Ρόδος: Στις φυλακές οδηγείται 35χρονος που μαχαίρωσε γείτονά του

Συνολική ποινή κάθειρξης 5 χρόνων και έξι μηνών επιβλήθηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου στον 35χρονο από τη Ρόδο για την απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, του 37χρονου γείτονά του.

Ο 35χρονος κατάφερε να μειώσει την πρωτόδικη ποινή των 6 ετών και 8 μηνών κάθειρξης, που του είχε επιβληθεί τον Δεκέμβριο του 2021 από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω (πρωτόδικο δικαστήριο), με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Πράγματι ο 35χρονος άσκησε έφεση, η οποία δικάστηκε προχθές από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου, το οποίο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Φώτη Κωστόπουλου, του επέβαλε ποινή κάθειρξης 5 ετών για την απόπειρα ανθρωποκτονίας και από έξι μήνες φυλάκιση για τα αδικήματα της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας, δηλαδή κατά συγχώνευση, συνολική ποινή κάθειρξης 5 ετών και 6 μηνών, την οποία θα πρέπει να εκτίσει στη φυλακή.
Στη δίκη προς υποστήριξη της κατηγορίας για λογαριασμό του 37χρονου γείτονα παραστάθηκε ο δικηγόρος κ. Άκης Δημητριάδης.

Η υπόθεση αυτή παραπέμφθηκε σε δίκη, με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου και σύμφωνα με αυτό όλα έγιναν στις 13 Σεπτεμβρίου 2017 το βράδυ στην Παλιά Πόλη της Ρόδου.
Οι δύο άνδρες είχαν χρόνια έχθρα και αντιδικία και το βράδυ εκείνο, ο 35χρονος μετέβη έξω από το μπαρ όπου ο 37χρονος εργαζόταν και φέρεται να τον προκάλεσε να διαπληκτιστεί μαζί του. Όταν οι δύο άνδρες «ήρθαν» στα χέρια, ο 35χρονος φέρεται να έβγαλε από τα ρούχα του ένα αναδιπλούμενο μαχαίρι συνολικού μήκους 15,5 εκατοστών και μήκους λάμας 6,5 εκατοστών και να επέφερε τραύμα στον 37χρονο σε σημείο κοντά στην καρωτίδα.

Ο 37χρονος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο για την παροχή ιατρικής φροντίδας, ενώ ο 35χρονος συνελήφθη και με τη δικογραφία που σχηματίστηκε, του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος. Μετά την απολογία του, ο 35χρονος είχε αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισής του δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 2.000 ευρώ.

rodiaki.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos