Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, μαζί με εκατοντάδες παιδιά, σε όλα τα νησιά, γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

06 Ιουνίου 2016 18:12

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στηρίζει και διοργανώνει συνεχώς δράσεις για την ευαισθητοποίηση των παιδιών σε ότι αφόρα το περιβάλλον. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2016, πραγματοποιήθηκαν οριζόντιες δράσεις σε 48 νησιά, της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων με κεντρικό σύνθημα «Η γη είναι στα χέρια σου» και δόθηκαν περισσότερα από 10 χιλιάδες φυτά!


Η Πλατεία Ελευθερίας και το κτήριο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη Ρόδο, κατακλίστηκε, σήμερα Δευτέρα, από εκατοντάδες παιδιά, τα οποία συμμετείχαν στην μεγάλη γιορτή για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.
Μια ξεχωριστή πινελιά στην εκδήλωση έδωσε η παρουσία της βραβευμένης μικρής συγγραφέως, Θεολογίας Κανέλλη από το μικρό Αγαθονήσι, με το παραμύθι «Φίνος ο Δελφίνος σε δίαιτα!» πρόκειται για ένα παραμύθι, που μιλάει για ένα μικρό δελφίνι και την υπεραλιεία στο Αιγαίο. Διασκευή του οποίου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα παιδιά σε κουκλοθέατρο από τον «Πολυχώρο Χαραυγή» στην Ιαλυσό και τις κυρίες Καίτη Παρασκευα, Ρούλα Γιακουμάρου και Κική Καμπουράκη.
Χόρεψαν παρέα με την χορευτική κοινότητα «Los Champicos» και τους δασκάλους χορού, Φάνη Αναμουρλή και Κυριάκο Λιαμή, ενώ έπαιξαν με «αερόστατα» από το 2ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ρόδου.
Με χαμόγελα και ενθουσιασμό οι μικροί μαθητές αλλά και πλήθος κόσμου δοκίμασαν φυσικούς χυμούς από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, ενώ λιχουδιές για την εκδήλωση προσέφερε ο φούρνος «Καραβόλια».
Τα παιδιά πήραν το δικό τους γλαστράκι για να στολίσουν την τάξη και το σπίτι τους και έμαθαν πως η «Γη είναι στα χέρια τους» και πως πρέπει να την αγαπούν και να την προστατεύουν.

Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Περιφερειακό Φυτώριο Ν. Αιγαίου, το Τμήμα Περιβάλλοντος, Διεύθυνσης Βιομηχανίας Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, το Τμήμα Δια Βίου Μάθησης, της Π.Ν.Αι., η Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Δωδεκανήσου και η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου.

Και συγκεκριμένα, ο Αντιπεριφερειάρχης Βιομηχανίας Ενέργειας και Φυσικών Πόρων κ. Γιάννης Φλεβάρης, ο πρόεδρος της Περιφερειακό Φυτώριο Α.Ε. κ. Μιχάλης Μπαριανάκης, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Δια Βίου Μάθησης κ. Άγγελος Ανανίας, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Δωδεκανήσου κ. Χρήστος Μπάρδος, και ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστος Ευστρατίου. Τέλος, ευχαριστούμε θερμά τον Πρόεδρο της Λέσχης Αρχιμαγείρων κ. Νίκο Χριστοφόρου για την πολύτιμη βοήθεια της Λέσχης η οποία σταθερά βρίσκεται δίπλα σε όλες τις δράσεις μας, καθώς και τον επόπτη του Φυτωρίου και γεωπόνο κ. Νίκο Ρένεση.

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos