Επίσκεψη του Νίκου Συρμαλένιου στη Σίφνο Προτεραιότητα η άμεση αναβάθμιση του Περιφερειακού Ιατρείου

20 Σεπτεμβρίου 2016 13:13

Την Παρασκευή 16/9 επισκέφθηκε τη Σίφνο ο Νίκος Συρμαλένιος.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή συντονιστή της ΝΕ Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Κυπιζή και στις περισσότερες συναντήσεις από τα μέλη της τοπικής οργάνωσης Ρόνια Αναστασιάδη και Νίκο Βεντούρη, συναντήθηκε με τον δήμαρχο Αντρέα Μπαμπούνη, με τον πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Θοδωρή Πολενάκη και Δημήτρη Απόλλωνα, με τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Γιάννη Τρούλλο, με την πρόεδρο του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων Μόσχα Διαρεμέ, ενώ επισκέφθηκαν και το Περιφερειακό Ιατρείο του νησιού. Επίσης πολύ σύντομες συναντήσεις είχε με τον Έπαρχο Νίκο Βενάκη, τον δημοτικό σύμβουλο Κώστα Κασιώτη, αλλά και την πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαρία Ναδάλη.

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά τα προβλήματα παροχής της δημόσιας υγείας, διαπιστώθηκε ότι απαιτείται συνολική αναβάθμιση της λειτουργίας του Π.Ι. και ανάγκη μετεξέλιξής του σε Κέντρο Υγείας που θα του εξασφαλίσει καλλίτερες προϋποθέσεις για την πρόσληψη του αναγκαίου ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού, αλλά και για την πλήρη λειτουργία του ακτινολογικού και του αιματολογικού εργαστηρίου, που αποτελούν παλαιότερες δωρεές προς το Π.Ι. Επίσης επισημάνθηκε η ανάγκη επίσπευσης έλευσης του νέου ασθενοφόρου που επίσης αποτελεί δωρεά. Τέλος, επιβεβλημένη είναι και η άμεση επίλυση του ζητήματος της καθαριότητας, ζήτημα που και αυτό αντιμετωπίζεται χάρη στην ουσιαστική βοήθεια του Ιδρύματος Στήριξης του Π.Ι. που λειτουργεί εδώ και χρόνια στο νησί.

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα θέματα, με δεδομένη και τη συνεχή αυξητική τάση του τουρισμού τα τελευταία χρόνια, διαπιστώνεται η ανάγκη βελτίωσης της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας για τους χειμερινούς μήνες, η σταθερότερη διασύνδεση με το νησί της Πάρου λόγω και της λειτουργίας του νέου αεροδρομίου, η βελτίωση και υλοποίηση του λιμενικού έργου των Καμαρών, η ταχεία ολοκλήρωση των υπολειπόμενων έργων και περιβαλλοντικών υποδομών εγκατάστασης βιολογικών καθαρισμών και αποχετευτικών δικτύων.

Τέλος, σε όλες τις συναντήσεις επισημάνθηκε η δύσκολη θέση των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων λόγω της αύξησης της φορολογίας ιδιαίτερα μετά την αύξηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, αλλά και τις συνακόλουθες επιπτώσεις αύξησης της φοροδιαφυγής.

Οι συναντήσεις του Νίκου Συρμαλένιου ολοκληρώθηκαν με συνάντηση με τα μέλη της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ, όπου κυρίαρχο θέμα αποτέλεσε η πορεία του κυβερνητικού έργου αλλά και το επικείμενο 2ο Συνέδριο του κόμματος.

20/9/2016

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos