Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στηρίζει και ενισχύει τις αθλητικές υποδομές

07 Φεβρουαρίου 2015 16:26

Γιώργος Χατζημάρκος: "ο αθλητισμός αποτελεί για την Περιφερειακή Αρχή ένα από τα κεντρικά σημεία του ενδιαφέροντος και βασικό στοιχείο της κοινωνικής της πολιτικής».

Η επένδυση στον αθλητισμό, μέσω σύγχρονων και εναρμονισμένων με την εποχή έργων υποδομών, αποτελεί έναν από τους κεντρικότερους πυλώνες του σχεδίου δράσης της νέας Περιφερειακής Αρχής, γεγονός που αποτυπώθηκε στη χθεσινή επίσκεψη του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Αθλητικού Κέντρου «Δημήτριος Βικέλας».

Τον Περιφερειάρχη συνόδευσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Μάρκος Δαδάος, ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης κ. Γιώργος Μαραγκός, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Κυκλάδων κα Αδαμαντία Συμεοπούλου, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Συγκοινωνιακών Έργων Κυκλάδων κ. Κώστας Γιολδάσης, ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης κ. Παναγιώτης Καρακατσάνης και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η επιτόπια αυτοψία προκειμένου να διαπιστωθούν οι σοβαρές ζημιές που έχουν υποστεί οι Α και Β αίθουσες των κλειστών γηπέδων βόλεϊ και μπάσκετ, για τις οποίες αποφασίστηκε η χρηματοδότηση των άμεσων βελτιωτικών παρεμβάσεων για την αποκατάστασή τους από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με ορατή την προοπτική σύνταξης μελέτης για την ανέγερση νέου κλειστού γηπέδου, το οποίο θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως πολυχώρος εκδηλώσεων.

Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης «ο αθλητισμός αποτελεί για την Περιφερειακή Αρχή ένα από τα κεντρικά σημεία του ενδιαφέροντος και βασικό στοιχείο της κοινωνικής της πολιτικής. Θεωρώντας τους Δήμους ισχυρό σύμμαχο στην εφαρμογή αυτής της πολιτικής, επαναξιολογούμε τις προτεραιότητες και εντείνουμε τις προσπάθειές μας αναλαμβάνοντας συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για νέες επενδύσεις και έργα αθλητικής υποδομής σε ολόκληρη την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Εργαζόμαστε ώστε τα προσεχή χρόνια οι υποδομές αυτές να δώσουν νέα ώθηση και προοπτικές στον αθλητισμό στα νησιά μας. Η Πρωτεύουσα των Κυκλάδων πρέπει να μπορεί να διεκδικεί και να αναλαμβάνει αθλητικές διοργανώσεις εθνικού και διεθνούς επιπέδου. Να θεωρήσετε δεδομένο ότι το επόμενο διάστημα θα δουλέψουμε στον σχεδιασμό όλων αυτών που χρειάζονται και όταν έρθει η κατάλληλη ώρα θα αναζητήσουμε και την πηγή της χρηματοδότησης».

Αυτοψία και στο οδικό δίκτυο

Αμέσως μετά ο Περιφερειάρχης και ο Αντιπεριφερειάρχης μετέβησαν στη θέση Ροζιά στο Μάννα προκειμένου να ενημερωθούν από τους υπηρεσιακούς παράγοντες για τα επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου, στην κατάσταση των οποίων οφείλεται η πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων. Όπως αποφασίστηκε η παρέμβαση της Περιφέρειας θα έχει σημείο αναφοράς εργασίες ασφαλτόστρωσης, τοποθέτησης σηματοδότησης και μπαρών.

Συνάντηση και με τους εκπροσώπους των σωματείων ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου της Σύρου

Με τους εκπροσώπους των σωματείων ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου της Σύρου συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μετά από την άμεση αποδοχή σχετικού αιτήματος των Σωματείων (Αθλητικός όμιλος Σύρου – Αθλητικός Όμιλος Πάγου – Ακαδημία Ποδοσφαίρου Σύρος 2002 – Αίας και Νέος Αθλητικός Όμιλος Σύρου), οι εκπρόσωποι των οποίων αφού εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη δέσμευση της Περιφερειακής Αρχής αναφορικά με τις παρεμβάσεις της στο Αθλητικό Κέντρο «Δημήτριος Βικέλας» ενημέρωσαν τον κ. Λεονταρίτη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ερασιτεχνικές ομάδες ποδοσφαίρου του νησιού εξ' αιτίας των κακών συνθηκών που επικρατούν στα γήπεδα ποδοσφαίρου πρωτίστως της Ερμούπολης και δευτερευόντως της Άνω Σύρου και ζήτησαν τη συνδρομή της Περιφέρειας για τη βελτίωση των αγωνιστικών χώρων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης αποδεχόμενος το δίκαιο του αιτήματος επανέλαβε τη σταθερή θέληση της Περιφερειακής Αρχής να στηρίξει τις αθλητικές υποδομές αποδεχόμενος την ανάγκη συντήρησης και βελτίωσης των αθλητικών υποδομών στη Σύρο, αφού όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «στη συντριπτική τους πλειοψηφία αυτές είναι παλιές και κακοσυντηρημένες, με αποτέλεσμα να μη συμβάλλουν στην ανάπτυξη της αθλητικής δραστηριότητας των τοπικών αθλητικών ερασιτεχνικών σωματείων» ενώ δεσμεύθηκε για τη συνδρομή της Περιφέρειας και στο θέμα της παρέμβασής της για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα γήπεδα ποδοσφαίρου στο νησί.

Από το Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos