Ανακοίνωση Υλοποίησης Δράσεων 2ου Διάπλου ΑΧΙΟΝ HELLAS 2017

05 Μαϊος 2017 00:05

Η ´Επαρχος Θήρας είναι στην ευχάριστη θέση να ενημερώσει το κοινό, την υλοποίηση με επιτυχία των Δράσεων του 2ου Διάπλου ΑΧΙΟΝ HELLAS 2017, που με την πρωτοβουλία και την έμπρακτη συμμετοχή της, πραγματοποιήθηκαν σε νησιά της Περιφερειακής Ενότητας Θήρας.

α. Στην νήσο Φολέγανδρο

Διοργανώθηκαν Πολιτιστικές Δράσεις, με Εκπαιδευτικά Σεμινάρια, χορήγηση εξοπλισμού και αναλώσιμων στους μαθητές των σχολείων, με παρουσίαση θεατρικού παιχνιδιού και πραγματοποίηση εκδήλωσης με το Σύλλογο Γυναικών Φολεγάνδρου με θέμα «Γυναίκα και Υγεία».
Πραγματοποιήθηκαν Ιατρικές δράσεις όπως Ιατρεία πολλών ειδικοτήτων με την συνεργασία του Συλλόγου Γυναικών Φολεγάνδρου και Μικροβιολογικές εξετάσεις, σε 62 ασθενείς.
β. Στη νήσο Θηρασιά:
Διοργανώθηκαν Πολιτιστικές Δράσεις με Εκπαιδευτικά Σεμινάρια και χορήγηση εξοπλισμού και αναλώσιμων στους μαθητές των σχολείων και με παρουσίαση θεατρικού παιχνιδιού.
Πραγματοποιήθηκαν Ιατρικές δράσεις όπως Ιατρεία πολλών ειδικοτήτων και Αιμοληψία/ Μικροβιολογικές εξετάσεις, σε 37 ασθενείς.
γ. Στην νήσο Θήρα:
Διοργανώθηκαν Πολιτιστικές Δράσεις με Εκπαιδευτικά Σεμινάρια στο Δημοτικό Σχολείο Εμπορείου με παρουσίαση θεατρικού παιχνιδιού στο Νηπιαγωγείο Καρτεράδου και στον Παιδικό σταθμό « Η Γλυκογαλούσα» και με πραγματοποίηση Ιατρικού Σεμιναρίου στην Αίθουσα Χριστιανικής Εστίας, στα Φηρά, με θέμα «Υγεία και Πρόσληψη»
Σε χώρους του Επαρχείου Θήρας που είχαν διαμορφωθεί κατάλληλα για τον σκοπό αυτό, πραγματοποιήθηκαν Ιατρικές δράσεις όπως Ιατρεία πολλών ειδικοτήτων, σε 144 ασθενείς.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο Πτωχοκομείο Σαντορίνης, όπου για πρώτη φορά όπως μας πληροφόρησε η διοικούσα επιτροπή του ιδρύματος, ομάδα εθελοντών γιατρών είχε ως μια από τις αποστολές της, την χρηματική ενίσχυση και την ιατρική περίθαλψη των απόρων γερόντων του πτωχοκομείου της Σαντορίνης. Η ομάδα των γιατρών πραγματοποίησε αιμοληψία / μικροβιολογικές και κλινικές εξετάσεις σε 17 ηλικιωμένους που φιλοξενούνται στο ίδρυμα.
Στατιστικά: έγιναν 88 αιμοληψίες και εξετάστηκαν 260 ασθενείς και 651 συνολικά πολίτες.
Συγχαίρουμε και ευχαριστούμε θερμά το Διοικητικό Συμβούλιο και την άξια Ιατρική Ομάδα της ΑΧΙΟΝ HELLAS για την υλοποίηση των Δράσεων τους, την προσφορά και το ενδιαφέρον τους για την υγεία των συμπολιτών μας.

Η ΕΠΑΡΧΟΣ Π. Ε. ΘΗΡΑΣ

ΘΕΩΝΗ ΛΕΙΒΑΔΑΡΟΥ