στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα ακριτικά νησιά.

kinaros rinio1

Το έργο ξεκίνησε την Άνοιξη του 2024 και ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Σκοπός του έργου είναι τον προσεχή χειμώνα το σπίτι της κυρίας Ρηνιώς να είναι θωρακισμένο απέναντι στις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο νησί, μέσα από τις τεχνικές επεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν, όπως χτισίματα, στεγανοποιήσεις, νέα κουφώματα, καινούργιες ηλεκτρικές και υδραυλικές εγκαταστάσεις, αλλά και ανανεωμένο οικιακό εξοπλισμό. Πρόκειται για την πιο άρτια ολιστική ανακαίνιση που έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα στο σπίτι της ακρίτισσας της Κινάρου.

Η εν λόγω ενέργεια αποτελεί μια πρωτοβουλία της Ομάδας Αιγαίου, η οποία υλοποιείται με την πλήρη χρηματοδότηση της Motor Oil. Μια ομάδα που στοχεύει στην βελτίωση και την υποστήριξη των μικρών και ακριτικών νησιών του Αρχιπελάγους, μέσα από την παροχή ιατρικών υπηρεσιών, την αναβάθμιση των υποδομών, αλλά τη διεξαγωγή πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

Για την πρωτοβουλία αυτή, η Πρόεδρος της Ομάδας Αιγαίου, κυρία Ντενίζ Τσιμή σημείωσε πως: «Το όραμα  της Ομάδας Αιγαίου για την ανακατασκευή του σπιτιού της αγαπημένης μας κυρά-Ρηνιώς ήταν πολυετές. Γνωρίζοντας από τη δράση μας τις δυσκολίες πρόσβασης συνεργείων στη Κίναρο, προχωρήσαμε σε μελέτη ανακατασκευής του σπιτιού μετά από μεταβάσεις μηχανικών και εθελοντών μας προτείνοντας ιδιαίτερο τρόπο ανακατασκευής από πλευράς συνεργείων, αναζητώντας τον υποστηρικτή ο οποίος πέρα από την εταιρική κοινωνική ευαισθησία  θα πιστέψει στην επιτυχία του εγχειρήματος  με τον τρόπο που το σχεδιάσαμε. Ευχαριστούμε θερμά την Motor Oil για την εμπιστοσύνη της πάνω απ’ όλα στη πρόταση της Ομάδας Αιγαίου, αγκάλιασε έμπρακτα τη πρωτοβουλία μας και μέσα από τη χρηματοδότηση και την συνεργασία του Ομίλου, η κυρά - Ρηνιώ από το ερχόμενο φθινόπωρο θα ζει σε ένα πλήρως ανακατασκευασμένο σπίτι. Δεν παραλείπουμε ευχαριστίες σε όλους όσους συνέβαλαν στη προσπάθεια τους τοπικούς φορείς της Λέρου ,όλους τους εθελοντές μας που ασχολήθηκαν με το όραμά μας , τα συνεργεία που υπέρβαλαν εαυτόν κατασκηνώνοντας με δύσκολες συνθήκες διαβίωσης για την υλοποίηση του έργου επιδεικνύοντας και υψηλότατο αίσθημα εθελοντισμού , τους καπετάνιους των καϊκιών, και μη θέλοντας να παραλείψω κανέναν, ευχαριστούμε όλες και όλους! Η εκπλήρωση του έργου αυτού αποτελεί για την Ομάδα Αιγαίου το μεγαλύτερο «δώρο» από τον Όμιλο της Motor Oil για τα τριάντα χρόνια ανελλιπούς παρουσίας μας και αμιγώς εθελοντικής προσφοράς στα μικρά και ακριτικά μας νησιά του Αιγαίου Πελάγους.»

rinio kinaros

Η κυρία Ρηνιώ στην Κίναρο
Η Διευθύντρια Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων του Ομίλου Motor Oil, Αμαλία Κυπαρίσση, δήλωσε σχετικά: «Η Motor Oil, μένοντας πιστή στις αρχές και στις αξίες που προσδιορίζουν τη μακρά ιστορική της διαδρομή και στο πλαίσιο του σύγχρονου και ολοκληρωμένου προγράμματος συνεισφοράς που έχει δημιουργήσει με το όνομα «ΦΡΟΝΤΙΖΩ», ταξιδεύει στην ακριτική Κίναρο, με έναν αποκλειστικό σκοπό. Τον προσεχή χειμώνα, η κυρά Ρηνιώ, ο «φύλακας» της νήσου, να έχει ένα σύγχρονο και ανθεκτικό απέναντι στις καιρικές συνθήκες σπίτι. Πρόκειται για μια πραγματική ανάγκη που καλύπτουμε, μια πρωτοβουλία της Ομάδας Αιγαίου, την οποία αγκαλιάσαμε από την πρώτη στιγμή. Γιατί για την Motor Oil «ΦΡΟΝΤΙΖΩ» σημαίνει παρουσία και δράση παντού.»

Δείτε το σχετικό βίντεο:

{https://youtu.be/FwntLUzXlJ4}

iefimerida.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos