2ος Μαθητικός Διαγωνισμός Πληροφορικής στη Σίφνο

05 Απριλίου 2017 12:55

Το Σάββατο 8 Απριλίου 2017 και ώρα 10:00 π.μ. στο εργαστήριο πληροφορικής του Γυμνασίου – Τ.Λ. Σίφνου θα πραγματοποιηθεί ο 2ος τοπικός μαθητικός διαγωνισμός στο τεχνικό πεδίο Πληροφορικής – Προγραμματισμού, με τη συμμετοχή των μαθητών του Γυμνασίου, Γενικού Λυκείου και ΕΠΑ.Λ., που διοργανώνει για δεύτερη φορά στη Σίφνο το Πολιτιστικό Κέντρο Σίφνου «Μαριάνθη Σίμου» υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Ευγενίδου-Κληροδοτήματος «Μαριάνθη Σίμου».


Ο φετινός διαγωνισμός εστιάζει στην ρομποτική.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες που θα διαγωνισθούν σε ομάδες θα αξιολογηθούν από τριμελή επιτροπή, αποτελούμενη από τους κ. Θεολόγο Κελέσογλου (Ίδρυμα Ευγενίδου), κ. Αθανάσιο Αλεξίου, Καθηγητή Πληροφορικής του Γενικού Λυκείου & ΕΠΑ.Λ. Σίφνου, και κ. Κωνσταντίνο Μαυρουδή, εκπροσώπου της τοπικής κοινωνίας με ειδικές γνώσεις στο αντικείμενο του διαγωνισμού.

Στον διαγωνισμό συμμετέχουν συνολικά 19 μαθητές του Γυμνασίου, Λυκείου και ΕΠΑ.Λ., που ολοκλήρωσαν ετήσιο κύκλο επιμόρφωσης με τίτλο «Προγραμματισμός υπολογιστών» με έμφαση στην ρομποτική και με χρήση LEGO EV3 MINDSTORMS και εκπαιδεύτηκαν από τον καθηγητή πληροφορικής κ. Θάνο Αλεξίου, ο οποίος εργάστηκε για τον σκοπό αυτόν εθελοντικά.

Επιπλέον, την ίδια μέρα το απόγευμα (ώρα 18:00) θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή εκδήλωση στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Σίφνου «Μαριάνθη Σίμου» για την απονομή των βραβείων στις διακριθείσες ομάδες.
Για τον διαγωνισμό διατίθεται συνολικά από το Ίδρυμα Ευγενίδου-Κληροδότημα «Μαριάνθη Σίμου» το ποσό των 3.000,00€, το οποίο θα κατανεμηθεί ως εξής: Α΄ βραβείο: 1.500 € - Β΄ Βραβείο: 1.000 € - Γ΄ βραβείο: 500 €.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Κέντρου Σίφνου «Μαριάνθη Σίμου» αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους όσοι συνεργάστηκαν και εργάστηκαν εθελοντικά για τον διαγωνισμό, ιδιαιτέρως δε τον καθηγητή κ. Θάνο Αλεξίου, καθώς και το Ίδρυμα Ευγενίδου – Κληροδότημα «Μαριάνθη Σίμου» για την ιδέα και την ένθερμη υποστήριξη και του 2ου διαγωνισμού Πληροφορικής, που ανοίγει νέους ορίζοντες για τη μαθητική νεολαία της Σίφνου, με στόχο από την επόμενη πλέον χρονιά μαθητές και μαθήτριες της Σίφνου να συμμετάσχουν σε Πανελλήνια και Παγκόσμια Πρωταθλήματα Πληροφορικής και Ρομποτικής που διοργανώνει τόσο το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, όσο και άλλοι εκπαιδευτικοί φορείς.

Να σημειώσουμε ότι τα χρηματικά βραβεία για τους διακριθέντες των μαθητικών διαγωνισμών είναι δωρεά του Ιδρύματος Ευγενίδου – Κληροδοτήματος «Μαριάνθη Σίμου», το οποίο κατά την προηγούμενη χρονιά προέβη επίσης και στην δωρεά του ποσού των 1.500,00€, χάρη στην οποία προμηθεύτηκε το Γυμνάσιο δύο (2) πλήρη σετ ρομποτικής τύπου LEGO MINDSTORMS EV3 με αισθητήρες. Έτσι διαμορφώθηκε χώρος εργαστηρίου Πληροφορικής για την υλοποίηση μαθημάτων ρομποτικής σε όλες τις τάξεις του Γυμνασίου Σίφνου με Τάξεις Λυκείου εκτός των ωρών λειτουργίας του Σχολείου.

Για το Πολιτιστικό Κέντρο Σίφνου «Μαριάνθη Σίμου»
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΑΘΑΣ

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos