Ευρεία σύσκεψη στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου για την 1η Περιφερειακή Μαθητιάδα

12 Μαϊος 2017 16:46

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της κας Χ. Γιασιράνη, Εντεταλμένης Περιφερειακής Συμβούλου Δια Βίου Μάθησης, Εθελοντισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της 1ης Περιφερειακής Μαθητιάδας Αθλητισμού και Πολιτισμού Νοτίου Αιγαίου, η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, με την συμμετοχή του Περιφερειακού Διευθυντή Α’ και Β’ θμιας Εκπαίδευσης Ν. Αιγαίου κ. Βασίλη Καραγιάννη, του Αντιδημάρχου Παιδείας Δήμου Ρόδου κ. Γιάννη Κορωναίου, του Προέδρου του ΔΟΠΑΡ κ. Στέφανου Κυριαζή και της Σχολικής Συμβούλου Φυσικής Αγωγής Νομού Δωδ/σου κας Αδαμαντίας Φατσέα.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν όλα τα επιμέρους θέματα, τεχνικά και άλλα, για την ομαλή διεξαγωγή της 1ης Μαθητιάδας. Αναλήφθηκαν οι υποχρεώσεις και οι τομείς ευθύνης που αναλαμβάνει ο κάθε φορέας για την υλοποίησή της.

Η διοργάνωση περιλαμβάνει την επίδειξη Ολυμπιακών Αθλημάτων και την γνωριμία Παραολυμπιακών Αθλημάτων, ενώ παράλληλα διοργανώνονται πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις. Η 1η Μαθητιάδα θα διεξαχθεί 22 και 23 Μαΐου στο Αθλητικό Κέντρο ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ της Ρόδου. Την 1η μέρα 22/05 θα διεξαχθούν οι αγώνες και επιδείξεις αθλημάτων για τα Γυμνάσια ενώ στις 23/05 θα διεξαχθούν αγώνες και επιδείξεις αθλημάτων για τα Δημοτικά σχολεία.

Τα αθλήματα στα οποία θα συμμετάσχουν οι μαθητές, είναι τα εξής:
• Ατομικά
1. Στίβος: 60μ, 600μ. άλμα σε μήκος, σφαίρα, σκυταλοδρομία 4χ50 .
2. Τένις,
3. Πινγκ Πονγκ,
4. Τζούντο,
5. Τοξοβολία,
6. Αντισφαίριση ξυλορακέτας,
7. Σκάκι,
8. Ιππασία.
• Ομαδικά
1. Στίβος: KidsAthletics (δέκα (10) μέλη η κάθε ομάδα).
2. Ποδόσφαιρο 5x5 (επτά (7) μέλη η κάθε ομάδα),
3. Μπάσκετ 3x3 (τέσσερα (4) μέλη η κάθε ομάδα),
4. Μπιτς Βόλεϊ 2x2 (τρία (3) μέλη η κάθε ομάδα),
5. Ράγκμπι (επτά (7) μέλη η κάθε ομάδα).
• Γνωριμία Παραολυμπιακών Αθλημάτων (Δημοτικά - Γυμνάσια)
1. Μπότσια (Boccia) (τρία (3) μέλη η κάθε ομάδα),
2. Βόλεϊ καθιστών (Sitting Volley) (οκτώ (8) μέλη η κάθε ομάδα),
3. Γκόλμπολ (GoalBall) (τέσσερα (4) μέλη η κάθε ομάδα).

Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο εγχείρημα, καθώς οι διαγωνιζόμενοι αναμένεται να υπερβούν τους 1.500 όπως και οι επισκέπτες που θα τους παρακολουθήσουν αναμένεται να ξεπεράσουν τους 1.500. Είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται μια τόσο μεγάλη μαθητική διοργάνωση που σκοπό έχει να «παντρέψει» τον αθλητισμό με τον πολιτισμό

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos