Καθαρισμός των παραλιών από το Δήμο Μυκόνου

10 Μαϊος 2017 18:27

Ολοκληρώνεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο καθαρισμός των παραλιών της Μυκόνου από ειδικά συνεργεία για λογαριασμό του Δήμου, προκειμένου έγκαιρα οι παραλίες να βρίσκονται στην καλύτερη κατάσταση κατά την τουριστική σεζόν.

Ο καθαρισμός έγινε στις πολυσύχναστες κυρίως παραλίες, καθώς και σε τμήματα του αιγιαλού σε όλο το νησί, που υπήρχε πρόσβαση. Επίσης, τμήματα της βόρειας πλευράς του νησιού καθαρίζονται σε βάθος έως και 30 εκ. ώστε να αφαιρεθούν αποθέσεις από το χειμερινό κύμα, που λόγω των ανακαινίσεων της άμμου, επικάθονται σε βάθος χωρίς να είναι ορατά, καθώς επίσης απομακρύνθηκαν αποθέσεις υλικών από χείμαρρους.

Ειδικότερα εκτελούνται οι εργασίες:
• Καθαρισμός των προϊόντων αναμόχλευσης.
• Απομάκρυνση απορριμμάτων (παλιά αντικείμενα - πλαστικά- χαρτιά - γυαλιά)
• Ισοπέδωση των τμημάτων των παραλιών και διαμόρφωση ακτών.

Σε κάθε περίπτωση οι όλες ενέργειες έγιναν με σεβασμό στο περιβάλλον και στην χλωρίδα των παραλιών.
Οι παραλίες που καθαρίστηκαν και όσες απομένουν για να ολοκληρωθεί το έργο εντός των ημερών, είναι αυτές που έχουν χαρακτηριστεί ως πολυσύχναστες με τις αποφάσεις του 2016 και του 2017 της αρμόδιας επιτροπής του Γενικού Κανονισμού Λιμένα. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για τις παραλίες: Πλατύς Γιαλός, Ψαρού, Καλαμοπόδι (Παραντάις), Πλιντρί (Σούπερ Παραντάις), Παράγκα, Αγράρι, Ελιά, Καλό Λιβάδι, Καλαφάτης, Άγιος Στέφανος, Πάνορμος, Άγιος Ιωάννης Διακόφτης, Κόρφος, Τούρλος, Αγία Άννα Καλαφάτη, Φτελιά, Λιά, Μεγάλη Άμμο κλπ.

Ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς συντόνισε το όλο έργο και έμεινε ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα. "Είμαστε στην κορυφή των παρεχόμενων τουριστικών υπηρεσιών, και οφείλουμε να αντιμετωπίζουμε το νησί μας, σε κάθε περίπτωση, σαν το σπίτι μας, καθαρό και πολιτισμένο" όπως δήλωσε.

ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos