Λαϊκή Συσπείρωση Νοτίου Αιγαίου: Προς: τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου

28 Ιουλίου 2015 15:28

Κε πρόεδρε, σοβαροί προσωπικοί λόγοι καθιστούν αδύνατη την παρουσία μου, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού συμβουλίου. Επίσης το μεγάλο μόνιμο πιά πρόβλημα της έλλειψης ενδοκυκλαδικής επικοινωνίας, που ταλαιπωρεί αφάνταστα τους κατοίκους των Κυκλάδων, αφαίρεσε τη δυνατότητα και στον Σιγάλα Βαγγέλη, Περιφερειακό Σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης να παρευρεθεί.


Σαν Λαϊκή Συσπείρωση εκτιμούμε, ότι επειδή το θέμα της αντιπυρικής προστασίας, το οποίο προτείναμε και είναι στα θέματα Ημερήσιας Διάταξης του Περιφερειακού Συμβουλίου είναι σοβαρό και επίκαιρο, και αυτό φάνηκε στις τελευταίες πυρκαγιές, παρά την απουσία μας, θα πρέπει να συζητηθεί. Εξάλλου οι θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης εκφράζονται μέσα από την εισήγηση, η οποία και έχει διανεμηθεί.
Επίσης ένα από τα θέματα, τα οποία θα θέταμε εκτός Η.Δ. θα ήταν η καταγγελία και η αντιμετώπιση της λαίλαπας των νέων μέτρων, που έρχονται να προστεθούν στα προηγούμενα, ενάντια στη λαϊκή οικογένεια, τα οποία θεσμοθετούνται με τα προαπαιτούμενα και αυτά που θα θεσμοθετηθούν με το τρίτο μνημόνιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου. Η νέα επίθεση που κλιμακώνεται με την άμεση και έμμεση φορολογία, τα αντιασφαλιστικά και αντεργατικά μέτρα, την μείωση συντάξεων και μισθών, την απελευθέρωση των επαγγελμάτων, την φορολόγηση των μικρών αγροτών, με την ένταση της ιδιωτικοποίησης της δημόσιας περιουσίας, με την δημιουργία του νέου «ΤΑΙΠΕΔ» στο οποίο θα συμπεριληφθούν και περιουσιακά στοιχεία της Τοπικής Διοίκησης, και που στόχο έχει την εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών ομίλων, θα έχει καταστροφικές συνέπειες στα λαϊκά στρώματα. Επιπρόσθετα η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ στα νησιά μας θα επιβαρύνει ακόμα παραπέρα τον οικογενειακό προϋπολογισμό των κατοίκων.
Η ανάγκη άμεσης, μαζικής και οργανωμένης αντίδρασης, από τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους τους μικρούς αγρότες, τους ανέργους, τις νέες και τους νέους προβάλλει επιτακτικά, με άμεσο στόχο να μη περάσουν τα μέτρα, στην κατεύθυνση της αποδέσμευσης από την Ε.Ε., τη μονομερή διαγραφή τους χρέους, την κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής, με επιστημονικό σχεδιασμό της οικονομίας για την κάλυψη των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών με μια λαϊκή εξουσία.

Κωτσαδάμ Λουκάς
Επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης
Ρόδος 28 -07- 2015

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos