EURAC: Στην Σαντορίνη διεξήχθη η Σύνοδος των Ευρωπαίων Α/ΓΕΑ για το μέλλον της αεροπορικής ισχύος

Την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024, ολοκληρώθηκε η ετήσια σύνοδος των Αρχηγών Πολεμικών Αεροποριών (ΠΑ) των Χωρών της Ευρώπης (European Air Chiefs’ Conference – EURAC), η οποία πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε η Πολεμική Αεροπορία.

Κύριο θέμα της Συνόδου ήταν «Navigating Air Power through Entropy and Chaos» υποδηλώνοντας το σημερινό μεταβαλλόμενο, ασταθές και άτακτο γεωπολιτικό περιβάλλον, στο οποίο καλείται η σημερινή Ηγεσία των ΠΑ των κρατών-μελών της Συνόδου να σχεδιάσει και να δράσει σε επιχειρήσεις, διοικητική μέριμνα και υποστήριξη καθώς και σε οργάνωση, εκπαίδευση και στελέχωση των Πολεμικών Αεροποριών.

EURAC 4

Στη Σύνοδο συμμετείχαν ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Δημοσθένης Γρηγοριάδης, ο Commander of Allied Air Command, General James B. Hecker και οι Αρχηγοί των Πολεμικών Αεροποριών της Αυστρίας, του Βελγίου, της Γαλλίας, της Δανίας, της Ελβετίας, της Εσθονίας, της Ιρλανδίας, της Ισπανίας, της Κροατίας, της Κυπριακής Δημοκρατίας, της Λετονίας, της Λιθουανίας, της Νορβηγίας, της Ολλανδίας, της Πολωνίας, της Ρουμανίας, της Σλοβενίας, της Σουηδίας και της Φιλανδίας.

EURAC 3

Στο περιθώριο της Συνόδου, δόθηκε η ευκαιρία στον Αρχηγό ΓΕΑ να διεξάγει άτυπες συζητήσεις με Αρχηγούς συμμαχικών κρατών, όπου αναλύθηκαν θέματα αμοιβαίου επιχειρησιακού ενδιαφέροντος και δυνατότητες συνεκπαίδευσης. Επισυνάπτεται Μπορείτε να διαβάσετε εδώ, την ομιλία του Α/ΓΕΑ Αντιπτεράρχου Γρηγοριάδη στην Σύνοδο EURAC.

EURAC 5

EURAC 2

Φωτογραφίες ΓΕΑ

onalert.gr

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos