Πέμπτη, 19 Μαϊος 2022 - Psts.gr

Αύξηση των επιταγών κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ για το 2022-2023 και βελτίωση των όρων για τη συμμετοχή περισσότερων ξενοδοχειακών επιχειρήσεων στο πρόγραμμα μελετώνται από τον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη και τον Διοικητή της ΔΥΠΑ (ΟΑΕΔ) Σπύρο Πρωτοψάλτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews πραγματοποιούνται συνεχείς συσκέψεις καθώς μέσα στον Ιούνιο αναμένεται να ξεκινήσει η υποβολή των αιτήσεων.

Στόχος του ΟΑΕΔ είναι να αυξηθούν οι πάροχοι τουριστικών καταλυμάτων ώστε να ενισχυθούν και οι ιδιοκτήτες των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων αλλά και να έχουν οι δικαιούχοι περισσότερες επιλογές.

Να σημειωθεί ότι πέρσι η υποβολή των αιτήσεων ξεκίνησε στις 10 Ιουνίου 2021.

 Κάντε μία κλήση αγάπης στο 19820 και βοηθήστε τα παιδιά σε ανάγκη

Ήδη ο υπουργός Εργασίας ανακοίνωσε ότι τα κονδύλια που θα διατεθούν φέτος θα φτάσουν στα 35 εκ. ευρώ από 30 εκ. που ήταν πέρσι.

Οι αιτήσεις θα γίνουν μέσω του gov.gr και θα αφορά δικαιούχους, παρόχους τουριστικών καταλυμάτων, καθώς και ακτοπλοϊκών εταιρειών, για τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2022-2023 του ΟΑΕΔ.

Και φέτος με το νέο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ θα επιδοτούνται τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

 Οι διακοπές με το πρόγραμμα επιδότησης Κοινωνικός Τουρισμός μπορούν να πραγματοποιηθούν από 1 Αυγούστου 2022 έως 31 Ιουλίου 2023 σε τουριστικά καταλύματα του Μητρώου Παρόχων του ΟΑΕΔ.

Η μέγιστη διάρκεια διανυκτερεύσεων θα είναι 6 βράδια με μικρή ιδιωτική συμμετοχή, ενώ στα νησιά της Κω, Λέρου, Λέσβου, Σάμου, Χίου και στο Νομό Έβρου η μέγιστη διάρκεια διανυκτερεύσεων είναι 10 βράδια με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή.

Η υποβολή των αιτήσεων και των απαραίτητων δικαιολογητικών από τους δικαιούχους και τους παρόχους, γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου gov.gr με τους κωδικούς πρόσβασης TAXISnet ή τους κωδικούς πρόσβασης πιστοποιημένων χρηστών ΟΑΕΔ.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι εργαζόμενοι και άνεργοι, οι οποίοι το έτος 2021 είτε:
είχαν 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του e-ΕΦΚΑ (με κρατήσεις υπέρ ΟΕΕ)
έλαβαν από τον ΟΑΕΔ 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας
έλαβαν επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 50 ημερών
συγκεντρώνουν τουλάχιστον 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και επιδότησης ανεργίας)
είναι εγγεγραμμένοι στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων.
Το σύστημα επιλογής των δικαιούχων βασίζεται στη μοριοδότηση συγκεκριμένων οικονομικών, οικογενειακών και ασφαλιστικών κριτηρίων με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο με τη χρήση μηχανογραφικού λογισμικού του ΟΑΕΔ.

Ως «Ωφελούμενοι» του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού ορίζονται:
α) τα τέκνα των δικαιούχων ηλικίας άνω των πέντε και έως δεκαοχτώ ετών. Ως ημερομηνία συμπλήρωσης του 5ου έτους θεωρείται η 01.01.2022.

β) τέκνα των δικαιούχων ηλικίας 18 έως 24 ετών έμμεσα ασφαλισμένα από τον δικαιούχο ή τον άλλο γονέα. Κρίσιμος χρόνος συνδρομής της προϋπόθεσης ενεργού ασφαλιστικής ικανότητας είναι η ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων,

γ) τέκνα των δικαιούχων ηλικίας άνω των 18 ετών με οποιαδήποτε αναπηρία σε ποσοστό 67% και άνω ισοβίως, έμμεσα ή άμεσα ασφαλισμένα λόγω αναπηρίας, χωρίς ημέρες εργασίας,

δ) οι σύζυγοι των δικαιούχων, όταν είναι έμμεσα ασφαλισμένα μέλη αυτών. Κρίσιμος χρόνος συνδρομής της προϋπόθεσης ενεργού ασφαλιστικής ικανότητας είναι η ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων,

ε) οι συνοδοί δικαιούχων ή ωφελουμένων των ως άνω περιπτώσεων α' έως δ' ανηκόντων στην κατηγορία ατόμων με αναπηρία σε ποσοστό 67% και άνω, και μόνο στην περίπτωση που υπάρχει αναγκαιότητα συνοδείας και αυτή προκύπτει από τον νόμο και αποδεικνύεται από σχετική βεβαίωση (όταν απαιτείται), όπως αυτή προσδιορίζεται στα δικαιολογητικά συμμετοχής της Δημόσιας Πρόσκλησης.

dikaiologitika.gr

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αναλυτικά, η γεωγραφική κατανομή των σημερινών κρουσμάτων

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

 Οι γιατροί του νοσοκομείου λοιμωδών νοσημάτων της Ρώμης Λάτζαρο Σπαλαντσάνι διέγνωσαν το πρώτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων στην Ιταλία.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

 Κρούσματα σήμερα – Κορονοϊός: Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα (19/5) τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έχοντας υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 74 του Ν.4555/2018, σας προσκαλούμε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα γίνει την Δευτέρα 23-05-2022 και ώρα 19.30΄ μέσω τηλεδιάσκεψης, για την συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η μετάβαση των πληρωμάτων στο νησί θα γίνει Παρασκευή 20/5 πρωί. Το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η υποδοχή των αγωνιζομένων και ο τεχνικός & διοικητικός έλεγχος μπροστά από το Δημαρχείο Ερμούπολης στην πλατεία Μιαούλη στις 19:00 μ.μ.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 19 Μαϊος 2022 14:58

Συλλήψεις στις Κυκλάδες

Σύλληψη αλλοδαπού για παράνομες οικοδομικές εργασίες στη Μύκονο

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύσκεψη στο Δημαρχείο συγκάλεσε την Τρίτη 17/05/2022 ο Δήμαρχος Πάρου Μάρκος Κωβαίος, με στόχο το συντονισμό των αρμοδίων και εμπλεκόμενων φορέων, για την αντιμετώπιση του ζητήματος της παράνομης

Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Ευρωλίγκα βρίσκεται στο επίκεντρο του αγωνιστικού προγράμματος της ημέρας, καθώς διεξάγονται οι δύο ημιτελικοί του Final-4 στο Βελιγράδι.

Κατηγορία ΣΤΟΙΧΗΜΑ
Σελίδα 1 από 3

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos