Γ.Βακόνδιος: "Χειροκροτήματα και γραβάτες"

22 Ιουνίου 2017 14:56

Χθες, Τετάρτη 21 Ιουνίου, συνεδρίασε το Υπουργικό Συμβούλιο, όπου ο Πρωθυπουργός ανέλυσε τα πλεονεκτήματα της συμφωνίας για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης του μνημονίου της πρώτης φορά αριστεράς.

Ο κος Τσίπρας προφανώς έπεισε τους υπουργούς του ότι πέτυχε οριστική απομείωση του χρέους της Ελλάδας, την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, την ταπείνωση του ΔΝΤ και του Σόϊμπλε και βεβαίως την έξοδο της χώρας στις αγορές.

Οι υπουργοί με τη σοβαρότητα που τους διακρίνει, τον χειροκρότησαν θορυβωδώς σαν να παρακολουθούσαν ένα τσαλιμάκι από τον Δομάζο, ή τη Βουγιουκλάκη να κλείνει μία παράσταση και αναχώρησαν όλοι ομαδικά για να υποδεχθούν τους διεθνείς επενδυτές στο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Είναι προφανές ότι έχει χαθεί η σοβαρότητα. Εξάλλου ποτέ στην ιστορία η αριστερά δεν επικαλέστηκε τη σοβαρότητα. Πάντοτε εμφανιζόταν υπερήφανη για το περίφημο ηθικό πλεονέκτημα.

Το ηθικό πλεονέκτημα που στο συγκεκριμένο Υπουργικό Συμβούλιο μπορεί να αδυνατούν να το στηρίξουν ο Σπίντζης, ο Κατρούγκαλος, ο Παππάς και οι λοιποί συνοδοιπόροι, αλλά σίγουρα το διασφαλίζει η συμμετοχή του Πάνου Καμμένου.

Διότι ο Πάνος Καμμένος δεν είναι μία τυχαία περίπτωση.

Είναι διώκτης των εξωχωρίων (off shore) εταιριών, αλλά ας μη θυμηθούμε κάποιες ιδιαίτερες περιπτώσεις.

Είναι και μπεσαλής. Ποιος δεν θυμάται την παραίτησή του από το υπουργικό αξίωμα και την αποχώρησή του από την πολιτική (όπως είχε δηλώσει) μετά την κατάργηση του ειδικού καθεστώτος ΦΠΑ στα νησιά.

Θα μου πείτε παλιά ξινά σταφύλια.

Προφανώς μπορεί να είναι και έτσι.

Όμως σίγουρα είναι άνθρωπος με αίσθηση του χιούμορ.

Η εορταστική του ανάρτηση στο twitter για την επιτυχία του κλεισίματος της δεύτερης αξιολόγησης ήταν και πρωτότυπη και δίσημη.

Η εικόνας της γραβάτας με τα ανδρικά μόρια ήταν πράγματι ευρηματική, αν και δεν ήταν σαφές σε ποιον απευθυνόταν.

Ένας ψύχραιμος παρατηρητής θα έλεγε ότι η περί γραβάτας συζήτηση που προηγήθηκε αφορούσε τον πρωθυπουργό (too good to be true).

Κάποιος άλλος όμως θα μπορούσε να υποστηρίξει ότι το (ακόμη πιθανολογούμενο) κλείσιμο της αξιολόγησης αφορά κυρίως τους συνταξιούχους, τους φορολογούμενους, τους άνεργους και την αγορά.

Νομίζω ότι είναι άστοχο όμως να ψάχνουμε να αποκρυπτογραφήσουμε το μήνυμα που ήθελε να στείλει ο κος Καμμένος με την ανάρτηση της γραβάτας με τα πέη.

Απλούστατα όπως ο ίδιος δήλωσε η ανάρτηση έγινε από τον γιο του.

Εγώ ως πατέρας ποτέ δεν θα έριχνα μία τέτοια ευθύνη στον γιο μου.

Και βεβαίως όσο εμείς ασχολούμαστε με τις γραβάτες μας διαφεύγει ότι στα πλαίσια της στήριξης του ηθικού πλεονεκτήματος, Τούρκοι καλυμμένοι με μαύρες κουκούλες παραδίδονται στα σύνορα στην αστυνομία του Ερντογάν, ο Καμμένος εμφανίζεται να ανταλλάσσει τηλεφωνήματα με ισοβίτες ποινικούς κρατούμενους (και να μην το διαψεύδει), παραβιάζεται κάθε έννοια πειθαρχίας και νομιμότητας με τη χρήση πτητικών μέσων του στρατού και η Ελληνική Κυβέρνηση για να πάρει τη δόση (που στο παρελθόν χλεύαζε), υποχρεώνεται να αποζημιώσει τον Γεωργίου για τις δικαστικές δαπάνες του και αναλαμβάνει την υποχρέωση «να τακτοποιήσει» με την ανεξάρτητη δικαιοσύνη το θέμα της δίωξης ξένων εμπειρογνωμόνων.

Ξεφτίλα σε όλο το μεγαλείο.

Δυστυχώς για εμάς το πρόβλημα δεν είναι ότι αυτή η ιδιόμορφη αριστερά έχει χάσει κάθε είδους σοβαρότητας και ηθικής υπόστασης.

Το δικό μας πρόβλημα είναι ότι αυτοί οι τύποι ενδιαφέρονται μόνον για την καρέκλα και την νομή της εξουσίας.

Αποτέλεσμα αυτού είναι να μην κυβερνιέται ο τόπος κάτι που σημαίνει ότι όλοι μας θα σερνόμαστε πιθανότατα για αρκετούς ακόμη μήνες.

Ανεργία, ύφεση, έλλειψη ρευστότητας, υπερφορολόγηση, ψαλίδισμα μισθών και συντάξεων θα είναι στην ημερήσια διάταξη και για το προσεχές μέλλον.

Δεν θέλω να χαλάσω σε κανέναν τη διάθεση αλλά το αριστερό μνημόνιο προβλέπει τρίτη αξιολόγηση το φθινόπωρο και έπεται συνέχεια.

Γιώργος Βακόνδιος
Πολιτευτής Κυκλάδων ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos