Ο Νίκος Συρμαλένιος σε Πάρο, Αντίπαρο και Σύρο

09 Μαρτίου 2015 16:04

Στην Πάρο και την Αντίπαρο βρέθηκε το Σάββατο 7/3 ο Νίκος Συρμαλένιος. Συνοδευόμενος από τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, συναντήθηκε με τους Δημάρχους της Αντιπάρου και Πάρου Τάσο Φαρούπο και Μάρκο Κωβαίο, επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας της Πάρου και τέλος συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του ΔΣ του Συλλόγου Εμπόρων και Επαγγελματιών.

 

Στη συνάντηση με τον δήμαρχο της Αντιπάρου, κυρίαρχο θέμα ήταν η αδυναμία λειτουργίας του Δήμου λόγω της τραγικής υποστελέχωσης, που χωρίς μηχανικό, χωρίς οικονομικό υπάλληλο και χωρίς οδηγό, αδυνατεί να εκπληρώσει τις στοιχειώδεις υπηρεσίες του προς τους πολίτες, ενώ με τον δήμαρχο της Πάρου η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από το ζήτημα της μη λειτουργίας του νέου αεροδρομίου, λόγω της έλλειψης κτιριακών εγκαταστάσεων την ώρα που ο αεροδιάδρομος έχει ήδη κατασκευαστεί και περαιωθεί.

Στο Κέντρο Υγείας συναντήθηκε με τον επιστημονικό διευθυντή Βασίλη Παναρίτη καθώς και με τον διοικητικό υπεύθυνο Βασίλη Γαβαλά, με τους οποίου συζήτησε εκτενώς τα οξυμμένα προβλήματα της παροχής δημόσιας υγείας στο νησί. Κυρίαρχο η απουσία γιατρών και κυρίως του παιδίατρου και του παθολόγου, η επικείμενη αποχώρηση δύο γιατρών το αμέσως επόμενο διάστημα, ενώ σοβαρή παραμένει και η έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς και η μη λειτουργία του αξονικού τομογράφου, παρά την παραλαβή του περίπου ένα χρόνο πριν.

Τέλος στη συνάντηση με τους εκπροσώπους του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου τέθηκαν πάλι τα ζητήματα της ανυπαρξίας γραφείου του ΟΑΕΕ στο νησί, καθώς και η ανησυχία τους για ενδεχόμενη αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά.

Σε όλες τις παραπάνω συναντήσεις, ο Νίκος Συρμαλένιος είπε ότι «σε συνεργασία με την κυβέρνηση θα επιδιωχθούν λύσεις που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της κοινωνίας και γι΄ αυτό το λόγο έχουμε αρχίσει, ως νησιώτες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, να συναντιόμαστε με τους αντίστοιχους υπουργούς, όπως έγινε πρόσφατα με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας καθώς και με τον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας.» Ανέφερε επίσης, ότι «η κατάσταση που αντιμετωπίζουμε σε όλους τους τομείς είναι δύσκολη και πολύπλοκη, αλλά με αποφασιστικότητα θα προχωρήσουμε σε λύσεις, στα στενά πλαίσια που μας επιτρέπει ο προϋπολογισμός καθώς και οι όποιες δυνατότητες ανακατανομής δαπανών.» Επίσης, επανέλαβε για μια ακόμα φορά ότι δεν τίθεται θέμα αύξησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά, όπως κατηγορηματικά δεσμεύτηκε και ο υπουργός Οικονομικών.

Στη Σύρο, την Κυριακή 8/3, μαζί με τους βουλευτές Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνη Συρίγο και Νίκο Μανιό καθώς και το μέλος της ΚΕ Νίκο Σκορίνη, πραγματοποίησαν νέα συνάντηση στο Νεώριο, τόσο με τους εκπροσώπους του σωματείου όσο και της διοίκησης, επιβεβαίωσαν και πάλι τη θέλησή τους για στήριξη του ναυπηγείου και των εργαζομένων, ενώ αναφέρθηκαν στην υπαγωγή της επιχείρησης στον υπό ψήφιση νόμο για την καταβολή των ληξιπρόθεσμων οφειλών μέσω των 100 δόσεων κλπ.

Επίσης, οι τρεις βουλευτές συναντήθηκαν με αντιπροσωπεία του νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου και συζήτησαν μαζί τους θέματα περικοπής των υπερωριών, καθώς και μετατάξεων του προσωπικού.

Τέλος, συμμετείχαν στις εργασίες της συνεδρίασης της ΝΕ Κυκλάδων, όπου συζητήθηκαν ζητήματα απολογισμού και εκτίμησης της εκλογικής δουλειάς του κόμματος, καθώς και προγραμματισμού της επόμενης περιόδου.

9/3/2015

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos