Δήμαρχος Άνδρου: Έξω οι ανεμογεννήτριες από το νησί μας. Ο Αγώνας μόλις ξεκίνησε!

27 Μαρτίου 2017 22:53

Στοπ στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών θέλει να βάλει ο δήμαρχος Άνδρου, κατηγορώντας τις εγκαταστάσεις των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ως ένοχες για την υποβάθμιση του φυσικού τοπίου.

Μάλιστα παροτρύνει και γειτονικά νησιά να αρνηθούν και αυτά την εγκατάσταση ανεμογεννητριών.

Η ανακοίνωση του

«Σε μια δύσκολη περίοδο, τόσο για τη Χώρα μας, όσο και για τα νησιά μας, όπου η οικονομική κρίση έχει φέρει σε δεινή θέση τις τοπικές κοινωνίες, είναι αδιανόητο να επιτρέψουμε να αποφασίζουν άλλοι για εμάς, χωρίς εμάς.

Η απόφαση για την εγκατάσταση βιομηχανικών αιολικών πάρκων στα νησιά μας δεν μπορεί να παρθεί χωρίς την ομόφωνη συναίνεσή μας.

Είναι αδιανόητο να παίρνουν οι κυβερνώντες αποφάσεις για τη ζωή μας χωρίς να μας ρωτούν.

Εμείς ζούμε σε αυτά τα νησιά, εμείς δουλεύουμε σε αυτά τα νησιά, εμείς πονάμε αυτά τα νησιά.

Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ να γίνουν έργα χωρίς να ερωτηθούμε εμείς οι κάτοικοι των νησιών μας.

Και μπορεί να είμαστε λίγοι, που διεκδικούμε τα δικαιώματά μας, αλλά είμαστε ενωμένοι σαν μια γροθιά και δεν πρόκειται να δεχθούμε άβουλα οτιδήποτε θα βλάψει τον τόπο μας.

Θέλω να στείλω μέσα από την καρδιά μου, ένα μήνυμα συμπαράστασης, τόσο στους φίλους Παριανούς, όσο στους Ναξιώτες και στους Τηνιακούς και να τους διαβεβαιώσω ότι οι κάτοικοι της Άνδρου θα δώσουν βροντερό παρών σε κάθε μορφής κινητοποίησης, με στόχο να σταματήσει η αυθαίρετη δημιουργία βιομηχανικών αιολικών πάρκων, που θα βλάψει το μοναδικό περιβάλλον των νησιών μας.

Συμπαραστάτες στην προσπάθειά μας, έχουμε όλους τους κατοίκους των Κυκλάδων.

Συμμάχους έχουμε σε όλη την Ελλάδα που αγαπούν και θαυμάζουν τα Κυκλαδίτικα νησιά και δεν θέλουν να αλλοιωθεί η φυσική ομορφιά τους.

Θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι κανένα έργο δεν πρόκειται να γίνει, που θα προσβάλλει την ιστορία και την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας.

Σήμερα, γίνεται μόνο η αρχή

Ήδη έχουμε στείλει επιστολή με την οποία ζητούμε στις 7 Απριλίου να συναντηθούμε με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργο Σταθάκη, προκειμένου να του γνωστοποιήσουμε τις προθέσεις μας, με γνώμονα πάντα το συμφέρον του τόπου μας.

Ο αγώνας μόλις ξεκίνησε και όλοι ενωμένοι, θα αποτρέψουμε την υλοποίηση ενός έργου που θα βλάψει ανυπολόγιστα την πολιτιστική μας κληρονομιά και το μοναδικό μας περιβάλλον.»

Με εκτίμηση,

Δήμαρχος Άνδρου – Θεοδόσης Σουσούδης

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos