Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία, μέσα σε 2,5 χρόνια, αυξήθηκαν κατά 113%

28 Ιουλίου 2017 15:02

Ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Γιάννης Βρούτσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τα στοιχεία της δεύτερης τριμηνιαίας έκθεσης προόδου εργασιών του ΚΕΑΟ έτους 2017, αποτελούν ακόμη μια τραγική επιβεβαίωση των ολέθριων επιπτώσεων που προκάλεσε το ασφαλιστικό μόρφωμα ΣΥΡΙΖΑ. Αποτυπώνουν τις αρνητικές εξελίξεις στο πεδίο των ληξιπροθέσμων οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς και την κατάρρευση της ρύθμισης των 100 δόσεων.

Ι. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΑΟ:

• Ο αριθμός των οφειλετών, σήμερα, αγγίζει τους 802.402, οι οποίοι χρωστούν το ιλιγγιώδες ποσό των 23,320 δις ευρώ!!!

• Συγκρίνοντας την εικόνα των ληξιπροθέσμων στο ΚΕΑΟ το 2014, με την αντίστοιχη σημερινή, η συνολική αύξηση των ληξιπροθέσμων μέσα σε 2,5 χρόνια με Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, εκτινάχθηκε κατά 113 %!!!

• Η εικόνα, δυστυχώς, είναι ακόμη χειρότερη, καθώς ληξιπρόθεσμα ύψους δις ευρώ σκόπιμα αποκρύπτονται, χωρίς να έχουν μεταφερθεί και καταγραφεί στο ΚΕΑΟ, όπως θα έπρεπε, δημιουργώντας έτσι μια κρυφή “μαύρη τρύπα” ληξιπροθέσμων.

• Η Κυβέρνηση, πιστή στο δόγμα του αυταρχισμού και της κοινοβουλευτικής απαξίωσης, αρνείται να δώσει στη δημοσιότητα το συνολικό ύψος των κρυφών αυτών ληξιπροθέσμων, παρά τις ερωτήσεις που έχουμε επανειλημμένως καταθέσει στη Βουλή.

Πηγή: KEAO

ΙI. Αποκαλυπτικά, όμως, είναι και τα ευρήματα της Έκθεσης, σχετικά με τα στοιχεία των ρυθμίσεων (ενεργές, ολοκληρωμένες, απωλεσθείσες) για τους οφειλέτες που έχουν ενταχθεί στο Κ.Ε.Α.Ο. Πιο συγκεκριμένα, από τους 77.227 οφειλέτες, που εντάχθηκαν στο Ν.4321/2015, με οφειλές ύψους 3,275 δις ευρώ, οι 42.979 με οφειλές ύψους 1,98 δις ευρώ απεντάχθηκαν! Δηλαδή, τα 2/3 των οφειλών, εξέπεσαν της ρύθμισης για τις “100 δόσεις”!

Η εξέλιξη αυτή οφείλεται στο γεγονός, ότι αρχικά οι προϋποθέσεις ένταξης στη ρύθμιση ήταν διαφορετικές. Στη συνέχεια, μεταβλήθηκαν προς το δυσμενέστερο από τον ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα οι δεκάδες χιλιάδες οφειλέτες να αδυνατούν να ανταποκριθούν και τελικά να απωλέσουν τη ρύθμιση.

Η ανερμάτιστη πολιτική της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει πλέον εξαντλήσει πολίτες και επιχειρήσεις, με ολέθρια αποτελέσματα.

Παλινωδίες, σύγχυση, λάθη, παραλείψεις και αδιαφάνεια, έχουν οδηγήσει τους φορολογούμενους πολίτες και ασφαλισμένους σε απόγνωση και το ασφαλιστικό στον αέρα».

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos