300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
    • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

deyap new 252

calypso new 256

Μπαίνουν τώρα οι βάσεις για το ξεπέρασμα της ύφεσης και της κρίσης

03 Δεκεμβρίου 2015 16:07
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μπαίνουν τώρα οι βάσεις για το ξεπέρασμα της ύφεσης και της κρίσης

test2

test2

Ομιλία Νίκου Συρμαλένιου στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού

«Η Κυβέρνηση με κορμό την Αριστερά, καταθέτει για πρώτη φορά τον δικό της Προϋπολογισμό για το 2016, έναν Προϋπολογισμό που ξέρουμε ότι κινείται ασφυκτικά μέσα σε συγκεκριμένα όρια και πλαίσια, έναν Προϋπολογισμό που δεν είναι αυτός που οραματικά θα θέλαμε. Όμως, παρ' όλα αυτά, αυτός ο Προϋπολογισμός διακατέχεται από την αντίληψή μας για δημοσιονομική σταθερότητα και κοινωνική δικαιοσύνη, βάζοντας ουσιαστικά τις βάσεις για το ξεπέρασμα της ύφεσης και της κρίσης. Απ' αυτήν την άποψη, μπορεί το 2016 πραγματικά να χαρακτηριστεί –υπό προϋποθέσεις και εφόσον γίνουν αυτά τα οποία θα θέλαμε μέχρι το τέλος του 2016- ως ιστορικό έτος ανάτασης και ανάκαμψης της χώρας προς όφελος του ελληνικού λαού και ιδιαίτερα των πιο αδύναμων κοινωνικά στρωμάτων». Αυτά δήλωσε, μεταξύ άλλων ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος, μιλώντας στην Βουλή, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού.

 

Ο Ν. Συρμαλένιος ανέφερε ότι η εναγωνίως αναζητούσα Αρχηγό Νέα Δημοκρατία, αλλά και το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, ακολουθούν μέχρι σήμερα μία τυφλή αντίδραση σε όσα μέτρα έχουν ψηφιστεί αυτό το δίμηνο, μία αδιέξοδη και τυφλή αντιπολιτευτική τακτική, η οποία προφανώς δεν μπορεί να έχει αποτελέσματα.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Όσο βλέπουν ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εμπεδώνεται και βλέπουν ότι οι δομές που έχτισαν για πολλές δεκαετίες στο βαθύ κράτος, στον Στρατό, στην Αστυνομία, στη Δικαιοσύνη, στο τραπεζικό σύστημα, όσο βλέπουν ότι εμπεδώνεται μία νέα εξουσία της Αριστεράς, τόσο θα προσπαθούν με λυσσαλέο τρόπο να αποδομήσουν τη νέα κατάσταση. Όμως, αυτές οι δομές θα καταρρεύσουν, όχι για να αντικατασταθούν από ένα κομματικό κράτος το οποίο εσείς ισχυρίζεστε ότι εμείς οικοδομούμε, αλλά για να αντικατασταθούν από ένα κράτος δικαιοσύνης, ένα κράτος ανάσας των πολιτών, ένα κράτος που θα εξυπηρετεί τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Θα δημιουργείται μέσα στην κοινωνία μία άλλη νοοτροπία, η οποία θα απέχει από τις πελατειακές και ρουσφετολογικές σχέσεις, τις οποίες οικοδομήσατε επί σαράντα και πενήντα χρόνια».

«Η Αντιπολίτευση επαναλαμβάνει το γνωστό μοτίβο προσπαθώντας να τρομοκρατήσει τον ελληνικό λαό και ιδιαίτερα τα ευάλωτα στρώματα των συνταξιούχων, φωνασκώντας για φοροεπιδρομή, για κατάρρευση των συντάξεων, για πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας. Όμως, η πραγματικότητα τούς διαψεύδει συνεχώς. Αντί για ύφεση που ακόμα και το προσχέδιο του Προϋπολογισμού προέβλεπε –από εμάς τους ίδιους- ότι θα κυμαινόταν στο 2,4%, σημειώνεται για το 2015 μηδενική ύφεση, παρά τον τεράστιο οικονομικό πόλεμο που δεχθήκαμε και που οδήγησε σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις και σε ένα δημοψήφισμα μέσα σε ένα απίστευτα ασφυκτικό πλαίσιο των capital controls».

«Aυτός ο Προϋπολογισμός όχι μόνο θα είναι σταθεροποιητικός αλλά και στο μέτρο του δυνατού κοινωνικά δίκαιος. Όμως, θα είναι και απόλυτα ρεαλιστικός. Αποτελεί την πιο μετριοπαθή και μετρημένη εκδοχή της καταγραφής των δημοσιονομικών στοιχείων, αφού δεν λαμβάνει υπ' όψιν την ενδεχόμενη αύξηση εσόδων από λίστες, λαθρεμπόριο, αύξηση της εισπραξιμότητας, δείκτες που είναι πολύ πιθανό να προστεθούν στα προϋπολογισθέντα, αφού η Κυβέρνηση έχει επιταχύνει τις ενέργειές της προς την παραπάνω κατεύθυνση.

Άλλωστε, η αύξηση των εσόδων στο τέλος Οκτωβρίου 2015 κατά 700 εκατομμύρια ευρώ αποτελεί μία πρώτη θετική, αλλά σημαντική ένδειξη, που εφόσον συνεχιστεί, θα οδηγήσει σχετικά σύντομα ακόμα και σε αναθεώρηση κάποιων επώδυνων μέτρων, ιδιαίτερα σε αυξήσεις συντελεστών ΦΠΑ, όπως έγινε στα πρώτα έξι νησιά στο Αιγαίο, αλλά ακόμα και σε παράλογους συντελεστές στο 23% της εστίασης, κλπ»

«Ο Προϋπολογισμός του 2016 έχει, παρά τη διαχείριση ελάχιστων πόρων, σημειολογικό κοινωνικό πρόσημο. Η αύξηση του κοινωνικού προϋπολογισμού κατά 823 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με το 2015 είναι ένας σημαντικός δείκτης που μετά από πέντε χρόνια δείχνει την πρόθεση της Κυβέρνησής μας. Ανάμεσα σε αυτά, εμπεριέχεται αύξηση 350 εκατομμύρια για τη δημόσια υγεία που θα εξασφαλίσει σε όλους τους ανασφάλιστους δωρεάν πρόσβαση στα νοσοκομεία, 62 εκατομμύρια για ανασφάλιστους υπερήλικες. Εμπεριέχει τη δυνατότητα δωρεάν μετακίνησης των ανέργων στα δημόσια μέσα μεταφοράς. Εμπεριέχονται τα κονδύλια για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Ειδικότερα στον προϋπολογισμό για τη δημόσια υγεία προβλέπονται και για τα νησιά του Αιγαίου νέες προσλήψεις ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού, νέα ασθενοφόρα από διαγωνισμό του ΕΚΑΒ που ξεμπλοκάρει μετά από επτά χρόνια και πρόσληψη εκατόν ογδόντα έξι διασωστών. Επίσης, εμπεριέχει τη σύσταση του ενιαίου φορέα αεροδιακομιδών υπό την αιγίδα της αεροπορίας που θα αντιμετωπίσει με τον πιο ριζικό τρόπο το κρίσιμο αυτό θέμα.

Παράλληλα, διασφαλίζονται τα κονδύλια της ενδοεπικοινωνίας από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Ναυτιλίας και αυξάνονται τα κονδύλια του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής που θα κατευθυνθούν τόσο σε αυξημένες μισθολογικές ανάγκες και δαπάνες, αλλά και στις μεγάλες απαιτήσεις και στο έργο το οποίο επιτελεί το προσωπικό στην πρώτη γραμμή υποδοχής του προσφυγικού ρεύματος»

Ο Νίκος Συρμαλένιος κατέληξε λέγοντας: «Αυτός ο προϋπολογισμός μπορεί να διαχειρίζεται μια φτωχή, μίζερη πραγματικότητα εξ ου και ο κύριος στόχος του είναι η δημοσιονομική σταθερότητα και η κοινωνική δικαιοσύνη, αλλά εμπεριέχει και στοιχεία αναπτυξιακά τα οποία καθορίζονται με χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα, με εξοικονόμηση 7 δισεκατομμυρίων για το 2016 με αναδιανομή των πόρων σε περισσότερους παραγωγικούς στόχους, με αύξηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων κ.ά. Αυτούς τους στόχους η Κυβέρνησή μας θα τους υπηρετήσει με τόλμη και με συνέπεια. Όσοι ονειρεύονται οικουμενικές κυβερνήσεις, καλό θα είναι να το ξεχάσουν».

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Ι. Βρούτσης: Κατάθεση Αναφορών...
Στην Σύρο ο Περιφερειάρχης Γ.... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

SEAJETS Απογευματινό δρομολόγιο banner 300x250

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

kdepap xristougenna 2020

agnantio new 23

xaniotis gallika

banneraki

kdepap xristougenna 2020

react pasxa 25

cavo doro 22

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Απρίλιος 2019 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Logo leuko

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Νέα

Πάρος – Παροικία: Τρία parking οχημάτων πρόκειται να λειτουργήσουν με αυτοματοποιημένο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης (Βίντεο)

Πάρος – Παροικία: Τρία parking οχημ...

28 Μαϊος 2025
MEGA Stories: Α. Σκαραμαγκά -  «Η διαμονή στην Πάρο για τους εργαζόμενους είναι πολύ ακριβή» (Βίντεο)

MEGA Stories: Α. Σκαραμαγκά - «Η δι...

30 Μαϊος 2025
Πάρος, Εορτή της Αναλήψεως: Κολυμβητικός Διάπλους και Παραδοσιακό Πανηγύρι στο νησάκι της Αγ. Καλής (Βίντεο)

Πάρος, Εορτή της Αναλήψεως: Κολυμβη...

29 Μαϊος 2025

Τελευταία Νέα

Νέος γύρος Γιαννακόπουλου κατά Αγγελόπουλων: Σας μηνύω γιατί οι οπαδοί σας έβριζαν την κόρη μου - Δείτε βίντεο

Νέος γύρος Γιαννακόπουλου κατά Αγγε...

02 Ιουνίου 2025
Ο Δημήτρης Μακρυνιώτης μάς φτιάχνει σούπερ θρεπτικό σαλάμι σοκολάτας (Βίντεο)

Ο Δημήτρης Μακρυνιώτης μάς φτιάχνει...

02 Ιουνίου 2025
Ο σεφ των Weekenders, Ηλίας Κιαζόλι, πήγε στη Νάξο και μαγείρεψε με Γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ της ΕΑΣ! (Βίντεο)

Ο σεφ των Weekenders, Ηλίας Κιαζόλι...

02 Ιουνίου 2025

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διακριτικός Τίτλος: Asknet
Τίτλος:  Psts.gr (Parianostypos.gr)
Έδρα: Ναρκίσσων 9, Ν. Ηράκλειο
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Ν. Ιωνίας
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] – [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2025  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
    • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ