Εκπαιδευτικοί Κυκλάδων: «Ελάχιστη κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών σε παράλληλη στήριξη στα σχολεία των νησιών»

«Απαιτούμε σεβασμό στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας και στην παιδαγωγική μας ιδιότητα»

Ο Σύλλογος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σύρου, Τήνου, Μυκόνου καταγγέλλει με σχετική του ανακοίνωση τις μειωμένες προσλήψεις αναπληρωτών παράλληλης στήριξης στα σχολεία των Δ’ Κυκλάδων.

«Αυτό το αριθμητικό δεδομένο φανερώνει για άλλη μια φορά την εικόνα απαξίωσης του δημόσιου σχολείου, πόσο μάλλον όταν αυτή η ελάχιστη κάλυψη των πραγματικών κενών σε παράλληλη στήριξη αποτυπώνεται λίγο πολύ, τόσο σε επίπεδο Κυκλάδων όσο και πανελλαδικά», συμπληρώνουν χαρακτηριστικά οι εκπαιδευτικοί.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:
Η ολοκλήρωση της β’ φάσης προσλήψεων αναπληρωτών είχε ως αποτέλεσμα τις μόλις δύο προσλήψεις αναπληρωτών παράλληλης στήριξης στη Δ’ Κυκλάδων σε δημοτικά κι άλλες δύο σε νηπιαγωγεία, όταν οι πραγματικές ανάγκες είναι υπερδεκαπλάσιες!

Αυτό το αριθμητικό δεδομένο φανερώνει για άλλη μια φορά την εικόνα απαξίωσης του δημόσιου σχολείου, πόσο μάλλον όταν αυτή η ελάχιστη κάλυψη των πραγματικών κενών σε παράλληλη στήριξη αποτυπώνεται λίγο πολύ, τόσο σε επίπεδο Κυκλάδων όσο και πανελλαδικά.

Συγκεκριμένα, και στις τέσσερις περιοχές των Κυκλάδων στη β’ φάση προσλήφθηκαν συνολικά πέντε (5) παράλληλες στα νηπιαγωγεία κι άλλες πέντε (5) στα δημοτικά! Δηλαδή, τα σχολεία αναγκάζονται να πορευτούν με σημαντικές ελλείψεις σε αυτόν τον ευαίσθητο τομέα μέχρι την επόμενη φάση και με σοβαρότατο ενδεχόμενο τα κενά να παραμείνουν ακόμη κι ως το τέλος του διδακτικού έτους.

Δυστυχώς, το ΥΠΑΙΘΑ, την ίδια ώρα που στρέφεται με τέτοια εμμονή και αυταρχικότητα στην επιβολή κάθε είδους κατηγοριοποίησης, την ίδια ώρα που δημιουργεί μια ασφυκτική ιεραρχική δομή, μεταλλάσσοντας τόσο τον ρόλο της διοίκησης όσο και αυτόν των συμβούλων, την ίδια ώρα με την πολιτική της μειωμένης χρηματοδότησης έχει αφήσει τα σχολεία χωρίς υποδομές, χωρίς χρήματα, με ελλιπή στελέχωση και με διαρκώς αυξανόμενα προβλήματα.

Σε αυτό το βεβαρυμένο, ποικιλοτρόπως, περιβάλλον έρχεται να επιρρίψει τις δικές του τεράστιες ευθύνες στις πλάτες των εκπαιδευτικών που θα πρέπει να βρουν τις λύσεις, όπως επιτάσσει το ιδιωτικοποιημένο μοντέλο εκπαίδευσης.

Ταυτόχρονα, προσπαθεί απ' τη μια, με τον δήθεν εκσυγχρονισμό της πλατφόρμας και απ' την άλλη, με την ανάσυρση καταδικασμένων στη λήθη πρακτικών, να παρουσιάσει μια εικόνα επίλυσης, που όμως πολύ απέχει απ' την αληθινή σχολική καθημερινότητα.

Καλούμε την κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘΑ να αναλάβουν επιτέλους τις τεράστιες ευθύνες που τους αναλογούν και να ασχοληθούν με τα πραγματικά προβλήματα της εκπαίδευσης, εγκαταλείποντας αναχρονιστικές ιδεοληψίες και αντιεκπαιδευτικές πολιτικές.

Απαιτούμε σεβασμό στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας και στην παιδαγωγική μας ιδιότητα.

Απαιτούμε άμεση χρονικά κάλυψη όλων των κενών στην παράλληλη στήριξη.

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΘΕ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

alfavita.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos