Λαϊκή Συσπείρωση Νοτίου Αιγαίου για τη συνεδρίαση του Π.Σ στη Λέρο

08 Ιουλίου 2016 15:46

Η οξυμένη μορφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των νησιών και αφορούν άμεσα στην καθημερινότητα της ζωής τους, δεν μπορεί να καλυφθεί από οποιαδήποτε φαντασμαγορική φιέστα κι αν επιχειρείται, για να «εμπεδώσει» στους νησιώτες, ότι «δήθεν» φεύγουν από τη μιζέρια, λύνονται τα προβλήματα στην υγεία, στην υδροδότηση, στις συγκοινωνίες του, ή στην εργασία τους.


Α)Η προθυμία του Περιφερειακού Συμβουλίου ν’ αναλάβει η Περιφέρεια αρμοδιότητες υπηρεσιών υγείας, έχοντας ως δεδομένο ότι το κράτος ούτως ή άλλως δεν θα καλύπτει επαρκώς τις ανάγκες, συνεισφέρει, μετ’ επαίνων βέβαια της κυβέρνησης, στην σταδιακή απόσυρση του κράτους από την χρηματοδότηση με αντίστοιχη επιβάρυνση των δημοτών. Είναι απαράδεκτο και επικίνδυνο το αν ένα νησί θα έχει γιατρό, ασθενοφόρο, ένα Κέντρο Υγείας εξοπλισμό, ένα νοσοκομείο υγειονομικό υλικό, να εξαρτάται από την οικονομική «ευρωστία» της Τοπικής Διοίκησης, από τη φορομπηχτική πολιτική μέσω δημοτικών τελών, από δωρεές, φιλανθρωπίες κ.ά.
Η προσφορά της Περιφέρειας για υποκατάσταση μέρους του μισθού που δίνει το κράτος στους γιατρούς των άγονων περιοχών, δεν αναστέλλει ούτε εξαλείφει τους παράγοντες, που συνθέτουν την τραγική κατάσταση στις δομές υγείας όλης της Ελλάδας και εδώ τοπικά. Η υποχρηματοδότηση, οι τρομακτικές ελλείψεις προσωπικού, υποδομών και εξοπλισμού , η αύξηση πληρωμών των ασθενών, είναι η πολιτική που οδήγησε σε επιδείνωση την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και εφαρμόστηκε σταδιακά απ’ όλες τις κυβερνήσεις.

Η Λαϊκή Συσπείρωση είναι αντίθετη με τέτοιες επικίνδυνες εξελίξεις που αφορούν την Υγεία του λαού, διεκδικεί πλήρη κρατική χρηματοδότηση, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους, κάλυψη όλων των κενών θέσεων με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ανάπτυξη μονάδων Υγείας σύμφωνα με τις υπάρχουσες ανάγκες. Απαιτούμε γενναίες αυξήσεις σε όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, σε όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο σύστημα υγείας.
Β)Την ίδια στάση ως αρωγού στην κυβερνητική πολιτική κράτησε η Περιφερειακή Αρχή, όταν κατά τη συζήτηση για τα δυσβάσταχτα τέλη του νερού που πληρώνουν οι κάτοικοι των νησιών, άφησε να διαφανεί ότι η λύση είναι η ανάθεση σε ιδιώτες της διαχείρισης και συντήρησης των μονάδων αφαλάτωσης. Για το ανυπολόγιστο κόστος της εξάρτησης από επιχειρήσεις του κοινωνικού αγαθού που είναι το νερό, και το άμεσο αρνητικό αποτέλεσμα στο κόστος ύδρευσης και άρδευσης για τους κατοίκους των νησιών, δεν έγινε καν νύξη. Διαπιστώνεται για άλλη μια φορά ότι στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων των δημόσιων αγαθών και υποδομών, η Περιφερειακή Αρχή ταυτίζεται με τη στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης της απελευθέρωσης των αγορών στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής πολιτικής.
Είναι ευθύνη των ίδιων των λαϊκών στρωμάτων των νησιών μας ν’ αντιτάξουν στα σχέδια ιδιωτικοποιήσεων του νερού Ενιαίο Κρατικό Φορέα που θα υλοποιεί ολοκληρωμένη πολιτική διαχείρισης του νερού και να διασφαλίζει υγιεινό και φθηνό νερό για την ύδρευση, άρδευση και προστασία του περιβάλλοντος.

Ρόδος 7/7/2016

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos