300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ - ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ενιαία Περιφέρεια Αιγαίου με συγκρότηση πέντε ισχυρών νομαρχιακών διαμερισμάτων

20 Φεβρουαρίου 2016 13:10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ενιαία Περιφέρεια Αιγαίου με συγκρότηση πέντε ισχυρών νομαρχιακών διαμερισμάτων

test2

skandalis77

Newsroom Newsroom

Την πρόταση για ενοποίηση των δύο Περιφερειών Βορείου και Νοτίου Αιγαίου σε μια ενιαία Περιφέρεια, με αυξημένη ισχύ και διευρυμένες αρμοδιότητες, ένα είδος «επιτελικής κυβέρνησης» για όλο το Αρχιπέλαγος, που θα χαράσσει στις γενικές της γραμμές τους άξονες των πολιτικών στα θέματα ανάπτυξης, ακτοπλοΐας, υγείας, παιδείας κ.ά., κατέθεσε στην Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος.

Ο Ν. Συρμαλένιος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είμαστε όλοι νησιώτες του Αρχιπελάγους Αιγαίου και θεωρώ και το καταθέτω ως προβληματισμό και στην Επιτροπή, ότι το Αιγαίο έχει κοινά προβλήματα, είτε λέγεται Βόρειο, είτε Νότιο Αιγαίο. Βεβαίως, υπάρχουν αναπτυγμένα νησιά και λιγότερο αναπτυγμένα νησιά. Όπως έχουμε πει από χρόνια, είναι τριών ταχυτήτων τα νησιά μας, όμως τα προβλήματα είναι σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό κοινά, ανεξάρτητα αν υπάρχουν και ιδιομορφίες σε κάθε χώρο. Γι' αυτό η πρότασή μου, εν όψει συζήτησης στις αλλαγές του Καλλικράτη, είναι και το καταθέτω εδώ, οι δύο Περιφέρειες να ενοποιηθούν στην πορεία, να υπάρξει ενιαία Περιφέρεια. Αυτό το λέω και επίσημα για να ζυμώνεται και προς το Υπουργείο Εσωτερικών».

Ο Ν. Συρμαλένιος ξεκαθάρισε ότι η πρότασή του αφορά μόνο τις δύο Περιφέρειες, Βορείου και Νοτίου Αιγαίου και όχι την Περιφέρεια Κρήτης, διότι, όπως ανέφερε, η Κρήτη έχει άλλο βάρος. Αναφορικά με τη λειτουργία της ενιαίας Περιφέρειας τόνισε ότι «θα ισχυροποιηθούν τα πέντε νομαρχιακά διαμερίσματα. Δηλαδή, οι πέντε νομοί που έχουμε στο Νότιο και Βόρειο Αιγαίο θα λειτουργήσουν με ισχυρό βάρος και η νέα Περιφέρεια Αιγαίου θα έχει τη δυνατότητα να χαράσσει στις γενικές της γραμμές τους άξονες των πολιτικών στα θέματα ανάπτυξης, ακτοπλοΐας, υγείας, παιδείας κ.λπ.. Θα ένα είδος «επιτελικής κυβέρνησης» για όλο το Αρχιπέλαγος και τα νομαρχιακά διαμερίσματα στα πλαίσια αυτών των κατευθύνσεων, αναδεικνύοντας τις δικές τους ιδιαιτερότητες, θα εφαρμόζουν αυτές τις πολιτικές. Έτσι νομίζω ότι θα πρέπει να λειτουργήσουμε, αν θέλουμε να ξεπεράσουμε παθογένειες πάρα πολλών χρόνων».

Αναφερόμενος σε θέματα ανάπτυξης των νησιών, ο Ν. Συρμαλένιος είπε: «Δεν σηκώνουν τα νησιά μας «φαραωνικά» έργα. Τα νησιά μας χρειάζονται μικρά έργα, πολλά αποκεντρωμένα έργα, έτσι ώστε πραγματικά να δώσουν δυνατότητες ανάπτυξης σε κάθε τοπικό επίπεδο. Ένα ζήτημα που θέλω να βάλω, είναι το ζήτημα της διοίκησης και κυρίως όσον αφορά την έλλειψη δημόσιων υπηρεσιών, στα μικρά κυρίως νησιά, αλλά και στα μικρομεσαία νησιά. Εκεί κάνουμε μια προσπάθεια αυτές τις μέρες, με άλλους νησιώτες βουλευτές, να πείσουμε τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ότι πρέπει να γίνει μια διεύρυνση των αρμοδιοτήτων των ΚΕΠ, ειδικά εκεί που δεν υπάρχουν υπηρεσίες ή έχουν καταργηθεί υπηρεσίες, όπως Εφορίες, ΙΚΑ κ.λπ. κ.λπ. , έτσι ώστε πραγματικά, όλοι οι κάτοικοι να εξυπηρετούνται στον τόπο κατοικίας τους και όχι να πηγαίνουν σε μεγαλύτερα κέντρα, είτε στην Αττική, είτε σε άλλα νησιά. Έτσι θα αποφύγουν περιττές δαπάνες και ταλαιπωρία. Βεβαίως, οι υπάλληλοι των ΚΕΠ, μου έκαναν παρατήρηση επειδή είχα ξανακάνει αυτήν την πρόταση, επισημαίνοντας ότι δεν μπορούν να φορτωθούν με το υπάρχον δυναμικό τη διεύρυνση αρμοδιοτήτων των ΚΕΠ. Θα ήθελα να τονίσω ότι δεν μιλάω για διεύρυνση με το υπάρχον προσωπικό, μιλάω για πολλαπλάσιο προσωπικό, που μπορεί να στελεχώσει τα ΚΕΠ, έτσι ώστε οι περισσότερες αρμοδιότητες να μπορούν να εφαρμοστούν μέσα από ένα πολλαπλάσιο και εκπαιδευμένο προσωπικό. Γιατί ας μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν περιοχές, που πραγματικά δεν μπορούν να καλυφθούν από τις υπάρχουσες δομές.

Ο Ν. Συρμαλένιος αναφέρθηκε και στον ΦΠΑ των νησιών, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θέλω να συνηγορήσω στον αγώνα που κάνουν όλοι οι νησιώτες, να μην επεκταθεί ο αυξημένος ΦΠΑ, στα υπόλοιπα νησιά. Το βόρειο Αιγαίο με τα νησιά του, έχει δυνατότητες και το έχει πει και ο αναπληρωτής Υπουργός, ο κ. Αλεξιάδης, σε μια επίκαιρη ερώτηση, ότι το υπουργείο θα εξετάσει και τις επιβαρύνσεις που έχουν τα νησιά λόγω προσφυγικού. Το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής απέδειξε ότι ο αυξημένος ΦΠΑ δεν απέδωσε οικονομικά κανένα ουσιαστικό όφελος, και έτσι εμείς διεκδικούμε και πάλι να επανέλθει η κατάσταση, όπως ήταν πριν σε όλη τη νησιωτική Ελλάδα».

19/02/2016

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Να επανεξεταστεί η πρόταση κατ...
Γ. Χατζημάρκος: “Εδώ στο Καστε... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

gerolykoi poster 300x250

agnantio new 23

banneraki

Epimelitirio

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Ιανουάριος 2026 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

logo2

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 

 

Δημοφιλή Νέα

Πάρος: Ανοίγει το πρώτο ξενοδοχείο Luura στην Ελλάδα

Πάρος: Ανοίγει το πρώτο ξενοδοχείο...

06 Ιανουαρίου 2026
Αντίπαρος: Σύλληψη κυβερνήτη  Ι/Φ σκάφους

Αντίπαρος: Σύλληψη κυβερνήτη Ι/Φ σκ...

05 Ιανουαρίου 2026
Πάρος, Θεοφάνια: Αγιασμός των Υδάτων και ρίψη Τιμίου Σταυρού στο Πίσω Λιβάδι (Βίντεο + Φωτό)

Πάρος, Θεοφάνια: Αγιασμός των Υδάτω...

06 Ιανουαρίου 2026

Τελευταία Νέα

Α' Ε.Π.Σ.Κ.: Αναβολή των αγώνων λόγω καιρικών συνθηκών και «ΑΡΤΕΜΙΣ»

Α' Ε.Π.Σ.Κ.: Αναβολή των αγώνων λόγ...

10 Ιανουαρίου 2026
Volley League Ανδρών: Μόνο νίκη θέλει ο Φοίνικας Σύρου απέναντι στον φορμαρισμένο ΠΑΟΚ

Volley League Ανδρών: Μόνο νίκη θέλ...

10 Ιανουαρίου 2026
Volley League Γυναικών: Αναβλήθηκε το παιχνίδι του Α.Ο. Θήρας με τον Μίλωνα για την 13η αγωνιστική

Volley League Γυναικών: Αναβλήθηκε...

10 Ιανουαρίου 2026

MHT

 

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Τίτλος: Parianostypos.gr
Έδρα: Καμάρες Πάρου
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Πάρου
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] - [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Ανδρέας Μπελεγρής
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου / Δήλωση Συμμόρφωσης
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2025  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ - ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ