300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με τη «Νησιωτικότητα και τη Νησιωτική Πολιτική» η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ωφελεί την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματιών και εμπαίζει τα λαϊκά στρώματα.

03 Αυγούστου 2016 14:06
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Με τη «Νησιωτικότητα και τη Νησιωτική Πολιτική» η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ωφελεί την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματιών και εμπαίζει τα λαϊκά στρώματα.

test2

skandalis77

Newsroom Newsroom

Η στάχτη στα μάτια των νησιωτών που επιχειρούν να ρίξουν Κυβέρνηση και Περιφέρεια με αφορμή τις εξαγγελίες για τη «Νησιωτικότητα και τη Νησιωτική Πολιτική», φαίνεται ότι θα φροντίσουν να αιωρείται όλο το επόμενο διάστημα, κρύβοντας τελικά ότι οι ενέργειες που θα ακολουθήσουν στοχεύουν καθαρά στη στήριξη παραπέρα μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.


Κανένας δεν πρέπει να ξεγελαστεί και να πιστέψει ότι από την «Νησιωτικότητα και τη Νησιωτική Πολιτική», που διαμορφώνει η κυβέρνηση μέσω διαφόρων συσκέψεων, θα προκύψουν οφέλη για τους κατοίκους των νησιών.
Την ώρα που τα εργατικά- λαϊκά στρώματα των νησιών αντιμετωπίζουν τις δραματικές συνέπειες των συνεχιζόμενων αντιλαϊκών μέτρων. Την ώρα όπου αρκετά νησιά έχουν μετατραπεί σε ζώνη εγκλωβισμού χιλιάδων προσφύγων και στο Αιγαίο αλωνίζουν τα πολεμικά πλοία του ΝΑΤΟ εντάσσοντας πιο βαθιά την χώρα στους επικινδύνους ανταγωνισμούς και τις πολεμικές επιχειρήσεις των ιμπεριαλιστών, η κυβέρνηση επιχειρεί να καθησυχάσει τους νησιώτες με εξαγγελίες περί λήψης μέτρων, που δήθεν θα αφορούν τη στήριξή τους.
Τα περί «Εφαρμογή ρήτρας νησιωτικότητας σε όλα τα νομοσχέδια», «μέτρα αντιστάθμισης της αύξησης των συντελεστών ΦΠΑ.», η «Διαμόρφωση Θεσμών για τη χάραξη και υλοποίηση της νησιωτικής πολιτικής» κ.α. είναι, σε ότι αφορά το λαό, κούφια λόγια χωρίς αντίκρισμα. Το πραγματικό περιεχόμενο της κυβερνητικής πολιτικής για τα νησιά είναι η κατάργηση της έκπτωσης του ΦΠΑ, είναι η συνεχιζόμενη φοροεξόντωση των λαϊκών στρωμάτων και οι δραστικές μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, είναι οι τραγικές και επικίνδυνες ελλείψεις στα νοσοκομεία, είναι η παράδοση των μεγάλων αεροδρομίων και των λιμανιών και των χρυσοφόρων ακινήτων του δημοσίου του Αιγαίου στο μεγάλο κεφάλαιο, είναι η διαρκής στήριξη των εφοπλιστών και των μεγαλοξενοδόχων με νέα προνόμια και ενισχύσεις.
Καμιά αυταπάτη ότι οι υποδομές είτε αφορούν τα Υδατοδρόμια, είτε τις μονάδες αφαλάτωσης, θα λειτουργήσουν για να εξυπηρετήσουν ανάγκες των νησιωτών. Οι νησιώτες θα βάλουμε το χρήμα (μέσω του προϋπολογισμού) και οι επιχειρηματίες θ’ αναλάβουν την διαχείρισή τους. Γνώμονας, το κέρδος των επιχειρηματιών που θα πληρωθεί ξανά από τους νησιώτες.
Αυτή η πολιτική έχει την ψήφο και την ουσιαστική συμφωνία της ΝΔ και των άλλων κομμάτων του συστήματος .
Οι κάτοικοι των νησιών, πρέπει να έχουν ξεκάθαρο ότι με τη λεγόμενη νησιωτική πολιτική η πρόθεση της κυβέρνησης, της Περιφέρειας και της ΕΕ είναι να χρηματοδοτηθεί και θα στηριχθεί αποκλειστικά και μόνο ότι συμβάλλει στην ενίσχυση της κερδοφορίας που κεφαλαίου όπως π.χ. το «μεταφορικό ισοδύναμο», που αποτελεί πάγιο αίτημα των εφοπλιστών. Με αυτό το κριτήριο θα χρηματοδοτηθούν τα όποια έργα γίνουν και όχι για τις ανάγκες των κατοίκων των νησιών.
Απ’ όλες τις εξαγγελίες της κυβέρνησης, μία είναι σίγουρο ότι θα εφαρμοστεί: Αυτή της εισπραξιμότητας, δηλαδή η ένταση της φοροληστείας και το ανελέητο κυνήγι των φτωχών και μικρών επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων.
Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα των νησιών του Αιγαίου να απορρίψουν συνολικά την πολιτική που τους οδηγεί στη φτώχεια και στην ανασφάλεια προκειμένου να διασφαλιστούν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου.
Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι η συμμαχία των μισθωτών, των φτωχών αυτοαπασχολουμένων, εμπόρων και αγροτών ενάντια στην άγρια επίθεση που δεχόμαστε.
Κανένας συμβιβασμός και καμιά ανοχή στα βάρβαρα αντεργατικά αντιλαϊκά μέτρα.
Τώρα πρέπει να δυναμώσει η λαϊκή πάλη και η αντεπίθεση για να αποκρούσουμε και να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική. Για να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και να μη συμμετέχει η χωρά σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους.
Ρόδος 3/08/2016

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Κατατέθηκε από την Περιφέρεια...
Με το ποσό των 2.762.928 ευρώ,... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

gerolykoi poster 300x250

deyap xristougenna2024

agnantio new 23

banneraki

Epimelitirio

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Δεκέμβριος 2011 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

logo2

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 

 

Δημοφιλή Νέα

Πάρος: Θλίψη σκόρπισε στο νησί ο θάνατος του Νίκου Κρητικού

Πάρος: Θλίψη σκόρπισε στο νησί ο θά...

04 Δεκεμβρίου 2025
Αγροτικός Συνεταιρισμός Πάρου: Ψήφισμα για τον θάνατο του Νίκου Κρητικού

Αγροτικός Συνεταιρισμός Πάρου: Ψήφι...

04 Δεκεμβρίου 2025
Blue Star Ferries: Τροποποιήσεις Δρομολογίων λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών 03/12/25-07/12/25

Blue Star Ferries: Τροποποιήσεις Δρ...

04 Δεκεμβρίου 2025

Τελευταία Νέα

Φοίνικας Σύρου - Τερζής: «Τέτοια ματς δημιουργούν χαρακτήρα στην ομάδα»

Φοίνικας Σύρου - Τερζής: «Τέτοια μα...

10 Δεκεμβρίου 2025
Με λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Νικολάου Επισκόπου Μύρων στη Μητρόπολη Παροναξίας

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη το...

10 Δεκεμβρίου 2025
Φοίνικας Σύρου-Σομόν 3-2: Ιστορική νίκη που τον κρατάει "ζωντανό" για πρόκριση

Φοίνικας Σύρου-Σομόν 3-2: Ιστορική...

10 Δεκεμβρίου 2025

MHT

 

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Τίτλος: Parianostypos.gr
Έδρα: Καμάρες Πάρου
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Πάρου
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] - [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Ανδρέας Μπελεγρής
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2025  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ