300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
    • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

deyap new 252

calypso new 256

Ανάγκη εξυπηρέτησης των αλλοδαπών μέσω των ΚΕΠ των νησιών

10 Ιουνίου 2015 15:45
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ανάγκη εξυπηρέτησης των αλλοδαπών μέσω των ΚΕΠ των νησιών

test2

test2

Τη σπουδαιότητα του υπό συζήτηση νομοσχεδίου της κυβέρνησης με θέμα την απόκτηση ιθαγένειας από αλλοδαπούς που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα επεσήμανε ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος, κατά την ομιλία του στη Βουλή.


Όπως ανέφερε, το νομοσχέδιο αυτό έρχεται να δώσει συνθήκες ισονομίας και ισοπολιτείας σε χιλιάδες ανθρώπους, μετανάστες, οι οποίοι γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην πατρίδα μας και θέλουν να επιλέξουν να ζήσουν στην Ελλάδα. Επεσήμανε, ωστόσο, ότι και σε αυτό το νομοσχέδιο, όπως και σε μία σειρά άλλα νομοσχέδια, λείπει το ζήτημα της νησιωτικότητας και πρόσθεσε: «Επειδή προέρχομαι από τις Κυκλάδες θέλω να πω ότι δυστυχώς η περίφημη «Υποεπιτροπή Νησιωτικών Περιοχών» ακόμα δεν έχει αναχθεί σε ειδική μόνιμη Επιτροπή, η οποία θα επεξεργάζεται όλα τα νομοσχέδια. Εάν γίνει κάποια στιγμή αυτό που έχουμε ζητήσει, πιστεύω ότι θα μπορεί νομοτεχνικά να καλύπτει όλα τα νομοσχέδια προς κατάθεση, έτσι ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο πλήρη όταν θα κατεβαίνουν προς συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή για να μπορούν να εφαρμοστούν σε όλη την επικράτεια και όχι μόνο στην ηπειρωτική Ελλάδα».

Ο Νίκος Συρμαλένιος τόνισε ότι είναι ανύπαρκτες οι δομές για την εξυπηρέτηση των αλλοδαπών στις Κυκλάδες, καθώς από το 2013 και μετά καταργήθηκαν όλες, εκτός από μία δομή στην Σύρο η οποία εγκρίνει άδειες παραμονής κ.λπ. και γενικότερα έχει την ευθύνη σε ό,τι έχει να κάνει με την εξυπηρέτηση των αλλοδαπών. Υπάρχει και άλλη μία δομή στη Νάξο, καθαρά διεκπεραιωτική, η οποία δεν μπορεί να ασκήσει το σύνολο των αρμοδιοτήτων που απαιτούνται και το μόνο που κάνει είναι να στέλνει 400 περίπου υποθέσεις το μήνα στη Σύρο για διεκπεραίωση. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Έχουμε 24 κατοικημένα νησιά, προφανώς δεν μπορούμε να έχουμε σε κάθε νησί από μία δομή εξυπηρέτησης, όμως μέχρι το 2013 τουλάχιστον υπήρχε μια δυνατότητα μέσω ΚΕΠ να μπορούν οι άνθρωποι αυτοί να εξυπηρετούνται στα νησιά τους. Μιλάμε για μετακίνηση εκατοντάδων ανθρώπων, για απώλεια μεροκάματων, καθώς οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να υποβληθούν σε έξοδα, να λείψουν μέρες από τα νησιά τους, για να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν στη Σύρο. Επίσης ένα άλλο ζήτημα είναι ότι δεν υπάρχει στις Κυκλάδες Επιτροπή Πολιτογράφησης. Σε όλο το Νότιο Αιγαίο υπάρχει Επιτροπή Πολιτογράφησης μόνο στη Ρόδο και ο μέσος όρος αναμονής είναι 3 χρόνια, ενώ ο νόμος ορίζει ότι το αργότερο σε ένα χρόνο πρέπει να υπάρχει απάντηση από την στιγμή της αίτησης. Όλη αυτή η κατάσταση νομίζω ότι πρέπει να προβληματίσει και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και των συναρμόδιων Υπουργείων και πρέπει να αντιμετωπιστεί και μέσα απ' αυτό το νομοσχέδιο, διότι θα μπορούσε να προστεθεί μια διάταξη, η οποία να προβλέπει τουλάχιστον, την εξυπηρέτηση των αλλοδαπών μέσα από τα Κ.Ε.Π. και σε αυτά τα ζητήματα, με την ανάλογη ενίσχυση και κατάρτιση του προσωπικού των Κ.Ε.Π.. Επίσης, θα πρέπει στοιχειωδώς να συσταθεί Επιτροπή Πολιτογράφησης και στις Κυκλάδες, προφανώς με έδρα τη Σύρο. Δεν είναι δυνατόν αυτά τα πράγματα να αγνοούνται. Εγώ κάνω έκκληση για άλλη μια φορά, ώστε να ακούσει συνολικά η Κυβέρνηση το θέμα της νησιωτικότητας και των δομών εξυπηρέτησης σε όλα τα επίπεδα, εάν θέλουμε πραγματικά να μιλάμε για ισονομία και ισοπολιτεία και για τη νησιωτική Ελλάδα», κατέληξε ο Νίκος Συρμαλένιος.

10/06/2015

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« ΧΥΤΑ Πάρου – Αντιπάρου: «Προμή...
Ανησυχία για την ομαλή πορεία... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

SEAJETS Απογευματινό δρομολόγιο banner 300x250

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

kdepap xristougenna 2020

agnantio new 23

xaniotis gallika

banneraki

kdepap xristougenna 2020

react pasxa 25

cavo doro 22

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Ιούνιος 2025 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Logo leuko

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Νέα

MEGA Stories: Α. Σκαραμαγκά -  «Η διαμονή στην Πάρο για τους εργαζόμενους είναι πολύ ακριβή» (Βίντεο)

MEGA Stories: Α. Σκαραμαγκά - «Η δι...

30 Μαϊος 2025
Πάρος – Παροικία: Τρία parking οχημάτων πρόκειται να λειτουργήσουν με αυτοματοποιημένο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης (Βίντεο)

Πάρος – Παροικία: Τρία parking οχημ...

28 Μαϊος 2025
Πάρος, Εορτή της Αναλήψεως: Κολυμβητικός Διάπλους και Παραδοσιακό Πανηγύρι στο νησάκι της Αγ. Καλής (Βίντεο)

Πάρος, Εορτή της Αναλήψεως: Κολυμβη...

29 Μαϊος 2025

Τελευταία Νέα

Δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο 10ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς στη Καλαμάτα

Δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Ν...

03 Ιουνίου 2025
Ενίσχυση της παρουσίας του Ομίλου Attica με ταχύπλοα στις Κυκλάδες Νέες συνδέσεις από Ηράκλειο για Κυκλάδες καθημερινά

Ενίσχυση της παρουσίας του Ομίλου A...

03 Ιουνίου 2025
Έναρξη Ναυαγοσωστικής Κάλυψης Πολυσύχναστων Παραλιών του Δήμου Πάρου για τα έτη 2025-2026

Έναρξη Ναυαγοσωστικής Κάλυψης Πολυσ...

03 Ιουνίου 2025

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διακριτικός Τίτλος: Asknet
Τίτλος:  Psts.gr (Parianostypos.gr)
Έδρα: Ναρκίσσων 9, Ν. Ηράκλειο
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Ν. Ιωνίας
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] – [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2025  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
    • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ