Ανακοίνωση του βουλευτή Κυκλάδων Νίκου Συρμαλένιου

19 Νοεμβρίου 2015 15:13

Το τελευταίο διάστημα με αποκλειστική ευθύνη του δημάρχου Μήλου εξελίσσεται στο νησί μια απίστευτη ταλαιπωρία σε βάρος των ανέργων κατοίκων του νησιού, που για να εξυπηρετηθούν σε σχέση με τον ΟΑΕΔ, αναγκάζονται να ταξιδέψουν στη Σαντορίνη.

Και αυτό συμβαίνει διότι ο δήμαρχος αρνείται πεισματικά να υπογράψει με τον ΟΑΕΔ σύμβαση ορισμού ηλεκτρονικού ανταποκριτή, όπως έχουν κάνει π.χ. τα γειτονικά Σίφνος και Κίμωλος.

 

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, αποφασίστηκε από τη διοίκηση του ΟΑΕΔ, η αποστολή για μία έως δύο εβδομάδες στη Μήλο, κλιμακίου του Οργανισμού, έτσι ώστε να καταγραφούν οι υπολειπόμενοι άνεργοι και να σταματήσει η ταλαιπωρία μεταφοράς των.

Ετσι θα αντιμετωπιστεί για φέτος η ταλαιπωρία εκατοντάδων συμπατριωτών μας, όμως αυτό πρέπει να λυθεί σε μόνιμη βάση και αυτό μπορεί και πρέπει να γίνει μόνο με τον καθορισμό ηλεκτρονικού ανταποκριτή και ταυτόχρονα με την εξυπηρέτηση των πολιτών μέσω ΚΕΠ, όπως άλλωστε ορίζει και η ΚΥΑ της 27ης Αυγούστου 2015.

Β) Σχετικά με τον υγρότοπο

Πριν λίγα χρόνια ο υγρότοπος της Μήλου στην περιοχή Φραγκομνήματα - υγρότοπος χαρακτηρισμένος και από την περιβαλλοντική οργάνωση WWF ως πολύ σημαντικός, αφού ανήκει και στο δίκτυο προστατευόμενων υγρότοπων όλης της χώρας - έγινε θέμα στη βουλή λόγω της εγκατάλειψης του και της μετατροπής του σε σκουπιδότοπο και χώρο απόθεσης μπάζων.

Μετά την παρέμβαση αυτή, τα συναρμόδια υπουργεία ζήτησαν από το δήμο να προχωρήσει στην αποκατάσταση του, ενώ πριν λίγες μέρες προχώρησα σε κατάθεση νέας αναφοράς στη βουλή, μεταφέροντας το υπόμνημα των δημοτικών συμβούλων Αντώνη Καβαλιέρου και Χρήστου Νίνου οι οποίοι ζητούν να πληροφορηθούν που βρίσκεται σήμερα το θέμα.

Φαίνεται ότι κάποιοι ενοχλήθηκαν από τη συνεχή πίεση γαι την αποκατάσταση του, που πράγματι εν μέρει έγινε χωρίς όμως να ολοκληρωθεί, ενώ δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά τα σχέδια σύνδεσης του με τον παρακείμενο ιστορικό χώρο του νεκροταφείου των Γάλλων στρατιωτών του πολέμου της Κριμαίας.

Πραγματικά δεν κατανοώ τις αντιδράσεις, όταν η επίσπευση του έργου αυτού, θα βοηθήσει σε περαιτέρω ανάδειξη μιας συγκεκριμένης περιοχής του νησιού μας σε σημαντικό χώρο ιστορικής και οικολογικής σημασίας.

Γ) Συνάντηση για θέματα της εκπαίδευσης

Πρίν δύο μέρες πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον διευθυντή του Γενικού Λυκείου Μήλου Κώστα Παπαδόπουλο. Συζητήθηκαν τα σοβαρά προβλήματα της εκπαίδευσης, κυρίως σε ότι αφορά τα κενά των εκπαιδευτικών και επίσης τις συνθήκες διδασκαλίας λόγω ενοποίησης κάποιων τμημάτων, λόγω υπέρβασης του αριθμού των μαθητών.

Συμφωνήθηκε να ενταθούν οι πιέσεις προς την πολιτική ηγεσία για την πλήρωση όλων των κενών θέσεων, ενώ σε ότι αφορά το θέμα του διαχωρισμού των τμημάτων, διαπιστώθηκε η αντίφαση μεταξύ του αριθμού των μαθητών και των απαιτούμενων τετραγωνικών μέτρων που καθορίζονται για τις αίθουσες διδασκαλίας.

18/11/2015

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos