Σίφνος: Οριοθέτηση οικισμών και οικιστικών πυκνώσεων

10 Αυγούστου 2017 14:22

Όπως σας είχαμε ενημερώσει με προηγούμενο δελτίο τύπου μας, ο Δήμος Σίφνου, παρότι αφενός είχε ενημερώσει έγκαιρα τις αρμόδιες υπηρεσίες ότι δεν έχει την απαραίτητη τεχνική δυνατότητα να υλοποιήσει την αποτύπωση των όριων οικισμών στους δασικούς χάρτες και αφετέρου είχε ζητήσει σχετική υποστήριξη από το Υπουργείο, χωρίς να έχει λάβει απάντηση, συμπεριλαμβανόταν διαρκώς στους καταλόγους του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τους «ασυνεπείς» δήμους.

Η λύση στο πρόβλημα τελικά δόθηκε από τη Μελετητική Εταιρεία των κυρίων Ιωάννη και Νικολάου Μαρούκη, η οποία ως γνωστόν είχε υλοποιήσει τη μελέτη κτηματογράφησης της Σίφνου, στο πλαίσιο της σύνταξης του Εθνικού Κτηματολογίου.

Οι κύριοι Ιωάννης και Νικόλαος Μαρούκης, αμέσως μόλις έλαβαν γνώση του παραπάνω δελτίου τύπου μας, πήραν την πρωτοβουλία και εκπόνησαν την ζητούμενη ψηφιακή αποτύπωση, την οποία προσέφεραν δωρεάν στο Δήμο Σίφνου.

Για την παραπάνω αφιλοκερδή και αξιέπαινη ενέργειά τους, επιθυμούμε να τους ευχαριστήσουμε δημόσια και να τους συγχαρούμε διότι με τον τρόπο αυτό βοήθησαν το Δήμο μας να ανταπεξέλθει σε μια υποχρέωση, την οποία ο ίδιος δεν είχε την τεχνική δυνατότητα να υλοποιήσει. Ταυτόχρονα προσέφεραν μια πολύ σημαντική εξυπηρέτηση προς τους πολίτες των οποίων εντός οικισμού ιδιοκτησίες ενδεχομένως να είχαν συμπεριληφθεί -χωρίς να πρέπει- στους δασικούς χάρτες, αφού πλέον αυτές θα εξαιρεθούν.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΙΦΝΟΥ
ΑΝΔΡΕΑΣ Ν. ΜΠΑΜΠΟΥΝΗΣ

Με την παρούσα επιστολή επιθυμώ να σας εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες για την αξιέπαινη πρωτοβουλία σας να συντάξετε και να προσφέρετε δωρεάν στο Δήμο Σίφνου την αποτύπωση των υφιστάμενων ορίων οικισμών, σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Ε.Κ.Χ.Α. Α.Ε., αμέσως μόλις λάβατε γνώση του προβλήματος, μέσω του δελτίου τύπου που εκδώσαμε στις 26-07-2017.

Με την εθελοντική και αφιλοκερδή ενέργειά σας δώσατε λύση σ’ ένα ζήτημα στο οποίο οι ενδιαφερόμενες αλλά και οι αρμόδιες υπηρεσίες μάλλον δεν μπήκαν στο κόπο να ασχοληθούν, μένοντας στο γράμμα του νόμου που προβλέπει πως αυτό είναι υποχρέωση των Δήμων, ασχέτως αν κάποιοι δεν διαθέτουν Πολεοδομία ή υπαλλήλους σχετικών ειδικοτήτων.

Η πρωτοβουλία σας είναι άξια συγχαρητηρίων διότι βοηθήσατε το Δήμο μας να ανταπεξέλθει σε μια υποχρέωση, την οποία ο ίδιος δεν είχε την τεχνική δυνατότητα να υλοποιήσει. Ταυτόχρονα προσφέρατε και μια πολύ σημαντική εξυπηρέτηση προς τους πολίτες των οποίων εντός οικισμού ιδιοκτησίες ενδεχομένως να είχαν συμπεριληφθεί -χωρίς να πρέπει- στους δασικούς χάρτες, αφού πλέον αυτές θα εξαιρεθούν από αυτούς

Με εκτίμηση,

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΙΦΝΟΥ

ΑΝΔΡΕΑΣ Ν. ΜΠΑΜΠΟΥΝΗΣ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos