Τεχνική σύσκεψη για την πορεία των λιμενικών κυρίως έργων της Σίφνου

03 Ιουλίου 2016 21:13

Τεχνική σύσκεψη για την πορεία των λιμενικών κυρίως έργων της Σίφνου, πραγματοποιήθηκε στις 28 Ιουνίου στη Σύρο παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργου Λεονταρίτη, του Επάρχου Μήλου & Σίφνου κ. Νίκου Βενάκη, του Δημάρχου Σίφνου κ. Ανδρέα Μπαμπούνη και του Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Γιώργου Τρούλλου. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης, ο Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας κ. Ελευθέριος Καστρίσιος, η Διευθύντρια Τεχνικών Έργων Κυκλάδων κα Αδαμαντία Συμεοπούλου, στελέχη των ως άνω υπηρεσιών καθώς και οι μελετητές του έργου της διάβρωσης της ακτής του Πλατύ Γιαλού κ. Βερελής, κα Ηλιοπούλου και ο Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής & Εφαρμοσμένης Γεωλογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Δρ. Ευθύμιος Λέκκας.


Βασικό αντικείμενο της σύσκεψης ήταν τα δύο μεγάλα έργα αρμοδιότητας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σίφνου, η ολοκλήρωση των μελετών της βελτίωσης του λιμανιού Καμαρών και της διάβρωσης της ακτής του Πλατύ Γιαλού.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης βρέθηκε τρόπος για την άρση των προβλημάτων των μελετών της διάβρωσης της ακτής του Πλατύ Γιαλού και δόθηκαν οι κατάλληλες κατευθύνσεις από τα υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας, για τον τρόπο που θα προχωρήσει η εκπόνηση των εναπομεινασών μελετών για την τελική ωρίμανση αυτού του έργου.
Για το έργο της βελτίωσης του λιμανιού των Καμαρών διαπιστώθηκε η ωρίμανση των μελετών, με εκκρεμή την έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου (ο Δήμαρχος Σίφνου είχε συνάντηση με τον Αναπληρωτή Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Παπιόπουλο προκειμένου να επισπευσθεί η σχετική διαδικασία).
Στη συζήτηση συμπεριελήφθησαν και οι μελέτες αναβάθμισης του λιμένος Φάρου.
Πέραν των λιμενικών έργων, συζητήθηκε επίσης η πορεία της μελέτης του έργου της Αποχέτευσης των κεντρικών οικισμών, όπου ο Δήμαρχος Σίφνου με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαπίστωσε ότι η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Κυκλάδων έχει προχωρήσει στη θεώρηση της προμελέτης των δικτύων αποχέτευσης των κεντρικών οικισμών και ενημερώθηκε ότι άμεσα θα συνεδριάσει το Συμβούλιο Δημοσίων Έργων της Περιφέρειας για τη χορήγηση θετικής γνωμοδότησης επ’ αυτής της μελέτης. Έτσι, το αμέσως προσεχές διάστημα, θα δοθεί η εντολή στους μελετητές να προχωρήσουν στο επόμενο βήμα που είναι η εκπόνηση της οριστικής μελέτης των δικτύων αποχέτευσης και αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα, αυτό το τόσο σημαντικό έργο για τη Σίφνο, να βρίσκεται ακόμα πιο κοντά στην ένταξή του στο νέο ΕΣΠΑ και στη δημοπράτησή του.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos