300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ - ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Συνάντηση του Δημάρχου Τήνου Π. Κροντηρά με τον Υπουργό Β. Κικίλια και μπαράζ κυβερνητικών επαφών για τα μεγάλα έργα του νησιού

18 Δεκεμβρίου 2025 14:20
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΝΟΥ
  • ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΙΚΙΛΙΑΣ
  • ΕΠΑΦΕΣ
  • ΕΡΓΑ
Συνάντηση του Δημάρχου Τήνου Π. Κροντηρά με τον Υπουργό Β. Κικίλια και μπαράζ κυβερνητικών επαφών για τα μεγάλα έργα του νησιού

test2

skandalis77

Newsroom (1) Newsroom (1)

Σειρά ουσιαστικών επαφών και θεσμικών παρεμβάσεων πραγματοποίησε κατά την διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του στην Αθήνα ο Δήμαρχος Τήνου Παναγιώτης Κροντηράς,

θέτοντας στο επίκεντρό τους τόσο το σημαντικό θέμα το οποίο αφορά την επιτάχυνση των λιμενικών έργων, όσο και τα ζητήματα τα οποία αφορούν στην υδρευτική θωράκιση του νησιού μας, και στις μεγάλες χωροταξικές αλλαγές που αφορούν το νησί μας.

​Αρχικά, ο Δήμαρχος Τήνου συμμετείχε ενεργά στις εργασίες της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της Κ.Ε.Δ.Ε, όπου συζητήθηκε το φλέγον ζήτημα του Νέου Αυτοδιοικητικού Κώδικα.

krontiras spanakis

Ο Παναγιώτης Κροντηράς, υπό την θεσμική του ιδιότητα σαν Δήμαρχος Τήνου στήριξε τις θέσεις για έναν Νέο Αυτοδιοικητικό Κώδικα ο οποίος θα θωρακίζει την οικονομική αυτοτέλεια και την επιχειρησιακή ικανότητα των νησιωτικών Δήμων, διασφαλίζοντας την αποτελεσματική διοίκηση των τοπικών υποθέσεων.

​Ιδιαίτερα παραγωγική ήταν η συνάντηση του στο Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, όπου ο Δήμαρχος συνομίλησε με τον αρμόδιο Υπουργό Βασίλη Κικίλια, με τον Γενικό Γραμματέα Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλη Κουτουλάκη, καθώς και με τον Γενικό Γραμματέα Ναυτιλίας & Λιμένων κ. Ευάγγελο Κυριαζόπουλο. Στη συνάντηση εξετάστηκε η πορεία της τρέχουσας εργολαβίας «Αποκατάσταση ζημιών στον προσήνεμο μώλο Έξω Λιμένα Τήνου», έργο το οποίο μόλις προ ημερών ξεκίνησε. Ο κ. Κροντηράς αιτήθηκε την χρηματοδότηση και την ένταξη στην υπάρχουσα εργολαβία και το συμπληρωματικό έργο της αποκατάστασης των δυτικών κρηπιδωμάτων του Έξω Λιμένα Τήνου, προϋπολογισμού 200.000€, λαμβάνοντας τη θετική ανταπόκριση της ηγεσίας του Υπουργείου.

krontiras kede

​ Σημαντική εξέλιξη αποτελεί επίσης η δρομολόγηση της «Αποκατάστασης Λειτουργικών Βαθών στο «Μέσα Λιμάνι» Λιμένα Τήνου, προϋπολογισμού 220.000€ ένα έργο που πρόκειται να δημοπρατηθεί σύντομα, με το κόστος να καλύπτεται πλήρως, μετά από την χθεσινή συνάντηση, από το Υπουργείο.

Τέλος, συζητήθηκαν τα κρίσιμα υδρευτικά ζητήματα του νησιού, με έμφαση στην ενίσχυση των υποδομών προκειμένου να θωρακιστεί υδρευτικά το νησί μας.

Παράλληλα, συζητήθηκε με τα στελέχη του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής η εξέλιξη της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Σ.Μ.Π.Ε.)- Π.Ε.Α.Λ Τήνου. Βάσει του επικαιροποιημένου χρονοδιαγράμματος και μετά τις σχετικές νομοθετικές αλλαγές, η μελέτη αναμένεται να κατατεθεί για γνωμοδότηση και διαβούλευση στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο εντός του Φεβρουαρίου 2026.

krontiras kikilias 2

​Στο πλαίσιο των επαφών στην πρωτεύουσα, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου μας Αργύριος Δεσύπρης συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, κ. Ευθύμιο Μπακογιάννη. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η πορεία των χωροταξικών θεμάτων και ειδικότερα η εξέλιξη του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου νήσου Τήνου, το οποίο αποτελεί το θεμέλιο για τη σωστή οργάνωση και την αειφόρο ανάπτυξη της Τήνου τα επόμενα χρόνια. Επίσης ζητήθηκε από τον Γενικό Γραμματέα Νομοθετική Πρωτοβουλία για την αποφυγή εφαρμογών της βάσει του Άρθρου 11, παράγραφος 1 του Ν.4495/17 περί έγκρισης επί αρχιτεκτονικών μελετών( έγκριση μετά την παρέλευση διμήνου).

​Με την ολοκλήρωση των συναντήσεων, ο Δήμαρχος Τήνου κ. Παναγιώτης Κροντηράς δήλωσε:

«Συνεχίζουμε τη διεκδίκηση πόρων και λύσεων για την Τήνο μας. Η στενή συνεργασία με την κεντρική διοίκηση και τα συναρμόδια Υπουργεία αποδίδει καρπούς, διασφαλίζοντας ότι τα μεγάλα έργα υποδομής του νησιού μας προχωρούν με σταθερά βήματα για τη βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας».

 

Ακολούθησε το parianostypos.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του parianostypos.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Εκατό μεταρρυθμίσεις και έργα σε 24 τομείς πολιτικής
  • Μαρινάκης στο ΕΡΤnews: «Έξι έργα θωράκισης προχωρούν στην Αττική» – Προχωρημένες οι συζητήσεις για συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν (βίντεο)
  • Υπογραφή συμβάσεων για σημαντικά έργα συντήρησης και ασφαλτοστρώσεων του οδικού δικτύου της Πάρου
  • Μελέτες υποδομών: Ψάχνουν τα 50 εκατ. ευρώ που δόθηκαν στα έργα (βίντεο)
  • Δήμαρχος Τήνου στον ραδιοφωνικό σταθμό Aegean Voice 107.5 FM : «Διεκδικούμε ισότιμη μεταχείριση - Δεν μπορεί να υπάρχουν νησιά δύο ταχυτήτων» (βίντεο)
  • Κάιρο: Κικίλιας με Karim Badawi – «Οι χώρες μας έχουν όλα τα πλεονεκτήματα για φιλόδοξα projects σε ναυτιλία και ενέργεια»
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Δήμος Κέας: Παραλαβή νέου οχήμ...
Κατερίνα Μονογυιού: Παρέμβαση... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

dauwin mobile 1

agnantio new 23

dauwin mobile2

epimelitirio3

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Ιανουάριος 2026 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

logo2

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 

 

Δημοφιλή Νέα

Αναβαθμίζονται 21 λιμάνια: Κατάπολα Αμοργού, Αιγιάλη Αμοργού, Φολέγανδρος μέσα σε αυτά

Αναβαθμίζονται 21 λιμάνια: Κατάπολα...

23 Ιανουαρίου 2026
Πάρος: Ανεξαρτητοποιήθηκε κοινοτική σύμβουλος (Βίντεο)

Πάρος: Ανεξαρτητοποιήθηκε κοινοτική...

23 Ιανουαρίου 2026
Δήμος Πάρου: Εγκατάσταση Ηλεκτρονικών Σειρήνων Αναγγελιών και Έγκαιρης Ειδοποίησης για την Πολιτική Προστασία

Δήμος Πάρου: Εγκατάσταση Ηλεκτρονικ...

22 Ιανουαρίου 2026

Τελευταία Νέα

Θύελλα αντιδράσεων για την τοποθέτηση της Καρυστιανού για τα ελληνοτουρκικά (βίντεο)

Θύελλα αντιδράσεων για την τοποθέτη...

27 Ιανουαρίου 2026
Νάξος: Ξεκίνησε η διάθεση ειδών από το Κοινωνικό Παντοπωλείο για το 2026

Νάξος: Ξεκίνησε η διάθεση ειδών από...

27 Ιανουαρίου 2026
«Βιολάντα»: Τα αίτια της έκρηξης στο εργοστάσιο αναζητούν οι Αρχές – Θρήνος για τα θύματα (βίντεο)

«Βιολάντα»: Τα αίτια της έκρηξης στ...

27 Ιανουαρίου 2026

MHT

 

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Τίτλος: Parianostypos.gr
Έδρα: Καμάρες Πάρου
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Πάρου
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] - [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Ανδρέας Μπελεγρής
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου / Δ.Σ
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2026  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ - ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ