Σκληρή και αποφασιστική αντίδραση στην κατάργηση των μειωμένων συντελεστών του Φ.Π.Α. στα νησιά

08 Ιουνίου 2015 15:04

Σκληρή και αποφασιστική αντίδραση στην κατάργηση των μειωμένων συντελεστών του Φ.Π.Α. στα νησιά, αποφάσισε ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου, στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα, με το ζήτημα του Φ.Π.Α., ως μοναδικό θέμα συζήτησης.


Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) κος Γιώργος Πατούλης, ο οποίος τόνισε για μία ακόμη φορά τη συμπαράσταση και συμπαράταξη της Κ.Ε.Δ.Ε. στο δίκαιο αίτημα των νησιωτών, ο Βουλευτής Κυκλάδων και πρώην Υπουργός κος Γιάννης Βρούτσης και ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κος Μάνος Κόνσολας εκ μέρους της Ν.Δ., ο Βουλευτής Λέσβου κος Τάσσος και ο πρώην Βουλευτής κος Στρατής Κόρακας εκ μέρους του Κ.Κ.Ε., ο αντιδήμαρχος του Δήμου Αχαρνών κος Αφουξενίδης εκ μέρους του κόμματος ''ΠΟΤΑΜΙ'', ο Βουλευτής Δωδεκανήσου καθηγητής κος Κρεμαστινός εκ μέρους του ΠΑ.ΣΟ.Κ., ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κος Γιώργος Χατζημάρκος και η πλειοψηφία των μελών του Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου. Στη συνεδρίαση δεν παρευρέθησαν αν και προσκλήθηκαν σε αυτήν, οι Βουλευτές Νοτίου Αιγαίου του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ.
Ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου και Δήμαρχος Ρόδου κος Φώτης Χατζηδιάκος στην εισήγησή του, αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις και κινητοποιήσεις που έχουν γίνει από την πλευρά της Αυτοδιοίκησης για το θέμα του Φ.Π.Α. στα νησιά, οι οποίες το ανέδειξαν για πρώτη φορά ως ένα από τα κυρίαρχα προς συζήτηση θέματα στην ολομέλεια της Βουλής, που πραγματοποιήθηκε χθες. Οι δυσκολίες στη διαπραγματευτική πορεία της Χώρας επιβάλλουν ακόμη περισσότερο την ενδυνάμωση του αγώνα των νησιωτών, γι΄ αυτό θα πρέπει να παραμείνουμε σε ετοιμότητα και εγρήγορση – παρά τις όποιες διαβεβαιώσεις – και αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο το τελευταίο μέτρο που έμεινε στα νησιά, για την κοινωνικό - οικονομική στήριξή τους.
Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κος Χατζημάρκος στην τοποθέτησή του μίλησε για την ανάγκη να παραμείνουν όλοι οι φορείς του αιγαίου σε ετοιμότητα, προκειμένου να ανατρέψουν τις δρομολογημένες εξελίξεις που παραδίδουν το αιγαίο και την κοινωνία του στην απαξίωση και το μαρασμό.
Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ.) και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι σε συνεχή επαφή με τους αντίστοιχους φορείς του Βορείου Αιγαίου, καθώς και με τους δήμους όλων των νησιών, έτσι ώστε να προβούν σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια είναι αναγκαία και η οποία θα εκφράζει τη βούληση του συνόλου των νησιωτών μας για την αποτροπή του αντικοινωνικού και αντιοικονομικού μέτρου κατάργησης της έκπτωσης του Φ.Π.Α. στα αιγαιοπελαγίτικα νησιά.
Από το Γραφείο Τύπου
της Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos