Γ. Βρούτσης: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ “έβαλε χέρι” ακόμη και σε διασφαλισμένους πόρους που προορίζονταν για τις ευάλωτες και οικονομικά αδύναμες οικογένειες!

10 Αυγούστου 2016 15:14

! Επιβεβαιώνεται, λοιπόν, πως ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο γκρέμισε ότι παρέλαβε, αλλά και ότι αποτελεί μύθο η κοινωνική του ευαισθησία για τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες. Απλά τις “χρησιμοποίησε” αποκλειστικά ως μέσο για την παραμονή του στην εξουσία»

Η κοινωνική πολιτική δεν ασκείται ούτε με ευχολόγια, ούτε με καλές προθέσεις και κυρίως με ψέματα. Απαιτεί ρεαλισμό, χρηματοδότηση και πολιτική βούληση. Η κυβέρνηση της Ν.Δ., μέσα σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο δημοσιονομικό περιβάλλον και σε μια προσπάθεια να ξανακτίσει το κοινωνικό κράτος, σε σύγχρονες και υγιείς βάσεις, προχώρησε σε μια σειρά πολύ σημαντικών μεταρρυθμίσεων και διαρθρωτικών αλλαγών.

Ο Ν.4093/2012 (συμπληρώθηκε από Ν.4111/2013 και Ν.4144/2013) για τα οικογενειακά επιδόματα (Α21) αποτελεί την πιο σύγχρονη και πιο ολοκληρωμένη θεσμική παρέμβαση για τη στήριξη της ελληνικής οικογενείας. Για πρώτη φορά, λοιπόν, στην Ελλάδα με το σύγχρονο αυτό θεσμικό πλαίσιο, δόθηκε επίδομα και για το δεύτερο και για το πρώτο παιδί.

Μάλιστα, η καταγραφή και η απόδοση των συγκεκριμένων επιδομάτων, έγινε με τον πιο αντικειμενικό, απόλυτα διάφανη τρόπο και χωρίς την παραμικρή γραφειοκρατία. Επιπλέον, αποτελούν το μοναδικό λογαριασμό του κρατικού προϋπολογισμού, που λόγω του ιδιαίτερου κοινωνικού του βάρους αυξήθηκε.
Πιο συγκεκριμένα, τα 550 εκατ. ευρώ που προϋπήρχαν για τη στήριξη της οικογενείας, ως κυβέρνηση, τα αυξήσαμε στα 755 εκατ. ευρώ.
Ταυτόχρονα διασφαλίσαμε τα χρήματα που αποδίδονται με τη μορφή οικογενειακού επιδόματος, να είναι απολύτως αφορολόγητα και ακατάσχετα. Με αυτό τον τρόπο δείξαμε στην πράξη και όχι στα λόγια, τι σημαίνει άσκηση πραγματικής κοινωνικής πολιτικής.
Κόντρα σε όλα όσα επιτύχαμε, η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δίχως ίχνος ευαισθησίας και χρησιμοποιώντας φτηνές και αστείες δικαιολογίες, έρχεται να “βάλει χέρι” ακόμη και σε αυτά τα επιδόματα, φορολογώντας αναιτιολόγητα τα χρήματα που ελάμβαναν μέχρι σήμερα οι αδύναμες και ευάλωτες οικογένειες της πατρίδας μας.

Προφανώς, πρόκειται για μια ακόμη μεθοδευμένη διαδικασία με στόχο να υφαρπάξουν πόρους από τα οικογενειακά επιδόματα, ώστε να “κλείσουν” τρύπες στα ελλείμματα που με αποκλειστικά δική της ευθύνη δημιούργησε. Και να σκεφτεί κανείς ότι όλο το προηγούμενο διάστημα οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ως αντιπολίτευση, μας κατήγγειλαν αντιδρώντας λυσσαλέα για το χαμηλό ποσό των επιδομάτων, τα οποία μάλιστα χαρακτήριζε “ψίχουλα”.

Για το λόγο αυτό, καταθέσαμε ερώτηση (α.π.7456/02.08.2016) στη βουλή, με την οποία ζητούμε να μάθουμε τους πραγματικούς λόγους που οδήγησαν την κυβέρνηση στη λήψη αυτής της απαράδεκτης απόφασης. Ταυτόχρονα ζητούμε τη κατάργηση του συγκεκριμένου φόρου, καθώς και την απόδοση των χρημάτων στους δικαιούχους. Αν δεν το κάνουν, να είναι σίγουροι ότι πολύ σύντομα θα το κάνει η Ν.Δ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι πλέον βαθύτατα εκτεθειμένος απέναντι στον ελληνικό λαό, όχι μόνο για πολιτική εξαπάτηση, αλλά και για απουσία κοινωνικής ευαισθησίας!

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos