300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

deyap new 252

calypso new 256

Η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου για την Παγκόσμια Ημέρα Ομφαλικού Αίματος

16 Νοεμβρίου 2024 15:22
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΊΟΥ
  • ΠΑΓΚΟΣΜΙΣ ΗΜΕΡΑ ΟΜΦΑΛΙΚΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ
Η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου για την Παγκόσμια Ημέρα Ομφαλικού Αίματος

test2

test2

Στα χρώματα της Δημόσιας Τράπεζας Βλαστοκυττάρων το κτήριο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, για την Παγκόσμια Ημέρα Ομφαλικού Αίματος

Ανάδειξη των θεραπευτικών εφαρμογών του ομφαλικού αίματος και της αξίας της δωρεάς στις Περιφέρειες Ν. Αιγαίου, Β. Αιγαίου και στην Κρήτη

Εβδομάδα Ενημέρωσης για τα Βλαστοκύτταρα
από την Δημόσια Τράπεζα Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων Κρήτης

#StemCellAwarenessWeek2023 #ΔωριζωΟμφαλικοΑιμα #WCBD23 #WorldCordBloodDay #DonateCordBlood

Για όγδοη συνεχή χρονιά πραγματοποιείται από τη Δημόσια Τράπεζα Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων Κρήτης (ΔηΤΟΒ Κρήτης) της Αιματολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ, η Εβδομάδα Ενημέρωσης για τα Βλαστοκύτταρα απο τις 15 εως τις 22 Νοεμβρίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ομφαλικού Αίματος.

Στο πλαίσιο αυτό και για την περαιτέρω διάδοση του μηνύματος για τη δωρεά του ομφαλικού αίματος και της αξιοποίησης του πολύτιμου για τη ζωή αγαθού για καινοτόμες θεραπείες – τόσο στον τομέα της αναγεννητικής ιατρικής όσο και στις θεραπείες αιματολογικών, κυτταρικών ή εκφυλιστικών ασθενειών – συμμετέχει και φέτος η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου στο νησί της Ρόδου, ενώ εντάσσεται και η Περιφέρεια Β. Αιγαίου στη Λέσβο.

Για τρίτη συνεχή χρονιά, φωταγωγείται το κτήριο της Περιφέρειας Ν.Αιγαίου στο νησί της Ρόδου παρουσία του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου και του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Νοτίου Αιγαίου, κ. Νίκου Τσουκαλά.

Ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου, κ. Γιώργος Χατζημάρκος, δήλωσε: «Η Δημόσια Υγεία αποτελεί για εμάς προτεραιότητα που υπηρετούμε με επιμονή και αφοσίωση. Το έργο της ΔηΤΟΒ Κρήτης είναι ιδιαίτερα σημαντικό για όλους και για τους νησιώτες του Ν. Αιγαίου. Γι’ αυτό και εμείς το αγκαλιάζουμε, από κοινού και με άλλες νησιωτικές Περιφέρειες, ώστε μέσα από τις δημόσιες δομές υγείας να διευκολύνεται αποτελεσματικά η πρόσβαση σε θεραπείες για τους πολίτες αλλά και η δωρεά του ομφαλικού αίματος στις Δημόσιες Τράπεζες της χώρας μας. Συμμετέχουμε για τρίτη χρονιά σε μία δράση που συμβολίζει την κοινή μας δέσμευση να θέτουμε στο επίκεντρο τον άνθρωπο».

Ο Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου κ. Κώστας Μουτζούρης σημείωσε: «Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου συμμετέχει για πρώτη φορά στην Εβδομάδα Ενημέρωσης της ΔηΤΟΒ Κρήτης, ενώνοντας τη φωνή μας μαζί και με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, αυτήν την Παγκόσμια Ημέρα, διότι διακρίνουμε τόσο την ανάγκη ενημέρωσης των κατοίκων της Λέσβου και των νησιών του Βορείου Αιγαίου συνολικά, όσο και της δραστηριοποίησης των μελλοντικών γονέων ως προς τη δωρεά του ομφαλικού αίματος στις δημόσιες Τράπεζες της χώρας μας – η οποία συμπληρώνει το δίπτυχο μαζί με τη δωρεά μυελού οστών – ώστε όλοι μαζί, να εμπλουτίζουμε συνεχώς την εθνική και την παγκόσμια δεξαμενή δοτών. Έτσι, όλοι οι συνάνθρωποι μας να έχουν αυξημένες πιθανότητες εύρεσης συμβατού δότη. Είναι μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης, και αλληλεγγύης, που αξίζει την ενεργό συμμετοχή όλων μας, και η οποία παράλληλα στηρίζει εμάς και τους οικείους μας, στη θεραπεία κακοηθών αιματολογικών ασθενειών και άλλων νοσημάτων».

Ο Διοικητής του Βοστάνειου Γενικού Νοσοκομείου Μυτιλήνης κ. Γεώργιος Καμπούρης δήλωσε « Στόχος μας ειναι ν’ αναβαθμίζουμε συνεχώς τις παρεχόμενες υπηρεσίες μας προς τους κατοίκους των νησιών μας αλλά παράλληλα να προάγουμε την εκπαίδευση και ενημέρωση του προσωπικού μας. Θα εργαστούμε και εμείς προς την κατεύθυνση αύξησης των μοσχευμάτων ομφαλικού αίματος, τα οποία χρησιμοποιόυνται σε κυτταρικές θεραπείες, τις μεταμοσχεύσεις, και την αναγεννητική ιατρική με κλινικές εφαρμογές στις δημόσιες δομές υγείας. Γι‘αυτό ειναι σημαντικό οι νέοι γονείς να ενημερώνονται απο τους επιστήμονες μας, και να δωρίζουν το ομφαλικό αίμα μετά τον τοκετό, στις Δημόσιες Τράπεζες, ώστε με τη δωρεά τους να αυξάνονται και οι πιθανότητες εύρεσης συμβατών δοτών για τους συνανθρώπους μας αλλά και χρήσης σε ποικιλα θεραπευτικά πρωτόκολλα ».

Η Κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής Κρήτης, Καθηγήτρια Αιματολογίας και Διευθύντρια της Αιματολογικής Κλινικής ΠΑΓΝΗ και της ΔηΤΟΒ Κρήτης, κ. Ελένη Παπαδάκη, ανέφερε: «Η Παγκόσμια αυτή ημέρα κάθε χρόνο, μας ενδυναμώνει και μας ωθεί να διευρύνουμε συνεχώς τον κύκλο των συνεργατών μας για να αναδεικνύουμε ανά την χώρα τη χρησιμότητα αλλα και τις θεραπευτικές ιδιότητες του ομφαλικού αίματος στην κλινική εφαρμογή. Στόχος μας να προάγουμε την ισότιμη πρόσβαση μέσα απο το Δημόσιο σύστημα υγείας και τα θεραπευτικά πρωτόκολλα, μέσα απο τις Δημόσιες Τράπεζες της χώρας σε Κρήτη, Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ευχαριστούμε όλους τους αιρετούς και συνεργάτες, που και φέτος, μας τιμούν και στηρίζουν το έργο μας συμμετέχοντας στις δράσεις της Εβδομάδας Ενημέρωσης ».

Οι δράσεις της Εβδομάδας Ενημέρωσης περιλαμβάνουν :

Δράσεις στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου :
Δράση φωταγώγησης φωτίζοντας στα χρώματα της ΔηΤΟΒ Κρήτης το κτήριο της Περιφέρειας Ν.Αιγαίου στο νησί της Ρόδου για τρίτη συνεχή χρονιά.
Κοινή δράση ενημέρωσης στα τοπικά ΜΜΕ προς το ευρύ κοινό στις 15/11 από τον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Ν.Αιγαίου κ Νίκο Τσουκαλά και την Υπεύθυνη Εργαστηρίου Επεξεργασίας Μοσχευμάτων – Υπεύθυνη Ποιότητας της ΔηΤΟΒ Κρήτης κ Ειρήνη Μαυρουδή
Διανομή ενημερωτικού υλικού της ΔηΤΟΒ Κρήτης, τόσο στο προσωπικό της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου όσο και στο Γενικό Νοσοκομείο της Ρόδου

Δράσεις στην Κρήτη:
Eπισκέψεις Σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για να ενημερωθούν για το εξελισσόμενο επιστημονικό πεδίο των Βλαστοκυττάρων και των εφαρμογών τους στην Ιατρική και τη Βιολογία, καθώς και στις διαδικασίες της ΔηΤΟΒ Κρήτης, από το Επιστημονικό προσωπικό της ΔηΤΟΒ Κρήτης και το Ερευνητικό Εργαστήριο Μελέτης Αιμοποίησης της Ιατρικής Σχολής. Η δράση οργανώνεται σε συνεργασία με το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου, με τη συμμετοχή μαθητών απο πέντε (5) Λύκεια. Επίσης, πέντε (5) μαθητές των Λυκείων που θα συμμετέχουν στο παραπάνω πρόγραμμα, θα έχουν τη δυνατότητα, όπως κάθε χρόνο, να εκπαιδευτούν στο Εργαστήριο Μελέτης Αιμοποίησης της Ιατρικής Σχολής, για ένα μήνα τον Ιούνιο/Ιούλιο 2025.
Kαθ’όλη την Εβδομάδα, το ευρύ κοινό - για έβδομη συνεχή χρονιά - μπορεί να επισκεφτεί διαδικτυακά την ανανεωμένη και φέτος με νέα έργα, Εικονική Εικαστική Έκθεση ιατρών και φοιτητών της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης και Πανεπιστημίων του Εξωτερικού «Multipotent colors: Painting for the Stem Cells Awareness Week» η οποία μέσα από την τέχνη φέρνει στο προσκήνιο τις ερευνητικές και κλινικές εφαρμογές των βλαστοκυττάρων, τη χρησιμότητα τους αναδεικνύοντας ενα ταχέως εξελισσόμενο πεδίο έρευνας αλλά και της ανάγκης διεύρυνσης των κλινικών τους εφαρμογών, και ενημέρωσης ιατρών, νοσηλευτών και φοιτητών για την αξία της συλλογής και δωρεάς του ομφαλικού αίματος, όπως εξηγεί ο εμπνευστής και συντονιστής της Έκθεσης Δρ. Χρήστος Τσαγκάρης, ιατρός, Ειδικευόμενος Ορθοπαιδικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Παίδων Ζυρίχης.
Δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στην Ιατρική Σχολή της Κρήτης προς τους φοιτητές, με διαθέσιμο ενημερωτικό υλικό απο το προσωπικό της ΔηΤΟΒ Κρήτης

Δράσεις στην Περιφέρεια Β.Αιγαίου: 
Κοινές δράσεις ενημέρωσης προς το ευρύ κοινό σε τοπικά και εθνικά ΜΜΕ από τον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Β.Αιγαίου κ. Κωνσταντίνο Αστυρακάκη και την ΔηΤΟΒ Κρήτης
Ενημέρωση και διανομή ενημερωτικού υλικού - στους ιατρούς, νοσηλευτές και το προσωπικό του Βοστάνειου Γενικού Νοσοκομείου Μυτιλήνης καθώς και στους ενδιαφερόμενους γονείς, και τα ΜΜΕ – απο τη ΔηΤΟΒ Κρήτης σε συνεργασία με την Μαιευτική Κλινική και τον ιατρό μαιευτήρα κ. Πέτρο Μαχαίρα, σχετικά με τη διαδικασία της δωρεάς και συλλογής του ομφαλικού αίματος μετά τον τοκετό.

Οι δράσεις της Εβδομάδας Ενημέρωσης αποτελούν μέρος του δικτύου εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται σε παγκόσμιο επίπεδο για την Παγκόσμια Ημέρα Ομφαλικού Αίματος.

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Στη Βαλένθια, στο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ο Περιφερειάρχης
  • Γ. Χατζημάρκος: Δικαιοσύνη και βιωσιμότητα. Εργασία και περιβάλλον. Δύο όψεις της ίδιας πάλης – της πάλης για το μέλλον
  • Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου: Πρωτοβουλία για μείωση του ΦΠΑ στα νησιά
  • Απαγόρευση καύσης στις Π.Ε. Κυκλάδων και Δωδεκανήσου
  • Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου: Στο επίκεντρο της προβολής Yachting και Χρυσοί Σκούφοι
  • Παράταση έως 21 Φεβρουαρίου για τους Δήμους που θέλουν να συμμετέχουν στην Ενεργειακή Κοινότητα Πολιτών Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Αμοργός: Ομάδα ερευνητών ρίχνε...
Καιρός: Βροχές και καταιγίδες... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

kdepap xristougenna 2020

agnantio new 23

xaniotis gallika

banneraki

kdepap xristougenna 2020

react pasxa 25

cavo doro 22

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Μάιος 2023 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Logo leuko

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Νέα

Πάρος: Αυτά είναι τα κρουαζιερόπλοια που θα καταπλεύσουν φέτος – 70 αφίξεις, 8 μήνες τουρισμός κρουαζιέρας

Πάρος: Αυτά είναι τα κρουαζιερόπλοι...

08 Μαϊος 2025
Τοποθέτηση πλωτής εξέδρας στη θαλάσσια περιοχή «Κριός» της Παροικίας Πάρου, για την πρόσδεση σκαφών

Τοποθέτηση πλωτής εξέδρας στη θαλάσ...

09 Μαϊος 2025
Πάρος: Διευκρινίσεις από Βελέντζειο Ίδρυμα/SKY HOPE για το ελικόπτερο αεροδιακομιδών

Πάρος: Διευκρινίσεις από Βελέντζειο...

08 Μαϊος 2025

Τελευταία Νέα

Νέα Τροποποίηση της Απόφασης για τη Λειτουργία των Ενιαίων Κέντρων Εξυπηρέτησης (ΕΚΕ)

Νέα Τροποποίηση της Απόφασης για τη...

14 Μαϊος 2025
Ήρθε  στην καρδιά της Παροικίας, με γεύσεις και vibes που αγαπάτε!

Ήρθε στην καρδιά της Παροικίας, με...

14 Μαϊος 2025
Συνάντηση του Βουλευτή Κυκλάδων Φίλιππου Φόρτωμα με την ηγεσία  του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Συνάντηση του Βουλευτή Κυκλάδων Φίλ...

14 Μαϊος 2025

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διακριτικός Τίτλος: Asknet
Τίτλος:  Psts.gr (Parianostypos.gr)
Έδρα: Ναρκίσσων 9, Ν. Ηράκλειο
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Ν. Ιωνίας
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] – [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2024  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ