Γ. Χατζημάρκος προς ενδιαφερόμενους επενδυτές: «Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου δεν έχει καμία σχέση με όσα γνωρίζατε μέχρι σήμερα για το ελληνικό Δημόσιο»

06 Μαϊος 2015 14:37

Μήνυμα – κάλεσμα σε ενδιαφερόμενους επενδυτές ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ουδεμία σχέση έχει με την εικόνα που είχαν αποκομίσει μέχρι σήμερα για την λειτουργία του ελληνικού Δημοσίου, απηύθυνε ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος, με απτό δείγμα γραφής την ταχύτητα με την οποία προχωρά η υλοποίηση του Δικτύου των 25 υδατοδρομίων σε ισάριθμα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Αφορμή γι αυτό, ήταν η συνάντηση που είχε το πρωί της Τετάρτης στο γραφείο του στην Ρόδο, με τον κ. Νικόλα Χαραλάμπους, Πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Hellenic Seaplanes, όπου εξετάστηκε η πορεία υλοποίησης του εγχειρήματος, με στόχο τα πρώτα υδατοδρόμια να είναι έτοιμα να λειτουργήσουν ως το τέλος του έτους.

«Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου δεν έχει καμία σχέση με αυτό που ήξεραν όλοι μέχρι σήμερα ως Δημόσιο. Αυτό είναι το μήνυμά μας, σε όλους όσους επιθυμούν να επενδύσουν στην περιοχή μας.


Από την πρώτη στιγμή έχουμε απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε οποιονδήποτε έχει σκέψη ή σχέδιο να επενδύσει στο Νότιο Αιγαίο. Να ξέρουν ότι σε μας θα βρουν ένα συμπαραστάτη ο οποίος μπορεί να είναι δημόσιος φορέας, αλλά δεν έχει καμία σχέση με τα αντανακλαστικά και τα χαρακτηριστικά του Δημοσίου, που μέχρι τώρα αντιμετώπισαν υποψήφιοι επενδυτές στην χώρα μας» ανέφερε ο κ. Χατζημάρκος. Προηγήθηκε η παραδοχή εκ μέρους του κ. Χαραλάμπους ότι η εταιρεία του είχε αδικήσει αρχικά την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

 

«Ο κ. Χαραλάμπους μας είχε αδικήσει. Είχαμε κατηγορηθεί για την εμπλοκή μας σε αυτό το εγχείρημα. Αυτό που αποδεικνύεται είναι ότι όποιος καθίσει και εντρυφήσει στα σχέδια μας, τελικά τα υιοθετεί» ανέφερε ο Περιφερειάρχης, στην διάρκεια κοινών δηλώσεων στους δημοσιογράφους.

Αιτιολογώντας την αρχική αρνητική στάση της Hellenic Seaplanes, ο κ. Χαραλάμπους δήλωσε: «Η δυσπιστία και η αδικία από την πλευρά μας, δεν προήλθε άνευ λόγου και αιτίας αλλά γιατί τα προηγούμενα δύο χρόνια είχαμε αναπτύξει σχέσεις με διάφορους φορείς και όντως μείναμε έκπληκτοι από την δυναμική της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην υλοποίηση του Δικτύου Υδατοδρομίων. Οφείλω να πω ότι από πλευράς υπήρχαν αμφιβολίες εάν θα μπορούσε ένα δημόσιος φορέας να ανταπεξέλθει μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα ως προς τις διαδικασίες που απαιτούνται και όντως έχουμε διαψευσθεί, γιατί βλέπουμε ότι Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει τις δυνατότητες να δημιουργήσει τόσο το Δίκτυο του Νοτίου Αιγαίου αλλά και να βοηθήσει στην ανάπτυξη όλου του Δικτύου πανελλαδικά».

Σχετικά με την δυσπιστία της εταιρείας, ο Περιφερειάρχης σχολίασε: «Αυτό αποδεικνύει πόσο μεγάλη είναι η έλλειψη εμπιστοσύνης του ιδιωτικού προς τον δημόσιο τομέα και αυτό έχει στοιχίσει στην χώρα μας σε επενδύσεις, σε θέσεις εργασίας, σε ανάπτυξη, σε όλα τα επίπεδα. Αυτό αφορά όλη τη χώρα και όλους τους κλάδους της οικονομίας, ένα πρόβλημα που πρέπει να λυθεί, αν θέλουμε να βγούμε από τα σημερινά μας αδιέξοδα. Στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα οικονομικά, δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να διώχνουμε ή να δημιουργούμε πρόσθετα προβλήματα σε επενδύσεις, που με βάσει τα κριτήρια που εμείς θέτουμε, είναι προς όφελος του τόπου. Το ζητούμενο είναι να λειτουργήσουμε με ανοιχτό μυαλό πολιτικά, ανοίγοντας δρόμους που θα φέρουν ανάπτυξη, νέες θέσεις εργασίας και πλούτο, σε μια περιοχή που ταλανίζεται από μια πρωτοφανή ύφεση».

Σημειώνεται ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, παρά τα όσα συμβαίνουν και την αβεβαιότητα που υπάρχει σε όλα τα επίπεδα, δεν εγκαταλείπει τα σχέδια και τους στόχους που έχει θέσει, για την δημιουργία του Δικτύου των 25 υδατοδρομίων, που θα δώσουν αναπτυξιακή ώθηση στα νησιά.
Προχωρούν κανονικά οι προγραμματικές συμβάσεις με τα κατά τόπους Λιμενικά Ταμεία και όπου έχουν ολοκληρωθεί οι διοικητικές διαδικασίες, προχωρούν και οι αναθέσεις μελετών και αδειοδοτήσεων.
Στόχος είναι το 2016 να είναι έτοιμο προς χρήση το μεγαλύτερο μέρος του δικτύου.
Ο σχεδιασμός του Δικτύου γίνεται σε 12μηνη βάση, ενώ για να ξεκινήσει η λειτουργία του και να είναι βιώσιμο το δίκτυο, θα πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον πέντε με δέκα υδατοδρόμια σε κάθε περιοχή .

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos