Συνάντηση του Δημάρχου Σίφνου με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή

03 Ιουνίου 2016 15:09

Προγραμματισμένη συνάντηση στο Υπουργείο Εσωτερικών είχε ο Δήμαρχος Σίφνου Ανδρέας Μπαμπούνης με τον Υπουργό κ. Κουρουμπλή την Παρασκευή 27 Μαΐου, στην προσπάθεια αντιμετώπισης προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Δήμος Σίφνου και βελτίωσης θεσμικών θεμάτων του Καλλικράτη που αφορούν στα μικρά κυρίως νησιά. Στη συνάντηση αυτή παρευρέθηκε και ο Δήμαρχος Σερίφου κ. Αντώνης Αντωνάκης.


Σχετικά με το νομοσχέδιο που προωθεί το υπουργείο με το οποίο θα γίνουν θεσμικές αλλαγές του Καλλικράτη, οι δύο Δήμαρχοι τόνισαν στον υπουργό ζητήματα που είχαν θέσει στα συλλογικά τους όργανα (ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, ΚΕΔΕ), για τα οποία υπάρχουν ομόφωνες αποφάσεις αυτών των οργάνων και έως σήμερα δεν έχουν συμπεριληφθεί στο Προσχέδιο Νόμου του υπουργείου. Αυτές οι προτάσεις έχουν να κάνουν μεταξύ άλλων με:

1ο τη δυνατότητα σύναψης σύμβασης με ιδιωτικούς φορείς για την αεροδιακομιδή ασθενών στους μικρούς νησιωτικούς Δήμους. Αυτή η υπηρεσία θα λειτουργεί επικουρικά και συμπληρωτικά του ΕΚΑΒ.

2ο την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου που αφορά στην ετήσια πρόσληψη εποχικού προσωπικού για τις ανταποδοτικές υπηρεσίες, ώστε η όλη διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη Φεβρουαρίου και να είναι δυνατή η πρόσληψη αυτού του προσωπικού τους μήνες Μάρτιο έως Οκτώβριο, τότε που υπάρχει πραγματική ανάγκη λόγω έναρξης της τουριστικής περιόδου.

O Υπουργός ήταν απόλυτα σύμφωνος με αυτές τις προτάσεις και θα εξετάσει τη δυνατότητα ένταξή τους σε αυτόν το Νόμο. Μάλιστα, σχετικά με το 1ο αίτημα ζητήθηκε η αποστολή σχετικού εγγράφου στον Υπουργό Υγείας μιας και είναι ο καθ΄ ύλην αρμόδιος για το θέμα προκειμένου να υπάρξει η σύμφωνη γνώμη του.

Στη διάρκεια αυτής της συνάντησης τέθηκε από το Δήμαρχο Σίφνου και το θέμα της χρηματοδότησης του έργου της Αστικής Ανάπλασης Καμαρών από το Υπουργείο, ένα έργο στο οποίο ο Δήμος Σίφνου έχει βαθμό ωριμότητας της μελέτης 100%.
Ο Υπουργός ενημέρωσε τους δύο Δημάρχους ότι το αμέσως προσεχές διάστημα σε συνεννόηση και συνεργασία με τον Υφυπουργό Οικονομίας, υπεύθυνο για το ΕΣΠΑ κ. Χαρίτση, θα αποστείλουν πρόσκληση στους Δήμους της χώρας για ωρίμανση και ένταξη 2 έργων στο νέο ΕΣΠΑ, με τη συνεργασία της ΜΟΔ ΑΕ και της ΕΕΤΑΑ.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos