Δευτέρα, 23 Μαϊος 2022 - Psts.gr

Τουλάχιστον χίλιοι άνθρωποι εμφάνισαν αναπνευστικά προβλήματα στο Ιράκ - Έκλεισαν αεροδρόμια και δημόσιες υπηρεσίες

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Νίκος Μουτσινάς τον ερχόμενο χειμώνα έκλεισε να πρωταγωνιστήσει στη σκηνή του Παλλάς, στο πλευρό της Ελισάβετ Κωνσταντινίδου! Το έργο που θα παρουσιάσουν είναι «Η Τρελή του Σαγιό» του Ζαν Ζιρωντού, που όπως πρώτα σας αποκάλυψε το youfly.com θα κάνει πρεμιέρα τον Δεκέμβριο, σε διασκευή και σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια.

Κατηγορία LIFESTYLE

Το Διοικητικό Συμβούλιο του «Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Πάρου – Αντιπάρου», «Μαρία Ναυπλιώτη», ευχαριστεί θερμά τα μέλη του, για την προσφορά τους στην Εαρινή Αιμοληψία, δίνοντας το παρών στο κάλεσμα του συλλόγου μας, προσφέροντας 560 φιάλες αίματος
.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανταποκρινόμενοι σε πρόσκληση του Δήμου Σίφνου και του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων & Διαμερισμάτων Σίφνου, έξι (6) μέλη της ΕΟΔ Κυκλάδων ταξίδεψαν την Κυριακή 22 Μαΐου 2022, με το διασωστικό σκάφος CHIARA, στο γειτονικό νησί, όπου

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τριάντα έξι ακόμη περιπτώσεις ευλογιάς των πιθήκων εντοπίστηκαν στην Βρετανία. Η Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKHSA) εντόπισε 36 επιπλέον κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων στην Αγγλία.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας, ο αγαπημένος θεσμός της Ταινιοθήκης της Ελλάδος, επιστρέφει τηρώντας το ισχύον υγειονομικό πρωτόκολλο, σε υβριδική μορφή.

Στο πλαίσιο του φετινού, εξαιρετικά πλούσιου προγράμματος, το οποίο θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε από τις 26 Μαΐου έως και τις 15 Ιουνίου και στις τρεις αίθουσες της Ταινιοθήκης (Θερινός κινηματογράφος Λαΐς , Αίθουσα Α’, Αίθουσα Β’), θα προβληθούν 110 ταινίες.

Παράλληλα, επιλεγμένα προγράμματα του θα παρουσιαστούν (και) online στη διεύθυνση  online.tainiothiki.gr.

Το 12ο ΦΠΚΑ φιλοδοξεί να αναδείξει ό, τι πιο φρέσκο και ρηξικέλευθο συμβαίνει στον παγκόσμιο κινηματογράφο -χθες και σήμερα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συζητήσεις, μάστερκλας και q&a’s μετά από επιλεγμένες προβολές με τους προσκεκλημένους σκηνοθέτες που θα προλογίσουν τις ταινίες τους.

Όπως σημειώνει στην εισαγωγή του καταλόγου η πρόεδρος της Ταινιοθήκης της Ελλάδος και καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Μαρία Κομνηνού «η περίοδος της προετοιμασίας του Φεστιβάλ μέσα από τη συνεχιζόμενη πανδημία, την κλιματική κρίση και τον πόλεμο στην Ουκρανία επανέφερε τον προβληματισμό για τον ρόλο της τέχνης σε χαλεπούς καιρούς, φέρνοντας και πάλι στο προσκήνιο την αίσθηση του τραγικού στην Ευρώπη. Όλα αυτά μας έκαναν να στρέψουμε το ενδιαφέρον μας σε δημιουργούς που συγκροτούν το έργο τους αντλώντας από υπάλληλες και περιφρονημένες γνώσεις, δηλαδή από τοπικές γνώσεις που αναπτύχθηκαν από τους υποτελείς του κόσμου μας. Παράλληλα ο ίδιος ο κινηματογράφος παραμένει ένας ορίζοντας επαγγελιών και εναλλακτικών οραμάτων που καλλιεργείται από θεσμούς όπως οι Ταινιοθήκες και τα ειδικά Φεστιβάλ τα οποία στοχεύουν σε ένα επαναπροσδιορισμό της κινηματογραφοφιλίας».

{https://www.youtube.com/watch?v=02AtmWbWY_0}

ΤΕΛΕΤΕΣ ΕΝΑΡΞΗΣ-ΛΗΞΗΣ

Η έναρξη του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 26 Μαΐου στην Ταινιοθήκη (8 μ.μ) , με την ταινία «Οι Ροδακινιές του Αλκαράς» της Κάρλα Σιμόν που απέσπασε την Χρυσή Άρκτο στο φετινό Φεστιβάλ Βερολίνου (διανομή: Cinobo).  Θα διατεθεί περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων. Η οικογένεια Σολέ περνούσε κάθε καλοκαίρι μαζεύοντας τα ροδάκινα από τον οπωρώνα της στο Αλκαράς, ένα μικρό χωριό στην Ισπανία. Αλλά η φετινή σοδειά θα είναι μάλλον η τελευταία τους, καθώς αντιμετωπίζουν έξωση. Τα νέα σχέδια για τη γη περιλαμβάνουν:

  • την εκρίζωση των ροδακινιών και την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ, κάτι που προκαλεί ρήγμα στη άλλοτε σφιχτοδεμένη μεγάλη οικογένεια. Για πρώτη φορά αντιμετωπίζουν ένα αβέβαιο μέλλον και κινδυνεύουν να χάσουν πολλά περισσότερα από το σπίτι τους. Η ταινία επαινέθηκε και
  • για τις εξέχουσες ερμηνείες τόσο από παιδιά όσο και από ηθοποιούς στην όγδοη δεκαετία της ζωής τους. Η βραβευμένη σεναριογράφος και σκηνοθέτις Κάρλα Σιμόν (1986), μεγάλωσε στο Αλκαράς, ένα μικρό χωριό στην Καταλονία και η ταινία της είναι αυτοβιογραφική.

Η αυλαία θα πέσει την Τετάρτη 15 Ιουνίου στην Ταινιοθήκη με το αποκατεστημένο αριστούργημα «Το Φάντασμα του Παραδείσου του Μπράϊαν Ντε Πάλμα» (ενότητα «Αποκατεστημένες και υπέροχες»). Πρόκειται για τη νέα εκδοχή του σκηνοθέτη, που περιλαμβάνει όσα είχαν κοπεί πριν την πρώτη διανομή της το 1974.

Η ταινία, μία από τις πρώτες ροκ όπερες, βασισμένη στο μυθιστόρημα Το φάντασμα της όπερας, αφηγείται την ιστορία ενός νέου λαμπρού συνθέτη, ο οποίος, όταν ένας διαβολικός παραγωγός κλέβει τη μουσική του, μεταμορφώνεται σε μασκοφόρο φάντασμα και στοιχειώνει το θέατρο του εχθρού του. Ο Ντε Πάλμα ζήτησε από τον Πολ Γουίλιαμς να συνθέσει τη μουσική κι εκείνος βρήκε την ευκαιρία να ξεδιπλώσει το ταλέντο του σε όλα τα είδη της δημοφιλούς μουσικής, από τη δεκαετία του 1950 έως τη δεκαετία του 1970.

Τις τελετές έναρξης και λήξης θα σκηνοθετήσει ο βραβευμένος σκηνοθέτης ταινιών μικρού μήκους Θανάσης Νεοφώτιστος.

Εισιτήρια (ΑΙΘΟΥΣΕΣ): 5 ευρώ (γενική είσοδος). Πακέτα: 5 προβολές/20 ευρώ, 10 προβολές/30 ευρώ. Προσφορά: Φοιτητικό – Παιδικό – ΑμεΑ -Άνεργοι – Ατέλειες – Άνω των 65 ετών: 10 προβολές/25 ευρώ. Προπώληση καρτών και εισιτηρίων στα ταμεία της Ταινιοθήκης από Τετάρτη 25/6. Σύντομα και online.

Εισιτήρια (ONLINE ΠΡΟΒΟΛΕΣ): 3 ευρώ. Πακέτα: 5 ταινίες/5 ευρώ, 10 ταινίες/8 ευρώ.

Στην ιστοσελίδα της Ταινιοθήκης www.tainiothiki.gr θα βρείτε σύντομα τα πάντα για το 12ο ΦΠΚΑ.

Ταινιοθήκη της Ελλάδος:

Ιερά Οδός 48 και Μεγάλου Αλεξάνδρου, μετρό Κεραμεικός, τηλ. 210 3612046

Η διοργάνωση πραγματοποιείται με τη χρηματοδότηση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του προγράμματος ΕΣΠΑ, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Πορτογαλίας και το Ινστιτούτο Camões, την Πρεσβεία της Γαλλίας και το Γαλλικό Ινστιτούτο, την Πρεσβεία της Λιθουανίας και το Πολιτιστικό Ινστιτούτο της Λιθουανίας, την Πρεσβεία της Ιταλίας και το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών, το Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων και την ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡT, ERTFLIX .

Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Από την 1η Ιουνίου οι πλαστικές συσκευασίες των προϊόντων που περιέχει PVC θα έχουν ενσωματωμένο στην τιμή, το τέλος ανακύκλωσης. Η νομοθετική ρύθμιση είχε ψηφιστεί πέρυσι και έρχεται η ώρα εφαρμογής.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Δεν ξέρω αν θα γίνονται ανακοινώσεις για το Fuel Pass μήνα – μήνα γιατί είναι συνάρτηση των εξελίξεων στο μέτωπο του πληθωρισμού γενικότερα διεθνώς και αν θα υπάρχει μια καλή πορεία του Τουρισμού» ανάφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απόρριψη λιπών, ελαίων & αποβλήτων τροφίμων στο αποχετευτικό δίκτυο από επιχειρήσεις εστίασης

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μια διεθνής επιστημονική ομάδα έδειξε ότι είναι δυνατό οι ντομάτες να τροποποιηθούν γενετικά έτσι ώστε να παράγουν περισσότερη προβιταμίνη D3, τον πρόδρομο της βιταμίνης D3, γνωστής και ως “βιταμίνης της λιακάδας”.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σελίδα 1 από 3

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos