Σημαντικά έργα προστασίας περιβάλλοντος στις Κυκλάδες

19 Απριλίου 2017 17:31

Την μεγάλη ικανοποίησή του δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ.Γιώργος Λεονταρίτης για την ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020” τριών σημαντικότατων έργων Αποχέτευσης των Κυκλάδων. Πρόκειται για τα έργα :


• Δίκτυα Αποχέτευσης και Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) Απολλωνίας και Αρτεμώνα Δήμου Σίφνου, με προϋπολογισμό 9.258.575 €
• Δίκτυα αποχέτευσης και Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας και Διάθεσης Λυμάτων Δήμου Κέας, με προϋπολογισμό 6.393.347 €
• Επέκταση Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων Φηρών Δήμου Θήρας, με προϋπολογισμό 3.540.496 €

Τα έργα αυτά με την χρήση σύγχρονων τεχνολογικά μεθόδων θα λύσουν οριστικά χρονίζοντα περιβαλλοντικά προβλήματα στα νησιά Σίφνου, Κέας και Θήρας και θα βελτιώσουν το επίπεδο ζωής των κατοίκων και τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους επισκέπτες των νησιών, επιπλέον θα συμβάλλουν καθοριστικά στην ποιοτική ανάπτυξη στα νησιά αυτά εξυπηρετώντας τις τοπικές επιχειρήσεις, κυρίως ξενοδοχειακές και εστίασης.

Η θετική αυτή εξέλιξη επιτεύχθηκε, παρά τα εξαιρετικά στενά χρονικά περιθώρια οριστικοποίησης των προτάσεων, κατόπιν συνεργασίας της Περιφέρειας με τους Δημάρχους Σίφνου, Κέας και Θήρας.
Ειδικότερα για τα έργα των Δήμων Σίφνου και Κέας η πληθώρα δύσκολων τεχνικών θεμάτων και προβλημάτων διαδικασιών και αδειοδότησης, λύθηκαν με επιτυχία χάρις στην συμβολή των στελεχών της Περιφέρειας, ιδιαιτέρως των Διευθύνσεων Τεχνικών Υπηρεσιών και Αναπτυξιακού Προγραμματισμού. Τα έργα αυτά δίνουν προηγμένες τεχνολογικές λύσεις για την προστασία του περιβάλλοντος, για μεν την περίπτωση της Σίφνου με την διάθεση του επεξεργασμένου νερού για άρδευση φυσικής βλάστησης, για δε την περίπτωση του Δήμου Κέας με τον συνδυασμό αποκατάστασης χώρου παλαιού λατομείου και την χρήση μεμβρανών της πλέον εξελιγμένης τεχνολογίας καθαρισμού.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos