300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ - ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κατάλληλες 40 σχολικές μονάδες σε Σαντορίνη, Αντίπαρο και Ανάφη

21 Φεβρουαρίου 2025 11:29
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ
  • ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
  • ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
  • ΑΝΑΦΗ
Κατάλληλες 40 σχολικές μονάδες σε Σαντορίνη, Αντίπαρο και Ανάφη

test2

skandalis77

Newsroom Newsroom

Οι υποδομές στα νησιά που δοκιμάζονται από την έντονη σεισμική δραστηριότητα βρέθηκαν στο επίκεντρο της επίσκεψης του Χρήστου Σταϊκούρα στη Σαντορίνη.

Οι παρεμβάσεις που σχεδιάζονται στις υποδομές της Σαντορίνης, λόγω της συνεχιζόμενης σεισμικής δραστηριότητας, βρέθηκαν στο επίκεντρο της επίσκεψης του Χρήστου Σταϊκούρα στο νησί. Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών συμμετείχε σε σύσκεψη στο γραφείο του Δημάρχου Θήρας, Νίκου Ζώρζου, συνοδευόμενος από τον αρμόδιο Υφυπουργό Υποδομών, Νίκο Ταχιάο και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Η κατάσταση στις δημόσιες υποδομές των νησιών
Από τους ελέγχους που έγιναν, σύμφωνα με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών βγήκαν τα εξής συμπεράσματα και αναλαμβάνονται πρωτοβουλίες.

Σχολεία: Από τις Κτιριακές Υποδομές έγιναν πρωτοβάθμιοι μετασεισμικοί έλεγχοι σε 36 σχολικές μονάδες στον Δήμο Θήρας, τρεις (3) σχολικές μονάδες στον Δήμο Αντιπάρου και μία (1) σχολική μονάδα στον Δήμο Ανάφης, και όλες κρίθηκαν κατάλληλες.
Αεροδρόμιο: Από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας πραγματοποιήθηκε με επιτυχία άσκηση σε πραγματικό χρόνο στον αερολιμένα Σαντορίνης με σενάριο την αδιάλειπτη παροχή υπηρεσιών Εναέριας Κυκλοφορίας από εναλλακτικό χώρο, αντί του χώρου του Πύργου Ελέγχου.
Λιμενικές εγκαταστάσεις: Με νομοθετική ρύθμιση στο τέλος του 2024 μεταφέρθηκε στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών η αρμοδιότητα σχεδιασμού και υλοποίησης του νέου λιμένα στη Θήρα. Οι μελέτες της Α’ φάσης εγκρίθηκαν τον Φεβρουάριο του 2025 και οριστικοποιήθηκε η θέση του προτεινόμενου νέου λιμένα, στον Μονόλιθο. Έχει ξεκινήσει η εκπόνηση των μελετών της Β’ Φάσης, οι οποίες απαιτούνται για την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων για την κατασκευή του έργου.
Πρανή – φαινόμενα κατολισθήσεων: Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για τα αποτελέσματα των αυτοψιών σε διάφορες περιοχές, όπου έχουν διαπιστωθεί φαινόμενα κατολισθήσεων. Με βάση τη σχετική κατηγοριοποίηση, όπου υπάρχει ανάγκη εκτεταμένων μεσομακροπρόθεσμων παρεμβάσεων, όπως το παλιό λιμάνι στην Καλντέρα, θα αξιολογηθεί εάν θα υπάρξει ανάγκη συνδρομής του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στις μελέτες και στα έργα, καθώς σήμερα δεν υπάρχει σχετική αρμοδιότητα. Σε άλλες περιοχές, όπως η Θηρασιά και το Αμμούδι, όπου διαπιστώθηκε η αναγκαιότητα βραχυπρόθεσμων παρεμβάσεων συντήρησης σε υφιστάμενα μέτρα προστασίας, αυτές – πιθανότατα – μπορούν να περατωθούν με ευθύνη των φορέων που, ήδη, έχουν τη σχετική αρμοδιότητα.
Χρήστος Σταϊκούρας

Staikouras Santorini Feb 2025.JPG
«Ήδη, το Υπουργείο έχει προχωρήσει σε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες που αφορούν στα σχολεία, το Αεροδρόμιο και τις λιμενικές υποδομές. Σε συνεργασία με τον Δήμαρχο θα προσδιορίσουμε, δυνητικά, πρόσθετες παρεμβάσεις που θα μπορούσαμε να υλοποιήσουμε, ακόμη και αν δεν είναι στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, αρκεί να χαρακτηριστούν ως στρατηγικής σημασίας, έτσι ώστε να ενισχύσουμε τις υποδομές του νησιού», δήλωσε ο κ. Σταϊκούρας.

«Προχωρήσαμε σε αυτοψίες, ώστε να είμαστε σε θέση να συμβάλουμε με μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο σχεδιασμό στις ανάγκες του νησιού. Αυτό δεν είναι κάτι που μπορεί να απαντηθεί από τη μια στιγμή στην άλλη. Θέλει το χρόνο του. Αλλά το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θα είναι εδώ εφόσον χρειαστεί για να στηρίξει το νησί, που νομίζω ότι σιγά – σιγά πρέπει να γίνει κατανοητό ότι μπαίνει στην κανονικότητα», ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Ταχιάος.

reader.gr

 

Ακολούθησε το parianostypos.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του parianostypos.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Αεροδιακομιδή ασθενή από τη Σαντορίνη
  • Καθιερώνεται η 5η Μαΐου ως επίσημη ημέρα αργίας για τη Σαντορίνη
  • Από την Αντίπαρο και τον ΜΕΑΣ «Ωλίαρος» στην προεπιλογή της Αϊντχόφεν ο Ραφαήλ Λικολλάρι
  • Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Ανάφη
  • Το υπόσκαφο Μουσείο Οίνου στη Σαντορίνη (βίντεο)
  • Παρέμβαση Φίλιππου Φόρτωμα για την Παραχώρηση Πυροσβεστικού Οχήματος στον Δήμο Ανάφης
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Κλειστά τα σχολεία στη Σαντορί...
Σίφνος - Καταγγελίες: "Κυ... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

dauwin mobile 1

agnantio new 23

dauwin mobile2

epimelitirio3

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Ιανουάριος 2026 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

logo2

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 

 

Δημοφιλή Νέα

Αναβαθμίζονται 21 λιμάνια: Κατάπολα Αμοργού, Αιγιάλη Αμοργού, Φολέγανδρος μέσα σε αυτά

Αναβαθμίζονται 21 λιμάνια: Κατάπολα...

23 Ιανουαρίου 2026
Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων φαινομένων για 36 ώρες με προειδοποίηση και για τις Κυκλάδες - Έρχονται καταιγίδες και έντονες χιονοπτώσεις (Βίντεο)

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων φαινομέν...

20 Ιανουαρίου 2026
Πάρος: Ανεξαρτητοποιήθηκε κοινοτική σύμβουλος (Βίντεο)

Πάρος: Ανεξαρτητοποιήθηκε κοινοτική...

23 Ιανουαρίου 2026

Τελευταία Νέα

ΗΠΑ: Δεκάδες νεκροί - Πολικές θερμοκρασίες και ένα εκατομμύριο πολίτες χωρίς ρεύμα (βίντεο)

ΗΠΑ: Δεκάδες νεκροί - Πολικές θερμο...

26 Ιανουαρίου 2026
Στοπ στο οικολογικό έγκλημα στη Μήλο, αναστέλλονται οι εργασίες, πάει η Αρχή Διαφάνειας με εντολή Παπασταύρου

Στοπ στο οικολογικό έγκλημα στη Μήλ...

26 Ιανουαρίου 2026
Πάρος: Θυελλώδεις νοτιάδες φούσκωσαν τη θάλασσα και την έβγαλαν στη στεριά (Βίντεο)

Πάρος: Θυελλώδεις νοτιάδες φούσκωσα...

26 Ιανουαρίου 2026

MHT

 

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Τίτλος: Parianostypos.gr
Έδρα: Καμάρες Πάρου
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Πάρου
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] - [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Ανδρέας Μπελεγρής
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου / Δ.Σ
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2026  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ - ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ