Yλοποιούνται δύο ιδιαιτέρως σημαντικά έργα για το νησί της Σίφνου

01 Αυγούστου 2017 16:00

Συντήρηση οδικού δικτύου και δημοπράτηση των δικτύων αποχέτευσης και του βιολογικού Αρτεμώνα και Απολλωνίας

Στην προκήρυξη του έργου συντήρησης του οδικού δικτύου της Σίφνου και στη σύναψη συμφωνίας με τον Δήμο Σίφνου για την ανάληψη της αρμοδιότητας δημοπράτησης του μεγάλου έργου των δικτύων αποχέτευσης και του βιολογικού Αρτεμώνα και Απολλωνίας, που βρίσκεται στο τελικό στάδιο ωρίμανσης, προχώρησε σήμερα η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με τη υπογραφή των σχετικών αποφάσεων από τον Περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο.

Ειδικότερα, η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Κυκλάδων της ΠΝΑΙ προκηρύσσει δημοπρασία για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου «Συντήρηση οδικού δικτύου ν. Σίφνου», προϋπολογισμού 186.000 ευρώ.

Η δημοπρασία θα γίνει την Πέμπτη 31/08/2017 και ώρα 10:00 πμ, στα γραφεία της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Κυκλάδων, στην Ερμούπολη Σύρου.

Το έργο αφορά στην εκτέλεση εργασιών για τη συντήρηση τμήματος του επαρχιακού δικτύου της Σίφνου. Προβλέπονται εργασίες αποκατάστασης του υπάρχοντα ασφαλτοτάπητα, σε τμήματα των οδών Απολλωνίας – Φάρου, ΔΕΗ – Πλατύ Γυαλού και προς Χρυσοπηγή, διαμόρφωση κυκλικού κόμβου στη θέση «Πλακωτό», κατασκευή στηθαίων και καθαρισμός – μόρφωση τμημάτων της τάφρου στις περιοχές επέμβασης.

Είναι ενταγμένο στο Τεχνικό Πρόγραμμα της ΠΕ Κυκλάδων έτους 2017 και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Παράλληλα, μετά από την υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου και του Δημάρχου Σίφνου, Ανδρέα Μπαμπούνη, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αναλαμβάνει την υλοποίηση του έργου «Δίκτυα αποχέτευσης και εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων (ΕΕΛ) Απολλωνίας και Αρτεμώνα Δήμου Σίφνου» προϋπολογισμού 9.950.000 ευρώ.

Η Περιφέρεια, ως φορέας υλοποίησης του έργου, αναλαμβάνει την ωρίμανση (μελέτες, αδειοδοτήσεις, εγκρίσεις κλπ), την δημοπράτηση, επιλογή αναδόχου και υπογραφή σύμβασης καθώς και την παρακολούθηση υλοποίησης και παραλαβή του έργου, για λογαριασμό του Δήμου Σίφνου.

Το έργο που με απόφαση του Περιφερειάρχη έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής, θα εξυπηρετεί τους οικισμούς Απολλωνίας, Αρτεμώνα και Κάτω Πεταλίου και τους πολεοδομικούς θύλακες Λιαροκοπίου, Πεταλίου, Αγίου Λουκά, Εξαμπέλων και Καταβατής. Ειδικότερα, αφορά στην εξυπηρέτηση του μόνιμου πληθυσμού 2.585 και 3.155 κατοίκων για την 20ετία και την 40ετία αντίστοιχα και εποχικού πληθυσμού 7.445 και 9.100 για την 20ετία και την 40ετία αντίστοιχα.

Το μήκος του δικτύου αποχέτευσης, σύμφωνα με την οριστική μελέτη, υπολογίζεται σε 23,4 χλμ. Η ΕΕΛ θα είναι δυναμικότητας 7.445 ι.κ.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos