Ο Δήμος Μυκόνου, όπως και πέρυσι, ολοκλήρωσε έγκαιρα τον διαγωνισμό για τη ναυαγοσωστική κάλυψη

10 Ιουνίου 2016 10:57

Ο Δήμος Μυκόνου, όπως και πέρυσι, ολοκλήρωσε έγκαιρα τον διαγωνισμό για τη ναυαγοσωστική κάλυψη των πολυσύχναστων παραλιών του νησιού μας και ήδη από την 1η Ιουνίου έχουν εγκατασταθεί οι ναυαγοσώστες σε όλες τις παραλίες και θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους έως και 15 Σεπτεμβρίου.

Ο αριθμός των παραλιών που έχουν την κάλυψη, με δαπάνη του Δήμου, φτάνει το συνολικό αριθμό των δώδεκα (12) παραλιών. Οι παραλίες που έχουν ναυαγοσωστική κάλυψη είναι οι εξής κάτωθι:
1. Παραλία Αγράρι
2. Παραλία Πλατύ Γιαλός
3. Παραλία Καλαμοπόδι (Παραντάϊς)
4. Παραλία Πλιντρί (Σούπερ Παραντάϊς)
5. Παραλία Παράγκα
6. Παραλία Ψαρρού
7. Παραλία Ελιά
8. Παραλία Καλό Λιβάδι
9. Παραλία Καλαφάτη
10. Παραλία Άγιος Στέφανος
11. Παραλία Πάνορμος
12. Παραλία Άγιος Ιωάννης (Διακόφτης)

Η υπηρεσία της ναυαγοσωστικής κάλυψης θα παρέχεται σε καθημερινή βάση, τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες από τις 10.30 το πρωί εως τις 17.30 το απόγευμα από έμπειρους ναυαγοσώστες, οι οποίοι επικουρούνται από όλα τα τεχνικά και μηχανικά μέσα που θεωρούνται απαραίτητα για την σωστή εκτέλεση της κάλυψης, όπως ενδεικτικά μηχανοκίνητα σκάφη και βάθρο ναυαγοσώστη.

Ο Δήμος ολοκλήρωσε έγκαιρα την διαγωνιστική διαδικασία με δημόσιο ηλεκτρονικό ανοικτό διαγωνισμό, αν και μέχρι πολύ πρόσφατα δεν ήταν σαφές το νομικό πλαίσιο παραχώρησης των παραλιών.
Ο Δήμος προχωρά σε όλες τις ενέργειες, ώστε να παρέχεται πρωτίστως στους κατοίκους και τους επισκέπτες η απαραίτητη ασφάλειά τους, διαφυλάσσοντας συγχρόνως και το υψηλό επίπεδο παροχών του νησιού μας, στοχεύοντας στην όσο δυνατόν ποιοτικότερη ανάδειξη του τουριστικού μας προϊόντος.

Τέλος, οφείλουμε να ενημερώσουμε, ότι ο Δήμος Μυκόνου έλαβε διάκριση από τον ανεξάρτητο φορέα Συλλόγου εθελοντών ναυαγοσωστών και φίλων θαλάσσης για την ναυαγοσωστική κάλυψη των πολυσύχναστων ακτών του νησιού μας για το έτος 2015, καθώς ύστερα από εντεταλμένους και έκτακτους ελέγχους από ειδική ομάδα έρευνας, διαπιστώθηκαν υψηλά επίπεδα ασφάλειας με ποιοτικά χαρακτηριστικά, που αντικατοπτρίζουν το ακέραιο αίσθημα ευθύνης για την προστασία των λουομένων, που επέδειξε ο Δήμος μας.

ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos