Μήνυμα του Αντιπεριφερειάχη Κυκλάδων κ. Γεωργίου Λεονταρίτη για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος

05 Ιουνίου 2015 18:50

«H 5η Ιουνίου εκτός από ημέρα εορτής ως «Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος» θα πρέπει να αποτελέσει ταυτόχρονα και αφετηρία προβληματισμού για όλους μας.


Ο άνθρωπος αντλεί από το Περιβάλλον τη δυνατότητα να ζει και να δημιουργεί. Η αρμονική αυτή ισορροπία επέτρεψε τη δημιουργία του πολιτισμού και τη συνεχή βελτίωση της ποιότητας ζωής. Το Περιβάλλον είναι πηγή πλούτου και ευημερίας και ταυτόχρονα το σημαντικότερο συγκριτικό πλεονέκτημα το οποίο διαθέτει κάθε τόπος.

 

Ο σύγχρονος άνθρωπος, έχει αντιληφθεί το οικολογικό αδιέξοδο της εποχής μας, και έχει αρχίσει να κινητοποιείται για την αντιμετώπισή του. Τις τελευταίες δεκαετίες ευαισθητοποιήθηκε σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος. Παρόλα αυτά οι προσπάθειες τόσο των αρμόδιων φορέων, όσο και της Παγκόσμιας Κοινότητας, συναντούν ανυπέρβλητα εμπόδια, επειδή διακυβεύονται ισχυρά συμφέροντα. Έτσι παρατηρείται αδυναμία συνεννόησης και ως εκ τούτου, αποτυχία των διεθνών προσπαθειών που αφορούν στο περιβάλλον.

Σε περιόδους οικονομικά δυσμενείς, όπως η τρέχουσα για τη χώρα μας, η αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προβλημάτων με τρόπο αποτελεσματικό, αποτελεί ιστορική πρόκληση και συνάμα, ευκαιρία για αειφόρο ανάπτυξη. Προς αυτή την κατεύθυνση, απαιτείται ολοκληρωμένος σχεδιασμός, με αξιοποίηση της διεθνούς εμπειρίας, του εγχώριου επιστημονικού και παραγωγικού δυναμικού και μια νέα νοοτροπία αποτελεσματικής διαχείρισης και εξοικονόμησης πόρων, η οποία θα αποτελέσει σημαντική διέξοδο για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και θα συνεισφέρει στην οικονομική ανάκαμψη.

Οι ολοκληρωμένες πολιτικές, με ουσιαστική συμμετοχή των επαγγελματικών, παραγωγικών, επιστημονικών κλάδων και των τοπικών κοινωνιών, κρίνονται ως επιτακτική ανάγκη και βασική προϋπόθεση για την προστασία του περιβάλλοντος και την προώθηση της αειφόρου ανάπτυξης.

Επαναλαμβάνοντας τη δέσμευση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην κατεύθυνση της προστασίας του περιβάλλοντος, απευθύνω ένα κάλεσμα προς όλους τους πολίτες του Αρχιπελάγους να ενώσουμε μαζί τις προσπάθειές μας, ώστε να εξασφαλίσουμε αειφόρο ανάπτυξη και μια καλύτερη ποιότητα ζωής για τις γενιές που έρχονται. Στη μεγάλη προσπάθεια για την προστασία του περιβάλλοντος, τον πιο καθοριστικό ρόλο έχει ο απλός πολίτης. Ο καθένας από εμάς. Οφείλουμε όλοι να ευαισθητοποιηθούμε, να αποκτήσουμε περιβαλλοντική συνείδηση και να το αποδεικνύουμε σε κάθε πτυχή της ζωής και της δραστηριότητάς μας».

Με εκτίμηση,
Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΕΟΝΤΑΡΙΤΗΣ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos