Μύκονος: Περιβαλλοντική εκπαίδευση με παγκόσμια προβολή – Ευαισθητοποίηση με πρόγραμμα δράσης του Ο.Η.Ε.

24 Οκτωβρίου 2024 18:35

Η Μύκονος, είναι το νησί των Κυκλάδων, στο οποίο ελήφθη η πρωτοβουλία ανάπτυξης εργαστηρίων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για παιδιά, με σκοπό την ενίσχυση της γνώσης, την ευαισθητοποίηση και την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης.

Η πρωτοβουλία η οποία τυγχάνει παγκόσμιας προβολής, βασίζεται σε πρόγραμμα δράσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την προστασία των παράκτιων ζωνών στη Μεσόγειο και οι διοργανωτές της εύχονται να επεκταθεί και σε άλλα νησιά.

Σοφία Χανιώτη

Θα ήθελα να σας ενημερώσω σχετικά με την ανάδειξη των εργαστηρίων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στη Μύκονο στο #WomensWave, μια σημαντική πρωτοβουλία που προέκυψε από την καμπάνια #MedCoastDay και αναδεικνύει τις ιστορίες γυναικών που εργάζονται για τη βιώσιμη ανάπτυξη και την προστασία των παράκτιων περιοχών της Μεσογείου.
Φέτος, είχα την τιμή να οργανώσω εργαστήρια περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για τα παιδιά της Μυκόνου με τη βοήθεια του Cyclades Preservation Fund με σκοπό την ενίσχυση της τοπικής γνώσης και της ευαισθητοποίησης για την προστασία των ακτών μας. Το PAP/RAC είναι το κέντρο δράσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών- UNEP/MAP (United Nations Environment Programme / Mediterranean Action Plan), που προωθεί την Ολοκληρωμένη Διαχείριση των Παράκτιων Ζωνών. Η σημασία της δράσης του είναι κρίσιμη, καθώς στηρίζει τις χώρες της Μεσογείου στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και στη βιώσιμη ανάπτυξη.
Στην επίσημη ιστοσελίδα του οργανισμού προβάλλονται ιστορίες από όλες τις περιοχές. Ζουμάροντας στο χάρτη πάνω στη Μύκονο γίνεται προβολή αυτής της δράσης σε διεθνές επίπεδο. Μπορείτε να βρείτε τη δράση στη σελίδα πατώντας εδώ. Με μεγάλη μου χαρά, θα ήθελα να προτείνω τα εργαστήρια να επεκταθούν τόσο εντός της Μυκόνου όσο και στα γειτονικά μας νησιά, προκειμένου να ενδυναμώσουν περισσότερες κοινότητες και να προάγουν την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos