Δημιουργία και αναβάθμιση υποδομών πρόνοιας στα μικρά νησιά της Περιφέρειας

22 Αυγούστου 2017 15:03

Πρόσκληση για ένταξη στο ΕΠ Νότιο Αιγαίο, έργων ενίσχυσης των υποδομών πρόνοιας (παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών), προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ, απευθύνει ο Περιφερειάρχης

Ισχυρό δίχτυ προστασίας προς τις ασθενέστερες ομάδες πληθυσμού των μικρών νησιών, από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο της υλοποίηση του προγράμματος στήριξης των ευπαθών ομάδων πληθυσμού στα μικρά νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου, ενισχύει τις υποδομές πρόνοιας και κοινωνικής φροντίδας, αξιοποιώντας κοινοτικούς πόρους του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020».

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, απευθύνει πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων έργων για την «Δημιουργία και αναβάθμιση υποδομών πρόνοιας στα μικρά νησιά της Περιφέρειας», για ένταξη και χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020», συνολικής συγχρηματοδοτούμενης δαπάνης 1.200.000 ευρώ.

Οι δράσεις που θα χρηματοδοτηθούν αφορούν στην δημιουργία νέων υποδομών κοινωνικής πρόνοιας, καθώς και στην επέκταση και αναβάθμιση των ήδη υφισταμένων, με στόχο τη βελτίωση της πρόσβασης των κατοίκων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε κοινωνικές υπηρεσίες, ιδιαιτέρως δε εκείνων που βρίσκονται ή κινδυνεύουν να περιέλθουν σε κατάσταση φτώχειας.

Ειδικότερα, οι παρεμβάσεις θα αφορούν, κατασκευή και εξοπλισμό υποδομών φροντίδας παιδιών όπως παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, καθώς και επέκταση / αναβάθμιση υφισταμένων δομών φροντίδας παιδιών.

Η πρόσκληση απευθύνεται στους εξής δυνητικούς δικαιούχους:

• Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
• Δήμους Αγαθονησίου, Αμοργού, Ανάφης, Αντιπάρου, Αστυπάλαιας, Θήρας (για Θηρασιά), Ίου, Κάσου, Κέας, Κιμώλου, Κύθνου, Λειψών, Μεγίστης, Νάξου & Μικρών Κυκλάδων (για Δονούσα, Ηρακλειά, Κουφονήσι, Σχοινούσα), Καλύμνου (για Ψέριμο και Τέλενδο), Νισύρου, Πάτμου, Σερίφου, Σικίνου, Σίφνου, Σύμης, Τήλου, Φολεγάνδρου και Χάλκης,

για την υποβολή προτάσεων, προκειμένου να ενταχθούν και να χρηματοδοτηθούν στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 5 «Ενίσχυση της περιφερειακής συνοχής», ο οποίος συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Η προθεσμία υποβολής των προτάσεων ορίζεται από 23/8/2017 έως και 30/11/2017.

Ως ελάχιστος προϋπολογισμός των υποβαλλομένων πράξεων, ορίζεται το ποσό των 300.000 ευρώ.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos