Στην Άνδρο για τις εκδηλώσεις της Παναγίας της Θεοσκέπαστης, ο Περιφερειάρχης Γ. Χατζημάρκος

03 Απριλίου 2017 16:56

Στις εκδηλώσεις εορτασμού της Σύναξης της Παναγίας της Θεοσκέπαστης, που πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη λαμπρότητα από την Παρασκευή 31/3 έως και τη Κυριακή 2/4, στην Άνδρο, συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος και ο Έπαρχος Άνδρου κ. Δημήτρης Λοτσάρης.

Το βράδυ του Σαββάτου, ακολούθησαν την καθιερωμένη λαμπαδηφορία που κάθε χρόνο δίνει ξεχωριστό τόνο στον εορτασμό της Θεοσκέπαστης, προστάτιδας ολόκληρου του νησιού της Άνδρου και ιδιαιτέρως των ναυτικών.

Το πρωί της Κυριακής παρακολούθησαν την Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, που τελέστηκε στον Ιερό Θεομητορικό Ναό της Παναγίας Θεοσκεπάστου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρπενησίου κ. Γεωργίου και συνιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β', παρουσία των τοπικών αρχών και πλήθους κόσμου.

Στην διάρκεια της παρουσίας του στην Άνδρο, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, μαζί με τον Έπαρχο, προέβη σε επιτόπια εξέταση των έργων που η Περιφέρεια υλοποιεί στο νησί, καθώς και της πορείας των έργων που εκτελούνται από Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ.
Ο κ. Χατζημάρκος και ο κ. Λοτσάρης συμμετείχαν και στις εκδηλώσεις του Μουστάκειου Ιδρύματος, στο πλαίσιο των οποίων τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνο του Πέτρου Μουστάκα, μεγάλου ευεργέτου της Πίσω Μεριάς Κορθίου Άνδρου. Μετά το τέλος του μνημόσυνου έγινε ξενάγηση των επισήμων στους χώρους του Μουστακείου Κληροδοτήματος ενώ ο κ. Χατζημάρκος εγκαινίασε την πρώτη πιστοποιημένη παιδική χαρά στο Δημοτικό Σχολείο Πίσω Μεριάς Άνδρου.
Ο Περιφερειάρχης παρέστη επίσης στα εγκαίνια της περιοδικής έκθεσης «Η τεχνολογία στην Αρχαία Ελλάδα», που μεταφέρθηκε από το μουσείο Κοτσανά στην Καΐρειο Βιβλιοθήκη της Χώρας Άνδρου, από 1ης Απριλίου έως 27 Αυγούστου 2017.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos