6 εκ. ευρώ από το νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Νοτίου Αιγαίου 2014-2020 για την συνέχιση και ολοκλήρωση του οδικού δικτύου Αεροδρόμιο – Φηρά Βουρβούλο – Οία, στη Σαντορίνη

23 Απριλίου 2016 16:30

test1

test2

test2

Πρόσκληση για την ένταξη του έργου «Κατασκευή οδικού δικτύου Αεροδρόμιο – Φηρά Βουρβούλο - Οία ν. Θήρας» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Νοτίου Αιγαίου 2014-2020, απευθύνει ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος.

Το έργο εντάχθηκε το 2011 στο Ε.Π. Κρήτης & Νήσων Αιγαίου 2007-2013, με συνολικό προϋπολογισμό 9,5 εκ. ευρώ. Στο πλαίσιο του Προγράμματος αυτού κατασκευάστηκε η διάνοιξη του οδικού άξονα μήκους 5 χλμ., καθώς και μέρος των συνδετήριων οδών συνολικού κόστους 3,5 εκ. ευρώ. Με απόφαση της Επιτροπής Παρακολούθησης το υπολειπόμενο κομμάτι του έργου, κόστους 6 εκ. ευρώ, θα χρηματοδοτηθεί από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Νοτίου Αιγαίου 2014-2020, προκειμένου να βελτιωθεί ο οδικός άξονας μέχρι την Οία και να ολοκληρωθούν οι εργασίες στις συνδετήριες οδούς, έτσι ώστε το έργο να γίνει πλήρως λειτουργικό.

Πρόκειται για έργο ιδιαιτέρως μεγάλης σημασίας για το νησί της Σαντορίνης, δεδομένου ότι θα εξυπηρετήσει την κίνηση από και προς το αεροδρόμιο και θα διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ των οικισμών Καρτεράδου, Βουρβούλου, Φηρών και Οίας, εξασφαλίζοντας ένα άνετο, γρήγορο και ασφαλές οδικό δίκτυο στο βόρειο και κεντρικό τμήμα του νησιού, το οποίο επιβαρύνεται ιδιαίτερα, ειδικά κατά την τουριστική περίοδο.

Ολοκληρωμένος ο οδικός άξονας, που ξεκινά από απόσταση 1 περίπου χλμ. δυτικά του αεροδρομίου και θα καταλήγει στην υπάρχουσα επαρχιακή οδό Οίας – Βουρβούλου, θα έχει συνολικό μήκος 8,9 χλμ., ενώ προβλέπονται επίσης και οι συνδετήριοι δρόμοι των Φηρών, του Βουρβούλου και του Καρτεράδου, συνολικού μήκους 3,9 χλμ.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos