Ποιο είναι το ελληνικό «νησί των χρωμάτων» με τις 70 παραλίες και το σεληνιακό τοπίο

Ενώ δημοφιλή νησιά όπως η Σαντορίνη και η Μύκονος αντιμετωπίζουν συνεχώς αυξανόμενες πιέσεις από τον υπερτουρισμό, ένα ελληνικό νησί, μόλις 52 ναυτικά μίλια από το πρώτο, είναι ένα ήρεμο καταφύγιο με ασυνήθιστα τοπία και εντυπωσιακή φυσική ομορφιά.

Ένα ηφαιστειογενές νησί στο Αιγαίο, η Μήλος θεωρείται ένα από τα «διαμάντια» της χώρας και διαθέτει 70 παραλίες για να απολαύσουν οι επισκέπτες της.

«Το νησί των χρωμάτων»
Η Μήλος εξακολουθεί να υποδέχεται πολύ λιγότερο κόσμο κάθε καλοκαίρι από τον πιο διάσημο γείτονά της, την Μύκονο, γεγονός που της επέτρεψε να αποφύγει την πίεση του μαζικού τουρισμού, με σήμα κατατεθέν της τις φυσικές ιαματικές πηγές και τους εντυπωσιακούς βραχώδεις σχηματισμούς.

Η Μήλος είναι επίσης πλούσια σε πολιτιστική κληρονομιά. Η εμβληματική «Αφροδίτη της Μήλου», που τώρα εκτίθεται στο Λούβρο στο Παρίσι, ανακαλύφθηκε στο νησί, σημειώνει η βρετανική Express.

Το νησί εξακολουθεί να διατηρεί τις παραδοσιακές του βιομηχανίες και τον πολιτισμό του και δεν έχει ενδώσει στην πίεση της αλλαγής για να εξυπηρετήσει τους ξένους επισκέπτες του.

Στη Μήλο, μπορείτε να απολαύσετε φρέσκια τοπική κουζίνα και ντόπιο κρασί.
Για πολλά χρόνια, οι τουρίστες απέφευγαν να επισκεφτούν τη Μήλο λόγω της φήμης του νησιού ως «υπερβολικά βιομηχανικού». Από τη νεολιθική εποχή, η κύρια βιομηχανία της Μήλου ήταν η εξόρυξη.

Οι περίφημες παραλίες της Μήλου
Με περισσότερες από 70 παραλίες, είναι δύσκολο να επιλέξεις τις καλύτερες. Η παραλία Αλογομάντρα είναι η αγαπημένη των ντόπιων, ενώ η παραλία του Γέροντα, περίπου 40 λεπτά με το αυτοκίνητο νοτιοδυτικά της πόλης του Αδάμαντα, προσφέρει ακόμα περισσότερη γαλήνη και ησυχία.

milos 0

Το Σαρακίνικο, γνωστό και ως «παραλία του φεγγαριού» είναι μια παραλία που πρέπει να επισκεφτείτε, με παρθένα λευκή άμμο και εμβληματικά τιρκουάζ νερά που έχουν κάνει την Ελλάδα τόσο γνωστή. Η Μήλος, άλλωστε, συχνά αναφέρεται ως το «νησί των χρωμάτων» λόγω των κρυστάλλινων νερών της καθώς και του περίεργου χρώματος του εδάφους της στο οποίο συνέβαλε η ηφαιστειακή δραστηριότητα του παρελθόντος που θυμίζει σεληνιακό τοπίο.

Η παραλία Κλέφτικο είναι επίσης σημαντικός πόλος έλξης για τους επισκέπτες, με κρυμμένες μυστικές σπηλιές που κάποτε χρησιμοποιούνταν από πειρατές και ήταν προσβάσιμες μόνο μέσω μικρών σκαφών.

Ενας επισκέπτης της παραλίας Αλογoμάνδρα στο tripadvisor είπε: «Αυτή είναι μια υπέροχη μικρή παραλία ακριβώς έξω από τον κεντρικό δρόμο. Ο χώρος στάθμευσης απέχει περίπου 200 μέτρα από την παραλία και η προσέγγιση είναι εύκολη. Αριστερά υπάρχει μια επίπεδη αμμώδης παραλία. Δεξιά πάνω από τα βράχια είναι ένας καταπληκτικός μικρός όρμος λαξευμένος στην πέτρα με μια σκιερή πέτρινη προεξοχή.

«Ο όρμος είναι καλά προστατευμένος και προσφέρει μια μοναδική εμπειρία κολύμβησης. Υπάρχουν μερικά βράχια για να πηδήξετε και η προεξοχή παρέχει προστασία! Να πάτε, είναι όμορφα!», κατέληξε γεμάτος ενθουσιασμό.

economistas.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos