'Oψιμη επαναστατική διάθεση των "ανεξάρτητων" αυτοδιοικητικών...

15 Μαϊος 2015 11:40

Με αφορμή ανακοίνωση που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας αναφορικά με την κατάσταση του ΕΚΑΒ στη Μύκονο, διαπιστώσαμε για άλλη μια φορά την όψιμη επαναστατική διάθεση των "ανεξάρτητων" αυτοδιοικητικών παρατάξεων, που μετά την 25η του Γενάρη προσπαθούν να σπιλώσουν σε κάθε ευκαιρία και με κάθε δυνατό τρόπο, ένα κυβερνητικό έργο που μέσα σε 3,5 μήνες είναι πρακτικά αδύνατο να επαναφέρει σε αποδεκτά επίπεδα δομές οι οποίες σκόπιμα και συστηματικά διαλύθηκαν υπό τις οδηγίες των "εταίρων" μας, ένα κυβερνητικό έργο που προχωρά κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, συνθήκες για τις οποίες κύριοι υπεύθυνοι είναι η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και οι συν αυτούς ακόλουθοι και παραστάτες.

 

Οι "ανεξάρτητοι" αυτοδιοικητικοί άρχοντες, που κατά τα 5 μνημονιακά έτη υπηρέτησαν αποτελεσματικά και με μέθοδο τις πολιτικές που έχουν οδηγήσει σε τέλμα το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής κοινωνίας, έχουν αποσαθρώσει τις δημόσιες υπηρεσίες - συμπεριλαμβανομένου και του τομέα της υγείας - θυμήθηκαν ξαφνικά τις "στοιχειώδης υποχρεώσεις της Πολιτείας" απέναντι στους πολίτες της.

Ποιοι ευθύνονται για την υγειονομική φτώχεια που πλήττει την Ελλάδα; Ποιοι ευθύνονται για την υποστελέχωση των δομών υγείας; Ποιοι ευθύνονται για την μη ανανέωση του στόλου του ΕΚΑΒ, η οποία εκκρεμεί από το 2007 και για την οποία κινδυνεύει να χαθεί η χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ; Που ήταν αλήθεια ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος και ο Υπουργός της Ανεργίας και περήφανος συνομιλητής και συνεργάτης της Τρόικας κ. Γιάννης Βρούτσης να αγωνιστούν ενάντια στη διάλυση της δημόσιας δωρεάν υγείας;

Οι υπηρέτες των τροικανών αφεντάδων από τη θέση της αντιπολίτευσης βάλλουν κατά ενός κυβερνητικού έργου, που ως πρόταγμα έχει την ανακούφιση των πλέον αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων και την αναδιάρθρωση, όλων όσων για τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελούσαν πάντοτε τις αυτονόητες υποχρεώσεις ενός κράτους προς τους πολίτες του: δημόσια και δωρεάν υγεία, ασφάλεια και παιδεία για όλους.

Σε σχέση με τη στελέχωση των δομών του ΕΚΑΒ θα θέλαμε να σημειώσουμε ότι στις 11 Μαΐου δημοσιεύτηκε ο προσωρινός πίνακας διοριστέων του διαγωνισμού για την πρόσληψη τακτικού προσωπικού, ειδικότητας ΔΕ - Πληρωμάτων Ασθενοφόρου στο ΕΚΑΒ του Υπουργείου Υγείας. Με βάση τα στοιχεία του ΑΣΕΠ διορίζονται στις Κυκλάδες συνολικά 14 άτομα από τα οποία 2 στη Μύκονο. Θα πρέπει να γνωρίζουν όμως και ο Περιφερειάρχης και ο δήμαρχος Μυκόνου, ότι χωρίς χρηστή διαχείριση το προσωπικό ποτέ δεν θα είναι αρκετό. Το συγκεκριμένο Σαββατοκύριακο και ενώ η δύναμη του ΕΚΑΒ Μυκόνου αριθμεί επτά άτομα, διαθέσιμα ήταν μόνο 2, αφού 2 είχαν το ρεπό τους, 2 ακόμα βρίσκονταν σε άδεια και 1 είναι σε απόσπαση παρά την αντίθετη γνωμοδότηση του υπηρεσιακού τους συμβουλίου.

Η κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι το τέλος του έτους θα έχει προχωρήσει σε συνολική αναδιάρθρωση των δομών Υγείας και φυσικά και του ΕΚΑΒ. Ένα πρώτο δείγμα γραφής των προθέσεων της κυβέρνησης αποτέλεσε η κατάργηση του εισιτηρίου των 5 ευρώ στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας.

Στις δηλώσεις του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Υπουργείο Υγείας στις 2 Απριλίου έγινε συγκεκριμένα αναφορά στο σχέδιο της κυβέρνησης για την ανασυγκρότηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας μετά και τα πλήγματα που δέχθηκε τα προηγούμενα χρόνια λόγω των μνημονιακών πολιτικών. Τόνισε πως από την Υγεία θα ξεκινήσει η μεγάλη προσπάθεια της κυβέρνησης να αποκαταστήσει την κοινωνική αδικία και σημείωσε πως η υγεία από θύμα των μνημονίων και της λιτότητας, θα γίνει ξανά δικαίωμα για κάθε πολίτη. Τέλος, εξήγγειλε 4.500 προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού, γιατρών, νοσηλευτών και παραϊατρικού προσωπικού, από τις οποίες οι 700 θα αφορούν περιοχές όπου υπάρχει άμεση ανάγκη, όπως ενδεικτικά τα νησιά του Αιγαίου. Να σημειώσουμε ακόμη ότι μόλις εχθές υπογράφηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση από τους συναρμόδιους αναπληρωτές υπουργούς Ασφάλισης Δημήτρη Στρατούλη, Υγείας Ανδρέα Ξανθό, Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργο Κατρούγκαλο, η οποία περιλαμβάνει ρυθμίσεις για τη διασφάλιση της πρόσβασης όλων των ανασφάλιστων στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Οι όψιμοι επαναστάτες και επικριτές του αγώνα που δίνεται καθημερινά για να καταργηθούν στην πράξη τα μνημόνια της κοινωνικής και οικονομικής μας εξαθλίωσης, οφείλουν να δώσουν χρόνο στη νέα κυβέρνηση, ώστε να μπορέσει να διορθώσει τα κακώς κείμενα που παρέλαβε και να κριθεί για τα αποτελέσματα των δικών της ενεργειών.

 

ΣΥΡΙΖΑ
Νομαρχιακή Επιτροπή Κυκλάδων

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos