Εκλογή προέδρου ΝΔ από τη βάση στις 30/8 εισηγείται ο Μεϊμαράκης

22 Ιουλίου 2015 14:39

Στροφή σε σχέση με τις δικές του θέσεις θα κάνει ο μεταβατικός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης, καθώς την Παρασκευή στην Πολιτική Επιτροπή του κόμματος θα προτείνει την προσφυγή σε εκλογή νέου προέδρου από τη βάση του κόμματος.


Οπως ανέφερε το Mega το μεσημέρι της Τετάρτης, ήδη ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος έχει πάρει εντολή να προετοιμάσει τις διαδικασίες για την πραγματοποίηση της εκλογικής διαδικασίας.
Ερωτηματικό παραμένει το αν ο κ.Μεϊμαράκης θα είναι και ο ίδιος υποψήφιος, καθώς πληροφορίες από το περιβάλλον του θέλουν να παίρνει την απόφασή του αφού οριστικοποιηθούν οι υπόλοιποι υποψήφιοι.
Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την ίδια πηγή, υπάρχουν πληροφορίες ότι δεν είναι απίθανο την προεδρία της ΝΔ να διεκδικήσει εκ νέου και ο παραιτηθείς μετά το δημοψήφισμα Αντώνης Σαμαράς.
«Δεν πέρασε» η γραμμή Μεϊμαράκη για εκλογή το Μάιο
Οπως γράφει σήμερα το Εθνος, δύο ηχηρά «όχι» εισέπραξαν οι θέσεις του κ. Β. Μεϊμαράκη για τα εσωκομματικά ζητήματα της ΝΔ και την πορεία προς την ανάδειξη νέου ηγέτη του κόμματος και το θέμα πλέον θα το λύσει η Πολιτική Επιτροπή στη συνεδρίασή της, την Παρασκευή.
Οι κ. Κυρ. Μητσοτάκης και Μ. Βορίδης διαφώνησαν τόσο σε ό,τι αφορά την αλλαγή των καταστατικών διατάξεων -που υπαινίχθηκε ο κ. Μεϊμαράκης με τη συνέντευξή του στη δημόσια τηλεόραση- για την εκλογή νέου προέδρου, όσο και με την παραπομπή για την άνοιξη του '16, της εκκίνησης της σχετικής διαδικασίας.
Τα δυο προβεβλημένα στελέχη, που δεν έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο να μετάσχουν στην «κούρσα», κατέστησαν σαφές ότι η εκλογή πρέπει να γίνει το αργότερο μέσα στον Σεπτέμβρη, ενώ δεν συζητούν καν το ενδεχόμενο η διαδικασία να αλλάξει και ο νέος πρόεδρος να εκλεγεί από ένα διευρυμένο συνέδριο, αντί από την κοινωνία, όπως συνέβη το 2009.
Ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης, σε κατ΄ιδίαν συζητήσεις του, επεσήμανε λίγη ώρα μετά τη δημοσιοποίηση των θέσεων Μεϊμαράκη ότι το Καταστατικό «δεν μπορεί να αλλάζει ανάλογα με τις επιθυμίες μας», ενώ για τον χρόνο εκκίνησης των διαδικασιών επέμεινε ότι αυτές θα πρέπει να οριστούν από τώρα για το φθινόπωρο και εφόσον υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις, τότε και η ΝΔ θα κινηθεί αναλόγως. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να εξηγήσει τις θέσεις του στον κ. Μεϊμαράκη, τον οποίο συνάντησε χθες για τον λόγο αυτό.
Ο κ. Βορίδης, από την πλευρά του, ήταν απόλυτος και σε δηλώσεις του (ρ/ς «Βήμα») δήλωσε έτοιμος ακόμη και για εκλογή προέδρου μέσα στον Αύγουστο. «Πρέπει να ξεκινήσει η εσωκομματική διαδικασία τώρα. Είναι πολύ σημαντικό το να υπάρξει ένας αρχηγός της ΝΔ ο οποίος θα προκύψει μέσα από μια ανοιχτή, συμμετοχική, πλατιά, μαζική διαδικασία και αυτό να γίνει το γρηγορότερο δυνατό, γιατί πράγματι υπάρχει ορατό το ενδεχόμενο να οδηγήσει ο κ. Τσίπρας τη χώρα σε πρόωρες εκλογές κι επομένως εκεί χρειάζεται να πάμε με έναν πρόεδρο ο οποίος έχει αναβαπτιστεί και εγκριθεί μέσα από μια τέτοια λαϊκή διαδικασία», τόνισε.
Σε ερώτηση για το εάν η διαδικασία μπορεί να γίνει και μέσα στον Αύγουστο, τόνισε: «Δεν θα με πείραζε το να πούμε ότι "θα δουλέψουμε και θα κάνουμε και τη διαδικασία αυτή και μέσα στο καλοκαίρι". Βέβαια προτιμώ αυτή η διαδικασία να πάει στις 15 Σεπτεμβρίου, αλλά αν μου πουν κάποιοι "επειδή ανησυχούμε, έλα να την κάνουμε και 15 Αυγούστου", θα τους πω "ναι και 15 Αυγούστου"».
Είναι σαφές ότι στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ διαμορφώθηκε ήδη μια τάση η οποία έχει αντίθετες θέσεις με εκείνες που εξέφραζε ο πρόεδρος του κόμματος αλλά και οι κ. Σαμαράς και Καραμανλής, οι οποίοι στήριζαν την παραμονή του κ. Μεϊμαράκη τουλάχιστον μέχρι το τακτικό συνέδριο που είναι προγραμματισμένο για τον Μάιο του επόμενου έτους. Υπέρ της ίδιας άποψης φέρεται να έχει τοποθετηθεί ο κ. Ν. Δένδιας, αλλά και ο κ. Ευρ. Στυλιανίδης, οι οποίοι είναι τακτικοί συνομιλητές του κ. Καραμανλή.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos