«Συνάντηση διαπαραταξιακής επιτροπής Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων με τον Πρόεδρο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων με θέμα συνάντησης την οφειλή του Δήμου Νάξου προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων»

27 Μαϊος 2015 13:50

Την Τρίτη 26/05/2015 συναντήθηκε η διαπαραταξιακή επιτροπή του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλαδων αποτελούμενη από τον Δήμαρχο Μανόλη Μαργαρίτη, τον Αντιδήμαρχο Αργύριο Ανεβλαβή, τους Δημοτικούς Συμβούλους Νικόλαο Μαϊτό, και Βασίλη Βρούτση με την ηγεσία, τον Πρόεδρο Βασίλη Πολυμένο, και τον Αντιπρόεδρο, όπως και υπηρεσιακούς παράγοντες του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων (ΤΠΔ) και τον νομικό σύμβουλο του κράτους, Στέφανο Δέτση.

Στην συνάντηση παρευρέθησαν οι βουλευτές των Κυκλάδων Νίκος Μανιός, Νίκος Συρμαλένιος, και εκπροσωπήθηκε από την συνεργάτιδα του Μυρτώ Μωρίκη, ο Αντώνης Συρίγος, ο οποίος συμμετείχε σε ταυτόχρονη συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για τα μνημόνια.

Το θέμα της συνάντησης ήταν η οφειλή του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλαδων προς το ΤΠΔ. Κατά την διάρκειά της τοποθετήθηκαν ο κ. Μαργαρίτης, ο οποίος σημείωσε τις ιδιαιτερότητες του Δήμου Νάξου, ως πολυνησιακού και με ορεινές περιοχές, και ο κ. Ανεβλαβής, ο οποίος στοιχειοθέτησε το ιστορικό της οφειλής. Ο κ. Βρούτσης υποστήριξε ότι το ζήτημα είναι πρωτίστως πολιτικό, δευτερευόντως οικονομικό, και σκιαγράφησε τι μπορεί να σημαίνει το βάρος της αποπληρωμής μιας τέτοιου μεγέθους οφειλής για τους δημότες Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, κατοίκους περιοχών με ιδιαίτερα έντονα τα χαρακτηριστικά της νησιωτικότητας. Ακολούθησε γόνιμη και επικοδομητική συζήτηση κατά την διάρκεια της οποίας οι υπηρεσιακοί παράγοντες του ΤΠΔ εξήγησαν την μεθοδολογία με την οποία έχουν υπολογίσει την οφειλή του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, μετά από σχετική ερώτηση του κ. Μαϊτού. Επιπλέον, υποστήριξαν ότι η βασική αιτία της δημιουργίας αυτού του χρέους είναι οι υπερβάσεις πληρωμών και η έμμεση χρηματοδότησή τους από το ΤΠΔ κατά την διάρκεια της εν λόγω περιόδου.

Τέλος, η πλευρά του ΤΠΔ διατύπωσε μια πρόταση η οποία δίνει λύση σε δύο ζητήματα: την διαφορετική εκτίμηση των δυο πλευρών όσον αφορά στο μέγεθος της οφειλής και τους όρους αποπληρωμής του. Το ΤΠΔ δεσμεύτηκε να την διατυπώσει επίσημα και η διαπαραταξιακή επιτροπή να την επεξεργαστεί στο δημοτικό συμβούλιο.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos