Γιώργος Χατζημάρκος για ΦΠΑ: “Δοσίλογοι και προδότες δεν βρήκαν γωνιά στην ιστορία που να τους άντεχε”

28 Μαϊος 2015 17:32

Με πολύ σκληρές εκφράσεις ο Περιφερειάρχης νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος απάντησε σήμερα σε όσους λοιδορούν τον αγώνα της τοπικής κοινωνίας και των παραγωγικών τάξεών της, προκειμένου να αποτρέψουν την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου.

Στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ενόψει της αποψινής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας των παραγωγικών φορέων στην Πλατεία Κύπρου της Ρόδου, την οποία στηρίζει η Περιφέρεια, ο κ. Χατζημάρκος μίλησε για «προδότες, δοσίλογους και μειοδότες, που η ιστορία θα τους κρίνει πάρα πολύ άσχημα, γιατί όποιος πρόδωσε τον τόπο του δεν νομίζω να βρήκε γωνιά στην ιστορία που να τον άντεχε», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Μιλώντας για τους παραγωγικούς φορείς της Ρόδου, ο Περιφερειάρχης τόνισε:
«Θεωρώ εξαιρετικά τιμητικό το γεγονός ότι άνθρωποι ανεξαρτήτως πολιτικής ταυτότητας, την οποίαν προφανώς δικαιούνται όλοι να έχουν, υψώνουν την φωνή και το ανάστημά τους και στέφονται και κατά το φορέα τους, όπως έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν. Σήμερα, δυστυχώς, βλέπω υποταγμένους, ανθρώπους οι οποίοι σκύβουν το κεφάλι, βάζουν το κομματικό συμφέρον πάνω από το συμφέρον του τόπου τους και ως νέοι δοσίλογοι πουλάνε την ιστορία του τόπου τους. Στους φορείς δεν έχω δει ποτέ τέτοια στάση. Πρώτη φορά βλέπω να προδίδεται η ιστορία αυτού του τόπου από τους πολιτικούς εκπροσώπους του».

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε και για την ανακοίνωσε που εξέδωσε η κομματική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα των συντελεστών ΦΠΑ χαρακτηρίζοντας το κείμενο επαίσχυντο. «Οι συντάκτες του Δελτίου Τύπου θεωρώ ότι είναι δοσίλογοι. Μόνο άνθρωποι προδότες της ιστορίας του τόπου τους θα μπορούσαν να είχαν συντάξει ένα τέτοιο επαίσχυντο κείμενο. Να ντρέπονται γι αυτό» ανέφερε.

Ερωτηθείς ο Περιφερειάρχης για την καμπάνια των παραγωγικών τάξεων, με στόχο της αποτροπή κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ και στην κριτική που αυτή δέχθηκε από την τοπική κομματική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε με εξίσου σκληρό τρόπο:
«Όλα αυτά είναι στο μυαλό ανθρώπων που ζουν και σκέφτονται κομματικά και δεν μπορούν να βρουν ένα κυβικό αέρα να αναπνεύσουν ελεύθεροι σκεπτόμενοι τον τόπο τους. Αυτά που σήμερα διακυβεύονται, μέχρι τώρα, στην ιστορία αυτού του τόπου ήταν απολύτως αυτονόητα και δεδομένα, ανεξαρτήτως πολιτικής ταυτότητας, από ανθρώπους που είχαν δημόσιο λόγο και ρόλο. Η ελεύθερη έκφραση σήμερα
ποινικοποιείται για πρώτη φορά από ανθρώπους που υποτίθεται ότι είναι προοδευτικοί, που ξεπουλάνε με την μεγαλύτερη ευκολία τα ιερά αυτού του τόπου. Και όλα αυτά τα κάνουν επιτιθέμενοι σε αυτούς που υπερασπίζονται το δίκιο του τόπου τους, ανακαλύπτοντας ανύπαρκτες πολιτικές ή άλλες σκοπιμότητες. Αυτοί οι οποίοι σήμερα κατηγορούνται είναι οι ίδιοι που και στο παρελθόν έχουν στραφεί με τον ίδιο τρόπο εναντίον των πολιτικών φορέων τους οποίους υποτίθεται ότι σήμερα υπηρετούν. Αυτοί που σήμερα τους κατηγορούν για πεμπτοφαλαγγίτες δεν ήταν ποτέ σε αυτό το μετερίζι. Ήταν πάντα απέναντι. Κι αυτοί που σήμερα μιλάνε για τρομολαγνία, την έκαναν όχημα της δικής τους πολιτικής διαδρομής για χρόνια, όταν ξήλωναν τα πεζοδρόμια με το παραμικρό. Σήμερα δεν δέχονται τον αντίλογο και χαρακτηρίζουν ως πεμπτοφαλαγγίτες εκείνους που πολιτισμένα, με μια πρόσκληση καλούν τον κόσμο να πάει στην πλατεία της πόλης του και να δηλώσει με την παρουσία του ότι αντιτίθεται σε ένα μέτρο το οποίο, αυταπόδεικτα, θα πλήξει υφεσιακά την τοπική οικονομία, σε βαθμό που ακόμη δεν έχει εκτιμηθεί. Να ντρέπονται απέναντι στην ιστορία αυτού του τόπου. Η ιστορία αυτού του τόπου θα τους καταχωρήσει στην γωνιά των μειοδοτών».

Κάλεσμα για μεγάλη συμμετοχή στον αγώνα

Ο Περιφερειάρχης απηύθυνε από την πλευρά του κάλεσμα σε όλους τους πολίτες της Ρόδου να συμμετάσχουν μαζικά στην αποψινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνουν οι παραγωγικές τάξεις της περιοχής «στον κοινό αγώνα για να σώσουμε το τελευταίο μέτρο νησιωτικότητας», όπως είπε, ενώ πρόσθεσε ότι «το μέλλον προδιαγράφεται δυσοίωνο».
«Σήμερα το βράδυ ελπίζουμε ότι το μήνυμα που θα φύγει από την Ρόδο θα είναι τόσο ηχηρό, όσο επιβάλλει η κρισιμότητα της περίστασης. Μια κοινωνία δεν μπορεί μόνο να περιμένει από τους άλλους, αλλά και η ίδια να είναι διατεθειμένη να δώσει μια ελάχιστη παρουσία σε έναν αγώνα εξαιρετικά μεγάλο και σημαντικό. Θέλω να πιστεύω ότι η ανταπόκριση των συμπατριωτών μας θα είναι τέτοια που θα δώσει κουράγιο και θα ενδυναμώσει εκείνους τους λίγους που δίνουν την μάχη και θα συνεχίσουν να το κάνουν, όταν οι περισσότεροι έχουν παραδοθεί στην κομματική τους αυτότητα» ανέφερε.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos