Με αφορμή τα δημοσιεύματα σχετικά με την ίδρυση Πολυτεχνικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου με έδρα την Σάμο και όχι τη Σύρο, ο βουλευτής Κυκλάδων Γ. Βρούτσης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

05 Ιουλίου 2017 17:38

«Η αναιτιολόγητη πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει μονομερώς στην ίδρυση Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, εκτός της Σύρου, επιφέρει ένα ισχυρό πλήγμα στις Κυκλάδες, τη Σύρο και στην πανεπιστημιακή κοινότητα του νησιού.

Με πρωτοφανή ερασιτεχνισμό και προχειρότητα, χωρίς καμία τεκμηρίωση, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, επιδιώκει να διαχειριστεί ένα καθαρά ακαδημαϊκό θέμα με γνώμονα τα μικροπολιτικά συμφέροντα.
Απόδειξη, το γεγονός ότι επιλέγει μονομερώς τη Σάμο ως διοικητική έδρα της Πολυτεχνικής Σχολής, αγνοώντας επιδεικτικά την υπ’ αριθμ. 14/29.11.2007 ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αιγαίου για την ίδρυση και λειτουργία Πολυτεχνικής Σχολής Πανεπιστημίου Αιγαίου με έδρα τη Σύρο! Απόφαση, που λήφθηκε καθαρά με ακαδημαϊκά και αναπτυξιακά κριτήρια και που όφειλε να σεβαστεί.

Η παρούσα δυσμενής εξέλιξη, λαμβάνει χώρα με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αποδυναμώνει τη Σύρο, αφήνει την πανεπιστημιακή μονάδα του νησιού “ορφανή ” και ανατρέπει κάθε αναπτυξιακό σχεδιασμό για το μέλλον του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο νησί μας.

Η κυβέρνηση, είναι η μόνη υπεύθυνη για τη διατήρηση της έδρας της Πολυτεχνικής Σχολής στη Σύρο.
Η όποια ενδεχόμενη μεθόδευση για τη δημιουργία Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αιγαίου εκτός της Σύρου, αποτελεί λανθασμένη ενέργεια και είμαστε αντίθετοι. Η έδρα της υπό σύστασης Πολυτεχνικής Σχολής οφείλει και πρέπει να βρίσκεται στην Σύρο, σύμφωνα με την απόφαση της συγκλήτου!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ –για μια φορά ακόμη- εξαπατά και εμπαίζει τους Συριανούς.
Καλείται άμεσα να αποσύρει τις όποιες τέτοιες σκέψεις της και να αποκαταστήσει την κανονικότητα, όπως την κληρονόμησε, σεβόμενη την απόφαση της συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Αρκετό κακό έχει κάνει, ήδη, μέχρι σήμερα!».

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos